Gå til innhold

Den lille tråden for sjokolade


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+5132

Ikke jeg heller. Er alt for mye god sjokolade der ute, bare er ikke så glad i mørk. Må slutte å spise så mye sjokolade. :p

Endret av Slettet+5132
Lenke til kommentar
Cru har jeg ikke smakt, og Porcelana har jeg tidligere skrevet at jeg ikke synes er verd prisen. Hadde jeg vært deg hadde jeg heller kjøpt Chuao eller 9, begge er etter min mening mye bedre enn Porcelana, og samtidig billigere.

 

Det var i en ostebutikk der de hadde noen plater liggende. Så utvalget var ikke akkurat stort. :)

 

De hadde ikke de du nevnte....

Lenke til kommentar

Sjokoladebiten

I dag fikk jeg en liten pose med noe konfekt. Det var en venn som hadde vert i Oslo og kommet over denne konfekten. Den er fra Sjokoladebiten og på nettet står det litt om at det er belgisk sjokolade. Jeg er egentlig ikke rette personen til å bedømme siden jeg ikke er begeistret for særlig annet en ren sjokolade. Jeg får ingen stor opplevelse av denne konfekten, den er helt grei og at nøttene er ristet før de har fått sjokoladetrekk er et kvalitetsstempel. Det har ikke vert en uforglemmelig opplevelse, men jeg hadde vraker konfekten fra Freia og Nidar til fordel for denne ....

Lenke til kommentar

Et lite hjertesukk: Hvorfor smaker kakaoen man får ute så utrolig kjedelig? Nå har jeg ikke trålet byen, men jeg har aldri fått god kakao (altså varm sjokolade) noe sted, noensinne.

 

Kanskje jeg burde sjekke Pascal eller noe sånt, men liker folk virkelig den smakløse melkesuppa som serveres de fleste steder?

Lenke til kommentar
Et lite hjertesukk: Hvorfor smaker kakaoen man får ute så utrolig kjedelig? Nå har jeg ikke trålet byen, men jeg har aldri fått god kakao (altså varm sjokolade) noe sted, noensinne.

 

Kanskje jeg burde sjekke Pascal eller noe sånt, men liker folk virkelig den smakløse melkesuppa som serveres de fleste steder?

Enig, den vanlige kakaoen er kjedelig. Har du prøvd kakaoen på Stockfleth's? De har to typer, har ikke smakt noen av dem, men de skriver dette om den beste:

  

Stockfleth's kakao

To deler 100% Valrhona kakaopulver blandes med en del sukker. Røres ut i steamet melk, og varm melk med litt melkeskum helles over til slutt. Serveres i latte-kopp.

 

En ting gjør smaken av vanlig varm kakao dårligere, er vel at de bruker billig kakaopulver, istedet for å lage kakaoen av ordentlig kvalitetssjokolade. Da får en jo en mye mere kakaosmør i kakaoen, noe som utilsomt påvirker smaken, i tillegg til at kakaosmaken i seg selv er mye mere spennende.

Endret av magcom
Lenke til kommentar

Varm sjokolade!

Jeg regner med at dere har sett den derre filmen Sjokolat (eller no') Om hun dama som åpnet en sjokoladebutikk i en fransk/italiensk landsby. Hun laget sjokolade fra bunnen/bønner. Hun serverte også varm sjokolade. Varm sjokolade var nettopp det. Smeltet sjokolade, bittelitt fløte, og et dryss chilli-pulver. Selfølgelig servert i små posjoner, type espressokopper. Jeg har laget dette hjemme og det er kjempegodt, men mektig. Det hadde vert gøy og servert nettopp varm/smeltet sjokolade når gjestene i restauranten bestiller varm sjokolade ...

 

Når jeg lager varm sjokolade i restauranten steamer jeg melken ganske tykk, for jeg liker den deilige konsistensen. Jeg har sjokoladesaus i bunnen av glasset, heller litt steamet melk over, rører ut sjokoladen og avslutter med melken. Om jeg er riktig flink kan jeg lage hjerte med melken på samme måte som i en latte eller cappuccino. Det hender også at jeg lager et fint blomstermønster på toppen av glasset med sjokoladesaus og termometeret.

Lenke til kommentar

Sjokoladesaus som basis for god kakao høres ikke særlig bra ut :)

 

magcom: Nei, jeg tror ikke jeg har prøvd Stockfleth sin. Det at de bruker Valrhona-pulver er helt klart et kvalitetstegn, og tyder på at de tar varm sjokolade på alvor. Det blir vel imidlertid ikke noe mer kakaosmør i den varme sjokoladen av å bruke dyrere pulver - pulveret inneholder jo ikke kakaosmør i det hele tatt, om du skal ha kakaosmør i den varme sjokoladen må du smelte ekte sjokolade, slik Tobias skriver om. Jeg tror det er veien å gå om man skal ha virkelig god varm sjokolade.

