Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Bruktbil til 25k, er jeg for kresen?


Anbefalte innlegg

Jeg er ganske enkelt på utkikk etter en ny bruktbil ettersom Golfen sine skilter er høyt ettertraktet i tiden rundt februar pga manglende EU-godkjenning. (Som ikke er særlig realistisk ettersom den fikk 27 feil på forrige tilstandsrapport.)

 

Anyway, jeg vil ha meg en ny bil. Merke, utseende og motor spiller nesten rolle, bare den er i god stand og Eu-godkjent i den siste tiden. Tanken var å holde meg rundt 25k, men ser ut som jeg nesten må opp i 50k.

 

Problemet er, at omtrent alle bilene jeg har funnet som er interessante, er det eller annet med.

 

- Mangellapp, kun småting som må fikses. (Så hvorfor gjør ikke forrige eier det da?)

- Ungdomskjørt. (Sotet, styling og gudene vet hva som er gjort, stygt er det uansett.)

- Rust.

 

Det som er saken, er at jeg vil ha en bil som jeg kan bruke fra dag en. Har ikke lyst på en bil som jeg er nødt til å skru på med en gang, ettersom dette er ikke noe jeg liker å gjøre.

 

Spørsmålet er:

 

Er jeg for kresen?!

 

Må jeg bruke enda mer penger eller må jeg godta en bil med et par småfeil?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Bruktbil til under 25k bør ikke være noe problem. Jeg kjøpte meg for liten tid siden en 1985 BMW 518i til 4k og det eneste som ikke fungerer er speedometeret. (edit) Dette la de heldigvis ikke merke til og den gikk igjennom med 0 feil. Så det er helt klart mulig. Bilen holder lett i mange år fremover siden den har lite rust og den virker veldig bra teknisk. Så det er i alle fall ett eksempel på en teknisk god bil, med minimalt med rust og pent brukt til en veldig liten penge. Mulig jeg har hatt griseflaks siden dette er en bil som har bare hatt 1 eier helt siden den var ny, men hvis du følger med daglig på finn.no og autodb vil noe dukke opp.

Endret av rakanishu
Lenke til kommentar
...det eneste som ikke fungerer er speedometeret. Dette er ikke noe som er krav ved EU-kontroll og den gikk igjennom med 0 feil.

 

Punkt 7.3 på EU-kontroll-skjemaet: Hastighetsmåler -I veiledninga til forskriften om PKK står det mer utdypende at "Hastighetsmåler- virker ikke" og "Hastighetsmåler- åpenbart feil" begge skal medføre 2-er feil og etterkontroll. Du har med andre ord hatt "griseflaks" med verkstedet du har vært på... :innocent:

Lenke til kommentar

Hvor mange seter må du ha? Hvis du ikke har behov for mer enn to ville jeg tatt en titt på varebiler. Jeg kjøpte meg en 2004 Kangoo 4x4 i går til 35.000. Bra fulgt opp med servicer, hel og pen og ellers virker ennå alt bra med den. Skal ha den på kontroll på verksted i morgen, så hvis de finner noe feil med den så dekkes det av tidligere eier. Jeg er fornøyd hittil ihvertfall.

 

Får sikkert fine varebiler som er 6-7 år gamle ned i 20.000 kroner, som også er billige i drift. :)

Lenke til kommentar

Volvo har jeg ingenting imot ettersom jeg har vokst opp med Volvo. Eneste er at jeg har en samboer som har kollidert med en 240, så jeg må nok ha en ekstraprat med henne hvis jeg skal ha Volvo igjen.

 

Men har selv vokst opp i en 740, så vet litt om de bilene. Syns at de holder seg vel stiv i pris, skal ikke se bort ifra en pris på 30k.

 

Km er jo egentlig ikke så relativt ettersom det er stellet som er viktig, men prøver å unngå travere som gamle Mercer som har gått 400k.

Lenke til kommentar

Problemet er nok at du er for kresen kanskje. Har du et så lite budsjett så burde du også se på mindre kurante biler. Det vil si biler som er billige pga. sitt navn, modell, motor osv.

 

Her er noen eksempler jeg fant på finn ihvertfall:

 

Ford Fiesta til 14. 000 kr

 

Opel Cora 1.4 L

 

Skoda Felicia

 

Citroen ZX Denne er kanskje litt for stor for deg.

 

Ford KA

 

Kanskje noen av disse var for små, men viser ihvertfall at mulighetene er der.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...