Gå til innhold

Et forkortet onlinesamfunn


Anbefalte innlegg

Jeg har nå spillet litt online og sett en del online spill, men i det siste er det en ting som har slått meg, det er ingen som i det overhode kan skrive i hele setninger lengere.

 

For å ta et eksempel jeg faktisk husker (er begynt å bli så mange nå at jeg har glemt alle i spill jeg ikke spiller lengere), World of Warcraft. Ja jeg har fått en liten sans for det spillet.

 

Men i general chat. Hva ser jeg der? "WTS [itemname]" eller "WTB [itemname]". Jaha tenker jeg. Så ser jeg "LFG any1 for TWC?". Dum som et brød som jeg er skjønner jeg selvfølgelig ikke snøringen hva som skjer og spør hva det betyr og får "fcking naab" tilbake med påslengt hva det betyr.

 

Ikke bare er internettsamfunnet totalt forkortet, det er t.o.m blitt frekt på en slik måte at jeg, i en alder av snart 24, ung og sprek, føler meg som en gamling med rullator. Hva skjer?

 

Joda jeg kan skjønne at det blir kjedelig å skrive de samme tingene hele tiden, men hva blir utfallet? Til slutt er det ingen som kan ordentlig engelsk, de skriver internettspråk på skolen og bruker det overalt. Jeg trodde man skulle kunne lære litt engelsk i slike spill.

 

Er det bare jeg som er begynt å bli gammel eller er internettsamfunnet på vei til å gå av hengslene? Jeg synes det er på sporet til avsporing, det skrives ikke lengere i chatten, det forkortes.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Skjønner hva du mener, sånn har det vel bare blitt, jeg selv bruker noen forkortelser, men ungår det mest mulig fordi skrivinga mi etter på blir helt merklig etter for lenge med forkortelser, WTB, LFG etc er noe jeg bruker aktivt for at beskjeden skal bli lett å lese pluss at det ser mindre rotete ut på chaten, vil tro noe av det kan være grunnen til at blir sånn.

Lenke til kommentar

WTF??

 

CCL bear...

 

synes du skal STFU..;)

 

hehe..neida..eg har aldri spilt wow men att det har gått for langt det er tydeleg. nå er eg ikkje noke 1337 i leetspeak så eg trur ikkje eg skal bekymre meg nett enda..eg er kansje for "gammel" som bear seier til og faktisk lære meg dette språket eller vertfall å få det så hardt inn att det blir dominerande i kvardagen. men dagens 14-15-16 åringer trur eg får det tøffere når dei blir eldre..

Lenke til kommentar
spør hva det betyr og får "fcking naab" tilbake med påslengt hva det betyr.

Skulle møtt en av disse kvisete nerdene i virkeligheten. Hadde banka dritten ut av han. Hater sånne oppkjeftige små snørrunger! Bare fordi de bruker 90% av fritiden sin foran PC-en og kan alt av så kan man jo faen ikke forlange at alle andre også skal gjøre det. Enkelte har faktisk et liv.

Lenke til kommentar

Nå vet jeg ikke hvordan det er med wow, men i lotro unngår man dette lett ved å gå til RP-serveren. WTB, LFF, o.l. brukes der også men det er stort sett på trade- og lff-kanalene, på Advice, OOC og lignende kanaler går det i komplette setninger.

 

Forsåvidt følger vel onlinespilling bare trenden i alle kulturer nå til dags, bare å se på en sms man få på telefonen eller meldinger i live messenger så er det skjeldent teksten er lesbar i edru tilstand.

 

Eneste man kan gjøre er å selv bruke komplette ord og setninger, og håpe at folk forstår at det er bedre å kommunisere uforkortet.

 

Heldigvis begynner flere og flere å ta i bruk tale i spill, så da blir det lettere for de som er trege i fingrene til også å gi fornuftige meldinger.

Lenke til kommentar

Jeg skjønner akuratt hva du mener, jeg ble flamet ned når jeg spurte i General Chat engang om hva WTB, WTS, LFG, og slikt betydde når jeg starta med WoW .cry: Jeg skulle reporta dem :mad: Jeg er snill mot andre jeg, jeg gir kanskje 10G til en lvl 3 som trenger hjelp av meg og slikt jeg :) Spiller ikke WoW mye thought...

Lenke til kommentar

Ikke bare WoW er forkortet så innmari som det går ann. T.o.m i FPS spill når du er død og skal fortelle noe brukes det tall og bokstaver som om det var det mest naturlige i verden. Og da trenger jeg ikke gå lengere tilbake enn til 2001 for å huske hvordan hele ord så ut i onlinespill.

