Akvarius Skrevet 3. januar 2008 Del Skrevet 3. januar 2008 Jepp. Det skal bakes, eller rettere det blei bakt. Dog uten glasuren.. Det har seg slik at man trenger smeltet kokesjokolade til denne glasuren. Og det er her det stopper opp. Plate nr 1; knekkt i ruter og lagt i bunnen på ein kjele. Tydlegvis for varmt for sjokoladen bekgynte å koke/brenne seg fast. Plate nr2; Microen. Samme resultat - koke/brenne seg fast. Stod på laveste 'energi'. Plate nr3; Vannbad. Stor gryte med kokende vann, sjokolade bitene i ein plast/brød pose. 20min. Nada. Litt myk men ikkje flytende. Så før vi spandere plate nr 4 på gjennvinningen. Kva har gått galt her? Korleis skal ein stakker klare å lage glasur?? (uten om ferdig glasur etc.) Åja, prøvde å finne eit mat relatert underforum, men fant ingen. Så om det er kan tråde flyttes dit. Lenke til kommentar
j-- Skrevet 3. januar 2008 Del Skrevet 3. januar 2008 Ta bittelitt vann i en kjele og legg oppdelt sjokolade i den. Kok opp og rør konstant rundt. Har funka fint for meg Lenke til kommentar
DrThomas Skrevet 3. januar 2008 Del Skrevet 3. januar 2008 Hvos du varmer sjokoladen i en kjele, prøv å helle oppi litt vann sammen med sjokoladen. Bare nok til at den blir litt tynnere, og ikke brenner seg fast. Pleier å funke flott. Og ikke vreng komfyren på max kanskje? Lenke til kommentar
Demantios Skrevet 3. januar 2008 Del Skrevet 3. januar 2008 (endret) Du har sikkert ikke rørt godt nok eller brukt et uegnet redskap til røring? Bruk f.eks en slikkepott eller lignende har meldt tråden til flytting til riktig underkategori "sport og fritid - mat og drikke" Endret 3. januar 2008 av PepsiCo Lenke til kommentar
Kiro Skrevet 3. januar 2008 Del Skrevet 3. januar 2008 Tar dette fra toppen av hodet..(lagde den i går) men Den mamma pleier å lage går slik... 2ss kakao 3ts vanilje sukker 300g melis 100g margarin 2ss sterk kaffe håper det hjelper Lenke til kommentar
Lubbne_Ludde Skrevet 3. januar 2008 Del Skrevet 3. januar 2008 (endret) ville ikke tatt i vann, noe som jeg har fått med meg at ødelegger sjokoladens konsistens eller noe, men nå er jeg jo heller ingen kokk og kan vel bare si. Hva vet vel jeg. Personelig ville nok ikke jeg gitt opp det med vannbadet jeg. Ta en sjokolade oppi noe den kan ligge i og la den ligge oppi en gryte med kokende vann. Eller eventuelt du kan ta å smelte den i vanelig gryte igjenn, men husk. SVAK varme, for den svir seg veldig fort, som du nok allerede har erfart Endret 3. januar 2008 av Lubbne_Ludde Lenke til kommentar
Khalifen Skrevet 3. januar 2008 Del Skrevet 3. januar 2008 Finn en egnet kjele og fyll den med vann. Kok vannet. Så plasserer du en passende bolle over kjelen (bollen skal ikke berøre vannet). Knus så sjokoladen og hiv ned i bollen. Dette vil fungere. Lenke til kommentar
Skagen Skrevet 3. januar 2008 Del Skrevet 3. januar 2008 Tråden flyttes til Mat og drikke. (Vennligst ikke kommenter dette innlegget. Reaksjoner på moderering gjøres via PM/melding) Lenke til kommentar
Dragen Skrevet 3. januar 2008 Del Skrevet 3. januar 2008 (endret) Hva med å bruke noe annet enn sjokoladeglasur? Vaniljeglasur? Marzipan? Endret 3. januar 2008 av Den Gylne Apekatt Lenke til kommentar
