Gå til innhold

Glasur til sjokolade kake


Anbefalte innlegg

Jepp. Det skal bakes, eller rettere det blei bakt. Dog uten glasuren..

 

Det har seg slik at man trenger smeltet kokesjokolade til denne glasuren. Og det er her det stopper opp.

Plate nr 1; knekkt i ruter og lagt i bunnen på ein kjele. Tydlegvis for varmt for sjokoladen bekgynte å koke/brenne seg fast.

Plate nr2; Microen. Samme resultat - koke/brenne seg fast. Stod på laveste 'energi'.

Plate nr3; Vannbad. Stor gryte med kokende vann, sjokolade bitene i ein plast/brød pose. 20min. Nada. Litt myk men ikkje flytende.

 

Så før vi spandere plate nr 4 på gjennvinningen. Kva har gått galt her? Korleis skal ein stakker klare å lage glasur?? (uten om ferdig glasur etc.)

 

 

Åja, prøvde å finne eit mat relatert underforum, men fant ingen. Så om det er kan tråde flyttes dit.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

ville ikke tatt i vann, noe som jeg har fått med meg at ødelegger sjokoladens konsistens eller noe, men nå er jeg jo heller ingen kokk og kan vel bare si. Hva vet vel jeg.

 

 

Personelig ville nok ikke jeg gitt opp det med vannbadet jeg. Ta en sjokolade oppi noe den kan ligge i og la den ligge oppi en gryte med kokende vann.

 

Eller eventuelt du kan ta å smelte den i vanelig gryte igjenn, men husk. SVAK varme, for den svir seg veldig fort, som du nok allerede har erfart :p

Endret av Lubbne_Ludde
Lenke til kommentar
ville ikke tatt i vann, noe som jeg har fått med meg at ødelegger sjokoladens konsistens eller noe, men nå er jeg jo heller ingen kokk og kan vel bare si. Hva vet vel jeg.

 

 

Personelig ville nok ikke jeg gitt opp det med vannbadet jeg. Ta en sjokolade oppi noe den kan ligge i og la den ligge oppi en gryte med kokende vann.

 

Eller eventuelt du kan ta å smelte den i vanelig gryte igjenn, men husk. SVAK varme, for den svir seg veldig fort, som du nok allerede har erfart :p

 

 

Mener eg og har hørt det med at det ikkje skal vann oppi..

Tar turen til Ikea og får tak i ei lita non-stick gryte tenker eg. og svak varme ja :innocent:

 

Takker for alle svar :)

Lenke til kommentar
Hva med å bruke noe annet enn sjokoladeglasur? Vaniljeglasur?

Marzipan?

 

jojo, men skulle lage sjokolade kake.

Men Kaka blei god den, selv uten glasur ;)

 

Fortsatt sjokoladekake, selv om du ikke bruker sjokoladeglasur. Er fyllet som bestemmer hva kaka heter. ;)

Lenke til kommentar
Min metode har jeg brukt utallige ganger, og jeg har alltid fått et perfekt resultat. Ser ikke behovet ved å kjøpe inn noe helt nytt hvis du bare kan koke opp vann og putte en glassbolle med sjokoladebitene ned i bolla. :)

Hmm glassbolle... vel, den må vi mok kjøpe inn tenker eg ;)

 

Mangler liksom litt sånn vesentlige bake greier. Må nok få tak i ein mikser også ser det ut til.

Lenke til kommentar
  • 1 år senere...

Når du smelter sjokolade er det viktig at det ikke blir for varmt! Da ødelegger du sjokoladen. Kan fint smelte sjokolade rett i en kjele, men pass på varmen. Vannbad er det enkleste, men ikke la vannet koke. Den skal smelte i et passelig tempo, ha sjokoladen i en glassbolle e.l. Micro ville jeg holdt meg unna.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...