 

Ellers høres "billig kakaopuler" ganske spesielt ut :!:

Lenke til kommentar
Magcom du er gal, men vi elsker deg!

 

Jeg kan ikke se noe til min favoritt: Vaninin. Her i Kirstiansand er den tilgjengelig på to steder. Finnes den ikke i Oslo?

 

Tobias

 

Hei hei! Har en kompis derfra som snart skal besøke meg. Hvor finnes den?

 

Har Googlet etter flere Amedei butikker i Norge, uten å få napp. Derimot kom jeg over en Norsk sjokoladebutikk som selger taxfree, siden den ligger i England. - Sjokoladeshop.no Den drives nok av normenn som har flyttet. Alle priser er også norske, de tar kun 39 kr i frakt uansett hvor mye du bestiller, bare det er under 2 kilo. De har ikke så stort utvalg av produsenter enda, men de selger disse merkene: Valhrona, Lindt, Zotter, Alchemist. Husk bare å kjøp for under 200 kr, ellers tilkommer toll og moms.

 

Ellers så fant jeg noen som selger Domori her i Norge - Matcompaniet.no

 

I følge Adoro som er distributør for Amedei i Norge, selges Amedei, per i dag, hos:

 

– Caffè Latte i Narvik

– Sjokofil, Hvalstad

– Matvarehuset Ultra Solsiden, Trondhjem

– Brimi Bueas, Lom

 

At den finnes på Ultra her i bartebyen føler jeg meg desverre forpliktet til å avkrefte før folk tar turen dit ens ærend i å anskaffe seg den. Det spøkte visst for om den skulle tas inn igjen også.

Endret av iverksatt_tilltak
Lenke til kommentar
Magcom du er gal, men vi elsker deg!

Jeg kan ikke se noe til min favoritt: Vaninin. Her i Kirstiansand er den tilgjengelig på to steder. Finnes den ikke i Oslo?

Tobias

Hei hei! Har en kompis derfra som snart skal besøke meg. Hvor finnes den?

Det er for tiden kun Lillans kaffe og te i Lillemarkens som fører Vanini. Lillemarkens ligger i gågata, Markensgate. Den som nærmer seg butikken kan ikke gå feil for det dufter fantastisk kaffe langt utenfor butikken. Kjøp ikke kaffe fra denne butikken fordi kaffen står i åpne sekker og mister all aroma, men kjøp sjokolade og billig kaffeutstyr.

Lenke til kommentar
Det er for tiden kun Lillans kaffe og te i Lillemarkens som fører Vanini. Lillemarkens ligger i gågata, Markensgate. Den som nærmer seg butikken kan ikke gå feil for det dufter fantastisk kaffe langt utenfor butikken. Kjøp ikke kaffe fra denne butikken fordi kaffen står i åpne sekker og mister all aroma, men kjøp sjokolade og billig kaffeutstyr.

 

Tusen takk! Er det en spesiell type du vil anbefale fremfor andre? Har ikke satt tennene i en Vanini før. Og hvordan er prisen?

Lenke til kommentar
Tusen takk! Er det en spesiell type du vil anbefale fremfor andre? Har ikke satt tennene i en Vanini før. Og hvordan er prisen?

Utklipp fra et gammelt innlegg jeg hadde:

"I dag kjøpte jeg alle de fire 75g variantene de hadde. Det var tre single origin fra henoldsvis Madagaskar, Dominicana og Ecuador og en melkesjokolade! Jeg har selvfølgelig hørt at sjokoladebønner smaker forskjellig etter hvilken type de er og hvor de er dyrket. Når jeg nå sitter å smaker sjokoladen fra disse tre stedene samtidlig, er det nesten overraskende hvor forskjellige de er. Min favoritt er den fra Madagascar, den er tydlig fruktig i smaken. Dominicaneren er heller ikke verst, den er på den andre siden av skalan - tørr!

 

Jeg han ikke huske at jeg noen gang har kjøpt melkesjokolade. Skal jeg ha konsum-sjokolade (i motsetning til sjokolade for nytning) kjøper jeg Snikers. Men, jeg må bøye meg i støvet for melkesjokolade fra Vanini. Det er slettes ikke noen konsum-sjokolade - jeg har fått en ny kjærlighet! Det første som møter deg er at melkesjokoladen faktisk lukter melk! Smaken er fløyelsmyk med relativt mye kakao, men all melken balanserer og forener det hele til en deilig symfoni med lett gjenkjennelig karamellsmak."

 

Du bør altså få med deg i alle fall Madagascar og melkesjokoladen. De har melkesjokoladen i to varianter en med 49% kakao og en med mindre. Må du velge gå for den med mest kakao. Jeg ser også at de har fått inn en Vanini med fiken! Jeg er puritanist så jeg er litt skjeptisk, men kanskje en gang ...

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...