Gå til innhold

Den lille tråden for sjokolade


Anbefalte innlegg

Noen som vet hvor man kan få tak i Bergene Melk i Ålesunds området? Er ekstremt sugen i å få tenna i denne sjokoladen men det er jo ingen butikker som har den virker det som :/

Se om de har den på en lokal Rema butikk. Det er ihvertfall den eneste plassen jeg har sett den. Er dog i Stavanger, men jeg regner med at kjedene fører de samme produktene.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Heisann..

 

Kjøpte meg nettopp Freias nye " Melkedrøm" med Bringebær og yoghurt, synast den var veldig mektig, Yoghurten var god, litt skuff med Bringæra..

 

kva dere synast om den ?

Ganske god, selv om yoghurten og bringebæra ikke var en helt perfekt match for min del. Var i det minste bedre enn karamell og valnøtt, som var altfor mektig.

 

Fikk ellers endelig tak i sjokoladen til Sjokoladeprinsen (monsieur Döderlein fra Skaperen), nå kalt "Ekte sjokolade". Det eneste de hadde igjen var med mintsmak, så da ble det jo den. Uansett, jeg er langtfra imponert. Smaken er utvannet og kjip, flat og kjedelig, uten noen nyanser. Den er faktisk dårligere på smak enn både Bocca og Premium, med veldig god margin.

Lenke til kommentar
Fikk ellers endelig tak i sjokoladen til Sjokoladeprinsen (monsieur Döderlein fra Skaperen), nå kalt "Ekte sjokolade". Det eneste de hadde igjen var med mintsmak, så da ble det jo den. Uansett, jeg er langtfra imponert. Smaken er utvannet og kjip, flat og kjedelig, uten noen nyanser. Den er faktisk dårligere på smak enn både Bocca og Premium, med veldig god margin.

Hvor fikk du tak i den? :)

Lenke til kommentar
Hvor fikk du tak i den? :)

Narvesen på Steen & Strøm, men det var de siste to pakkene foreløpig.

 

Ellers fikk jeg en "svenskepakke" med sjokolade i dag, og spiste noen ruter av følgende:

 

- Amedei Chuao, fantastisk som vanlig

- Santander Vintage 2008(?), en svært kraftig 75% som overrasket positivt, jeg har ellers aldri vært særlig imponert av Santander

- Vanini 49% melkesjokolade, fantastisk smooth og god - den har vært anbefalt her i tråden før, og jeg skjønner godt hvorfor ... antakelig den beste melkesjokoladen jeg har smakt (litt mer harmonisk og glossy enn Cluizel, og kraftigere enn Valrhona)!

Lenke til kommentar

Heldiggris. Jeg har ikke smakt skikkelig sjokolade på noen måneder. Kjøper ikke lenger på butikken her i byen, for der er all sjokoladen ødelagt. Det er hvertfall noe jeg mistenker, for det er grusomt varmt der inne.

 

Av melkesjokolade er min favoritt fortsatt Domori sin med havsalt. Husker ikke navnet, men den var en sølvfarget boks. Nydelig sjokolade med litt karakter pga. saltet.

Lenke til kommentar
- Vanini 49% melkesjokolade, fantastisk smooth og god - den har vært anbefalt her i tråden før, og jeg skjønner godt hvorfor ... antakelig den beste melkesjokoladen jeg har smakt (litt mer harmonisk og glossy enn Cluizel, og kraftigere enn Valrhona)!

Hey!

Det er godt å se at jeg ikke er alene som elsker denne. Det er liksom bra å få en bekreftelse på at jeg ikke er helt på "heia" når det gjelder smak og sjokolade.

 

Nå ble jeg inspirert til å stikke innom min lokale Vanini selger for å kjøpe litt mer. BTW: vilken av de andre Vanini-variantene er det du har, og hva synes du om den?

 

Lurer sannelig på om jeg ikke må begynne å bestille fra Sverige jeg også - annet enn Vanini altså, for det har jeg tilgang på her i Kristiansand.

Lenke til kommentar

Husker ikke i farta hva jeg bestilte, men det var to melkesjokolader og en 73% mørk single origin-etellerannet, tror jeg. Kanskje Madagascar, men kan ha vært Ecuador. Skal si fra om hva jeg synes etter at jeg har åpna den, måtte spise en halv Chuao i går, og etter det var jeg i grunnen god og sjokolademett :)

 

Total bestilling:

4 * Amedei Chuao (70%)

4 * Amedei 9 (75%)

2 * Vanini Cacao Intenso (49%)

1 * Vanini Madagascar(?) (7x%)

1 * Malagasy Mora Mora (73%)

1 * Santander Vintage 2008 (75%)

...og muligens et par plater fra Amano, sitter på jobben og får ikke sjekket :)

 

Hadde de hatt Domori Porcelana hadde nok ordren nærmet seg stygt tusenlappen :-O

Endret av svinepelz
Lenke til kommentar

Hadde jammen kjøpt to mørke Vaninier. Har smakt en av dem nå, 70% Madagascar. En utrolig mild og rund sjokolade, veldig lettspist til mørk sjokolade å være. Ganske god på smak, men mangler kompleksitet, blir flat. Ettersmaken minner om sjokoladepudding, og trekker en del ned. Melkesjokoladen er Vaninis klart beste hittil, men det går an å håpe på 73% Ecuador :)

