Gå til innhold

Den lille tråden for sjokolade


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Sitter å nyter en god kopp kaffe, og noen biter fransk (eller svensk ?) konfekt , samt noen biter Creme Brulee Truffles.

 

Smaker godt, men litt stiv pris lokalt synes jeg.

 

Pakkene med konfekt kostet 99 kr stykk, Creme Brulee Truffles kr 8 pr stykk.

 

Men av og til er det verdt det :)

post-9965-1259428494_thumb.jpg

post-9965-1259428539_thumb.jpg

Endret av Arcus
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Forelsket meg i Freia sin Melke Drøm med bringebær og yoghurt.

Gud for en deilig sjokolade!

 

Enig! :love:

 

Den sjokoladen er utrolig god, problemet er at jeg spiser den opp på null komma niks. :p

Slik er det med meg også. :p

 

Huff er skummelt, spiste 4 stk på en dag i forige uke. Men ble med den ene dagen :p

Lenke til kommentar

Kristiansand er en deilig by!

Her i Kristiansad har vi det deilig. Den ene butikken selger massevis av sjokoladeplater fra Vanini, og nå har en annen butikk begynt å selge Michel Cluizer. De selger desverre ikke singel barer, men pakker med forskjellige typer og noen praliner. Jeg kjøpte med meg en pakke med 2 x 4, 30 grammere. Dett var Grand Lait 45%. Den er deilig, men jeg vil teste den ut samtidlig med en tilsvarende fra Vanini. Jeg er ikke sikker på hvem jeg liker best. 65% fra Mangaro plantasjen på Madagaskar er en fantastisk sjokolade. Her er det både karamel og tørket frukt. Supergod! Så var det en sjokolade med 85% blend med bønner fra Afrika, Sør-Amerika og Java. Kraftig og fin sjokolade, men jeg synes at så "rene" sjolader" blir litt for mye, selv om denne ikke er over grensen. Platen med 99% er alt for mye, og er vel egentlig mest ment brukt som smaksforsterker eller krydder. Etter min mening har ikke slike plater noe å gjøre med "spisesjokolade".

Lenke til kommentar
Kristiansand er en deilig by!

Her i Kristiansad har vi det deilig. Den ene butikken selger massevis av sjokoladeplater fra Vanini, og nå har en annen butikk begynt å selge Michel Cluizer. De selger desverre ikke singel barer, men pakker med forskjellige typer og noen praliner. Jeg kjøpte med meg en pakke med 2 x 4, 30 grammere. Dett var Grand Lait 45%. Den er deilig, men jeg vil teste den ut samtidlig med en tilsvarende fra Vanini. Jeg er ikke sikker på hvem jeg liker best. 65% fra Mangaro plantasjen på Madagaskar er en fantastisk sjokolade. Her er det både karamel og tørket frukt. Supergod! Så var det en sjokolade med 85% blend med bønner fra Afrika, Sør-Amerika og Java. Kraftig og fin sjokolade, men jeg synes at så "rene" sjolader" blir litt for mye, selv om denne ikke er over grensen. Platen med 99% er alt for mye, og er vel egentlig mest ment brukt som smaksforsterker eller krydder. Etter min mening har ikke slike plater noe å gjøre med "spisesjokolade".

Så bra at du har fått smakt Cluizel! Enig i at Mangaro er en flott sjokolade, kanskje Cluizels mest "spisevennlige" mørke. Prøv også Los Ancones for et noe "dypere" mørke, en interessant kontrast til Mangaro. Usikker på hvilken av dem som er min favoritt.

 

Cluizel melkesjokolade er fine greier! Ikke like "spisevennlig" som Vanini, mer som en mildere mørk sjokolade, men overlegen smak og spesielt ettersmak. Et stykke unna Amedeis fantastiske lyseblå, men så er til gjengjeld den så nær perfeksjon som det kanskje går an å komme :)

Lenke til kommentar
Forelsket meg i Freia sin Melke Drøm med bringebær og yoghurt.

Gud for en deilig sjokolade!

 

Enig! :love:

 

Den sjokoladen er utrolig god, problemet er at jeg spiser den opp på null komma niks. :p

Slik er det med meg også. :p

 

Huff er skummelt, spiste 4 stk på en dag i forige uke. Men ble med den ene dagen :p

Freias sjokoladedrømmer var et mareritt for meg, ble kvalm

Lenke til kommentar

Heisan

 

Har noen her smakt sjokoladene fra L'Artigiano? Smakte i går deres Sale a Dolce 70% sjokolade med søtt(!) havsalt fra Cervia. Det var rett og slett fantastisk. Det er en smak, og en munnfølelse som ikke kan beskrives. Hvis dere har mulighet til å få tak i det, ikke nøl! Sjokoladen var av god kvalitet, og hadde klare toner av røde bær. Fin struktur i sjokoladen. Og saltet var ufattelig godt. Ikke bittert i det hele tatt, slik som i f.eks. Domori sin LatteSal. Og det smakte så mye av saltet, det var liksom ikke bare et hint slik som i Domori LatteSal. Rett og slett en opplevelse som har endret mitt syn på smaksatt sjokolade!

Lenke til kommentar
  • 5 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...