Gå til innhold

Datasignal inn på Samsung LE40M87


Anbefalte innlegg

Hei igjen!

Jeg kjøpte en DVI>HDMI-kabel igår og testet databildet fra laptop inn på HDMI2. Kan ikke si jeg var så fornøyd fordi de ytre kantene på databildet kom utenfor tv-skjermen. Jeg kjørte just scan på tv'en fordi de andre innstillingene ikke var tilfredsstillende.

Bildet var soleklart og fint, men ytterkantene kom altså ikke med.

Jeg testet også med VGA-kabel inn på pc-inngangen. Da tilpasset skjermen bildet selv og hele skjermen kom med, perfekt. Bare litt mattere bilde enn på hdmi.

Skjermkortet jeg kjører på laptopen er Nvidia Quadro 5200(tror jeg).

Noen som vet om jeg kan gjøre noe ekstra for å få perfekt innstilling gjennom DVI>HDMI? Jeg ser for meg at dette i utgangspunktet er en bedre kabel enn VGA...

Hjælp...

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Jeg vet ikke grunnen, men jeg har samme apparat og kjører DVI->HDMI. Eneste måten jeg får satt instillingen "Just Scan" er hvis jeg setter refresh rate til 50Hz. Hvis den står på noe annet enn 1920x1080 50Hz så får jeg enten under- eller overscan.

 

Jeg regner med at refresh raten må settes på maskinen. Ja, det er vel overscan det heter. At deler av ikonene(snarveiene) på desktopen kommer utenfor skjermen. Tror faktisk at den står på 60 Hz i utgangspunktet. Jeg prøver justeringen så får vi se. Takk for svar!

Ellers er du fornøyd med bildet?

Lenke til kommentar
Hvis deler av bildet blir strekt utover mer enn 1:1 pixels på skjermen så er det vel overscan ja. Bildet er helt suverent selv om jeg må ha på 50Hz. Jeg har hatt samme problemet med både Nvidia- og ATi-kort så begrensningen ligger tydeligvis i skjermen.

 

Hmm, tv'en skal jo faktisk støtte 100 HZ, men det er vel kanskje på andre signaler, hehe...

OK, skal prøve igjen. Takk for svar! :thumbup:

Lenke til kommentar
  • 6 måneder senere...
  • 3 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...