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Ble egentlig litt lei av melkesjokoladen til Vanini, etter at den første forhekselsen hadde gitt seg. Jeg syns fortsatt at den er god, men ikke SÅ dyrisk god. Jeg har også gleden av å sitte her med en Domori D-Fusion Lattesal, så heg kommer jammen meg en rangering av mine melkesjokoladefavoritter:

 

1. Amedei Toscano Brown (32% kakao)

3. Michel Cluizel Mangaro Lait (50% kakao)

2. Valrhona Jivara Lait (40% kakao)

4. Vanini Cacao Intenso (49% kakao)

5. SebastienBruno (40% kakao)

6. Domori D-Fusion Lattesal (45% kakao)

7. Freia Melkesjokolade (30% kakao)

8. Bergene Melk (30% kakao)

9. Valrhona Tanariva Lait (33% kakao)

10. Leone Latte Alta Qualità (44% kakao)

 

For meg er Amedei den suverene kongen på haugen her. Det er først nylig jeg har smakt melkesjokoladen deres, og den er hypnotiserende god. Med kun 32% kakao, et utrolig lavt tall i forhold til de fleste andre "high end"-platene, skulle man tro at dette var milde greier, men det er det aldeles ikke, snarere tvert imot. Ikke vet jeg hva slags kakabønner Amedei har brukt her, men de sparker hardt fra seg. Sjokoladen er minst like intens som flere andre i området 40-50% kakao, men samtidig er den myk som fløyel og fløte, med en nesten ufattelig balansert smak. Passe skarp, passe søt, passe fyldig, alt er så passe at denne sjokoladen rett og slett er perfekt. Jeg klarer ikke å tenke meg noen måte de kunne ha forbedret den på.

 

Det er jevnere om andreplassen på lista mi. Michel Cluizel ligger et halvt hestehode foran med sin kraftige Mangaro Lait, en mørk melkesjokolade som virkelig lar karakteren til kakaobønnen skinne gjennom. Den er en tanke ubalansert i forhold til Amedei, men desto kraftigere. Der Amedei har gått for å perfeksjonere den klassiske melkesjokoladen har Cluizel prøvd noe nytt, en "lys mørk sjokolade". Det funker som bare det.

 

Valrhona tar tredjeplassen med sin lekre Jivara. Minner om Amedei, men klarer kunststykket å være mildere selv med 8 prosentpoeng mer kakao. Svært mild og rund og vennlig sjokolade som man blir glad av å spise.

 

Vanini rangerer jeg nå på en god fjerdeplass. Svært god sjokolade med et gledelig høyt kakaoinnhold, men uten bitterhet. Rik og fyldig på smak, umiddelbart svært imponerende, men ettersmaken er litt daff, og jeg mistenker at Vanini har stappa sjokoladen full av ekstra kakaosmør for å komme opp i en såpass høy kakaoprosent. Absolutt godkjent og verdt pengene!

 

SebastienBruno ligger på Frogner, og lager sin egen sjokolade. Kvaliteten er god, og melkesjokoladen er ikke noe unntak. Fyldig og fin, med mye smak. Ikke verdens mest komplekse smak, og den uforståelige bruken av vanilin i stedet for vanilje trekker litt ned, men dette er en sjokolade som smaker godt og er lett å spise.

 

Domori D-Fusion Lattesal hører kanskje ikke hjemme her, siden den inneholder et hint av salt og dermed ikke er en ren melkesjokolade. Jeg tar den med likevel. Domori har brukt Arriba-bønnen, en kraftig variant fra Sør-Amerika, og smaken er da også kraftig, med en elegant aksent av havsalt. Jeg syns likevel at smaken blir litt daff, jeg savner nyanser. Ettersmaken minner mye om meierismør. Interessant, men ikke helt vellykket.

 

Freia melkesjokolade er den store norske klassikeren, og selv om den inneholder kunstige tilsetningsstoffer (vanilin) er den ikke ueffen. Det hadde ikke gjort noe om de økte kakaoinneholdet litt, men Freia har gjort mye riktig også. Først og fremst liker jeg konsistensen på sjokoladen. Den er myk og glatt, og gir et godt kvalitetsinntrykk. Sjokoladen er ikke spektakulært god, heller litt kjedelig, men den er billig, og til den prisen er den absolutt godkjent.

 

Bergene melk fikk jeg et lite kick av da jeg så den i hylla første gang og innså at det endelig hadde kommet en melkesjokolade med ekte vanilje på det norske markedet. Dessverre innfridde den ikke. Klart dårligere konsistens enn Freia (mer grynete/kornete), og de har gått litt amok med vaniljen. Sjokoladen er rett og slett for søt. Forhåpentligvis vil de rette opp i dette.

 

Valrhona Tanariva lider av det samme som Bergene melk, den er altfor søt og tam. Med den svært høye prisen klarer ikke jeg å se noen fornuftig grunn til å kjøpe denne i stedet for noen av de jeg har nevnt over.

 

Leone Latte Alta Qualità er en italiensk sjokolade jeg kjøpte hos Hotel Havana på 'løkka, og det er kort og greit den verste melkesjokoladen jeg har smakt. Den er svært mild og har en mystisk voksaktig konsistens. Antakelig massive mengder ekstra kakaosmør her også. Smaker høgg og er altfor dyr, styr unna.

Endret av svinepelz
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...