Gå til innhold

BK: Landskap fra Torghatten


Anew

Anbefalte innlegg

Jeg sitter og blar i bildene mine fra 2006, og har stoppet litt opp ved dette, som jeg ikke helt klarer å bestemme meg for utsnitt på:

 

238895628-L.jpg

 

Det er tatt ut mot havet fra hullet i Torghatten på en regntung og disig dag. Himmelen er ikke utbrent, bare totalt konturløs. Jeg er usikker på utsnittet fordi det blir litt mye gråhvitt i toppen, men samtidig liker jeg hvordan huleveggen rammer inn utsikten. Hva syns folk?

 

Bildet har fått seg en S-kurve, og fargemetningen er økt litt i Bibble 4.9.9b.

 

Teknisk:

Nikkor 18-70 @ 25mm, f/7.1

ISO 400, lukkertid 1/50

Nikon D70, blenderprioritet

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

3:2-crop'en din var klart bedre enn mitt forslag, men jeg likte ikke den levelsjusteringen noe særlig - du bragte bildet tilbake til det jeg gikk vekk fra med S-kurven. ;) Jeg ville ha sterkere kontrast mellom hulen og verden utenfor, og det syns jeg S-kurven ordnet.

 

Takk for input! Bildet blir vel like vel aldri noen vinner. :no:

Lenke til kommentar

Ja, det ante meg at bruken av levels ikke falt i smak. Jeg synes bildet har potensiale og prøver meg en gang til. Denne gang i 16:9 og økt kontrast utført med Faststone i mangel av noe bedre verktøy. Den økte kontasten skaper mer dybde i bildet både ved at forgrunnen blir mørkere og at overgangen mellom hav og dis/tåke skyves lenger ut og blir mere tydelig.

post-65206-1199544682_thumb.jpg

EDIT:Jeg sitter dessverre ikke med verdens beste skjerm, så det er ikke sikkert justeringen av kontrast kommer frem likedan hos deg.

Endret av Oljens
Lenke til kommentar

Kinki situasjon dette. jeg liker også fjellveggene, en fin naturlig innramming. Men skal man ta med alt så blir det for mye grått. Det beste hadde jo vært å kommet 20-30 meter rett opp, men det lot seg vel ikke gjøre? :roll:

 

Jeg går for utsnittet i post 4, men jeg ville ha gjort noe med fargene. Litt mer blåfarge i havet, litt grønnere åkrer(?) og kanskje litt mørkerebergvegg.

 

Edit: Crap, skjermen min er jo for lys, tror ikke de behøver å være noe mørkere.

Endret av Mr. Olsen
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...