 

Jeg forsøker å være sosial når jeg spiller onlinespill, ganske enkelt fordi jeg kunne liksågodt spillet Neverwinter Nights om jeg ikke skulle være sosial i spillet. Men det er jo mange ganger umulig å være sosial når du føler deg som bestefar på gamlehjemmet når sykesøsteren forklarer hvordan den nye TVen i stua fingerer, så snart chatten setter i gang.

 

En annen ting som kommer i samsvar med disse forkortelsene er en uforklarlig lengde utropstegn etter et krast utsagn. Husker i World of warcraft at jeg med et uhell kom til å åpne en kiste fremfor en som var level 8 (dette var i Mulgore, startsonen til Tauren) hvor jeg var level 18. Nå envær med RPG opplevelser vil vite at dette var en kiste full av ting som var ubrukelig for meg så jeg forsøkte å si til han over vanlig chat at han kunne få det. Jeg forsøkte og å åpne en dialog og trade med han for å gi han det. Da ingen respons kom gikk jeg videre. Plutselig over privat chatten spratt det frem "Yah fcking noob!!!!!!!!!1". Nå jeg kan skjønne hva han ville utrykke, men kan noen fortelle meg hvorfor der alltid står tallet 1 bakerst? Nå jeg kunne skjønne om det var en glipp fra skriverens side, men samtlige med fjortisssyndromet gjør det samme og samtlige online spill. Er det igjen noe som har gått meg forbi?

 

Uansett, jeg forsøkte å forklare han at jeg ikke fikk kontakt med han og at jeg selvfølgelig kunne komme tilbake og gi han de tingene som var i kisten. Fikk noen uforklarlige tegn tilbake og en hel masse hvor en idiot jeg var og hvordan, irnoisk nok, det var personer som meg sin feil at det sosiale samfunnet i World of warcraft var borte vekk. Han kan være glad at jeg ikke viste hvem han var for jeg hadde møblert trynet hans så om at selv ikke hans egen mor kunne kjent det igjen.

Lenke til kommentar

Si at du er en facking naab, da, og spør pent om hva i rælvete allt lingoen betyr. gGjør deg tydelig med lette modifiseringer av velbrukte banneord og slutt alltid disse førespørseler med "!!!!!1!", med et ett-tall nest sist. Eller sprøyt ham ned med lingo fra egen proffesjon og la ham se hvor teit det egentlig er når han ikke forstår et kvidder og må spørre sjæl. Hvis dette blir tilfelle, kall ham en fawking n00b.

Lenke til kommentar
spør hva det betyr og får "fcking naab" tilbake med påslengt hva det betyr.

Skulle møtt en av disse kvisete nerdene i virkeligheten. Hadde banka dritten ut av han. Hater sånne oppkjeftige små snørrunger! Bare fordi de bruker 90% av fritiden sin foran PC-en og kan alt av så kan man jo faen ikke forlange at alle andre også skal gjøre det. Enkelte har faktisk et liv.

 

Noen er værre enn andre ser jeg :roll:

Lenke til kommentar

Holder meg langt unna alle online-RPG-er, og det du nevner her er en av grunnene. For noen få år siden prøvde jeg så godt jeg kunne å begynne å skrive "sms-språk" på mobilen, da det så ut som om "alle" andre begynte med det. Jeg klarte sikkert ikke mer enn 3-4 meldinger før noian tok meg.

Til helvete med retarded tallspråk og hva faen det er alt betyr. Neste gang noen starter slik Bear, skriv en haaaauuuug med rabbel, bruk tegnkartet og lær deg de mest ubrukte, sinnssyke tegnene som finnes. Og spør noen hva du skriver, så har du jo lært hva du skal svare. :D

 

Asj, kanskje bare jeg som begynner å trekke på åra også... :wee:

Lenke til kommentar

Haha, dere FAILER alle :D.

 

Det står faktisk bakerst i manualen til WoW hva forkortelsene betyr, hehe bare sjekk.

 

 

Du kommer til å oppleve slike "forkortelser" mest når folk leter etter noe/noen spesielt, mens når du snakker direkte med noen (group, whisper, etc.) så snakker de mest sannsynligvis ordentlig engelsk og ikke "LEETSPEAK" (hvis du gjør det, er de mest sannsynlig bare sugne i engelsk)

Endret av TronDoZY
Lenke til kommentar

Jeg er fjortis. Jeg bruker kanskje akronymene, men jeg har ingen problemer med å skrive 8 utropstegn etter hverandre, eller en utrolig nytelse av å plage folk rundt i Ironforge eller hva enn det skulle være. Jeg, blant veldig få på alle onlinespill, bruker store blokkbokstaver i starten av en setning og fullfører dem med punktum eller, vis trengs, et utropstegn.

 

Det finnes noen av oss som har fulgt med på skolen, og ikke chatten når vi tok in engelsk kunnskaper, takk.

 

Edit: Ironforge var som et eksempel, jeg spiller nemlig ikke WoW. ^^

Endret av bloodllines
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...