Akvarius Skrevet 3. januar 2008 Forfatter Del Skrevet 3. januar 2008 ville ikke tatt i vann, noe som jeg har fått med meg at ødelegger sjokoladens konsistens eller noe, men nå er jeg jo heller ingen kokk og kan vel bare si. Hva vet vel jeg. Personelig ville nok ikke jeg gitt opp det med vannbadet jeg. Ta en sjokolade oppi noe den kan ligge i og la den ligge oppi en gryte med kokende vann. Eller eventuelt du kan ta å smelte den i vanelig gryte igjenn, men husk. SVAK varme, for den svir seg veldig fort, som du nok allerede har erfart Mener eg og har hørt det med at det ikkje skal vann oppi.. Tar turen til Ikea og får tak i ei lita non-stick gryte tenker eg. og svak varme ja Takker for alle svar Lenke til kommentar
Akvarius Skrevet 3. januar 2008 Forfatter Del Skrevet 3. januar 2008 Hva med å bruke noe annet enn sjokoladeglasur? Vaniljeglasur?Marzipan? jojo, men skulle lage sjokolade kake. Men Kaka blei god den, selv uten glasur Lenke til kommentar
Khalifen Skrevet 3. januar 2008 Del Skrevet 3. januar 2008 Min metode har jeg brukt utallige ganger, og jeg har alltid fått et perfekt resultat. Ser ikke behovet ved å kjøpe inn noe helt nytt hvis du bare kan koke opp vann og putte en glassbolle med sjokoladebitene ned i bolla. Lenke til kommentar
Dragen Skrevet 3. januar 2008 Del Skrevet 3. januar 2008 Hva med å bruke noe annet enn sjokoladeglasur? Vaniljeglasur?Marzipan? jojo, men skulle lage sjokolade kake. Men Kaka blei god den, selv uten glasur Fortsatt sjokoladekake, selv om du ikke bruker sjokoladeglasur. Er fyllet som bestemmer hva kaka heter. Lenke til kommentar
Akvarius Skrevet 4. januar 2008 Forfatter Del Skrevet 4. januar 2008 Min metode har jeg brukt utallige ganger, og jeg har alltid fått et perfekt resultat. Ser ikke behovet ved å kjøpe inn noe helt nytt hvis du bare kan koke opp vann og putte en glassbolle med sjokoladebitene ned i bolla. Hmm glassbolle... vel, den må vi mok kjøpe inn tenker eg Mangler liksom litt sånn vesentlige bake greier. Må nok få tak i ein mikser også ser det ut til. Lenke til kommentar
pi. Skrevet 5. januar 2008 Del Skrevet 5. januar 2008 Hvis man smelter sjokolade med vannbad så må man IKKE få vann i sjokoladen. Den får en merkelig konsistens. (Snakker av erfaring) Lenke til kommentar
Engel_Linn Skrevet 5. januar 2008 Del Skrevet 5. januar 2008 Hva med å bruke noe annet enn sjokoladeglasur? Vaniljeglasur?Marzipan? Sjokoladekake med marzipan eller vanlijeglasur? Tvilsom... Resultatet kunne da ikke blitt kalt for sjokoladekake? Lenke til kommentar
Lubbne_Ludde Skrevet 6. januar 2008 Del Skrevet 6. januar 2008 Hvorfor ikke? Er jo sjokolade kake UNDER likevell. ? Lenke til kommentar
^fmj Skrevet 9. januar 2009 Del Skrevet 9. januar 2009 Når du smelter sjokolade er det viktig at det ikke blir for varmt! Da ødelegger du sjokoladen. Kan fint smelte sjokolade rett i en kjele, men pass på varmen. Vannbad er det enkleste, men ikke la vannet koke. Den skal smelte i et passelig tempo, ha sjokoladen i en glassbolle e.l. Micro ville jeg holdt meg unna. Lenke til kommentar
medlem-90636 Skrevet 12. januar 2009 Del Skrevet 12. januar 2009 Knus sjokoladen skikkelig (finhakk). Ha den i en kjele og rør kontinuerlig. Har aldri hatt problemer når jeg skulle koke sjokolade. Lenke til kommentar
svinepelz Skrevet 12. januar 2009 Del Skrevet 12. januar 2009 Vann er fy-fy, for høy temperatur er fy-fy. Den anerkjente metoden er, slik khalif skriver, å varme en skål hakket sjokolade over vannbad. Fungerer fint! Selv har jeg brukt metallskål, det går sikkert litt raskere enn glasskål. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå