Gå til innhold

Tekst : Det positive med world of warcraf


Anbefalte innlegg

Nå er jeg lei av å høre hvor farlig det er å spille world of warcraft, hvor avhengig man blir, folk som dropper ut av skolen, prioriterer wow forrand dama, kinesere som kolapser forrand dataen osv.

Derfor vil jeg med denne tråden fortelle gode og positive ting med world of warcraft.

 

Først og fremst vil jeg nevne at ting som jeg skrev over stemmer. Og det er ikke noe å legge under bordet, men med

9 millioner forskjellige mennesker som spiller wow, så vil det alltid være en eller annen støvvel som driter seg ut. Og wow kan ikke ene og alene ta ansvar for det.

Alle velger selv hvor mye de spiller og hvor mye de legger i det. Og greier de ikke det, ja så har de faktisk et personlig problem og ta det oppgjøret med seg slv. Det er som et land med 9 millioner mennesker det. Jeg kan vedde på at 20% av befolkningen der enten går på trygd, sitter i fengsel, bruker dop, er alkoholikere, snuskete og andre "unormale" ting. Nok om det, det er ikke det jeg vil skrive om.

 

Og nå til det positive med world of warcraft.

Først og fremst, du velger selv hva du bruker fritiden din på. Kommer du hjem fra jobb/skole og vil spille 3 -4 timer noen dager i uken så hvorfor ikke? Det spiller ingen rolle om du sitter å leser en bok, ser på tv, eller bygger et flymodel.

Så lenge du trives med det du gjør. og vis du trives med å logge på wow, hilse på guildiess og spille med dem, ja så hvorfor ikke! Du har sikert møtt mange in real som også siller wow, og du merker hvor lett det er å komme i prat med dem.

Og det er jo helt vandelig å prate med folk man har samme interrese med. Uansett om man liker samme band, fotball lag, skuespiller.. og det er faktisk ikke noe forskjell på det enn om man liker wow.

Man lærer også veldig mye av å selve spille, det å bygge seg opp fra å valse rund som en noob lvl 1 gnoom til å jobbe opp mot lvl 70 og epic gears. Du må jo lære deg å spille karakteren på en riktig måte, og mestre det. Og det er alltid bra å lære ting. Jeg tror også at folk blir mye flinkere til å srive engelsk, man blir så vant til det at selv med andre norske folk kan det hende du skriver engelsk til.

Når du er på raids og instances, og dere legger taktikker for hvem som skal gjøre hva så får jeg faktisk en flashback i hvordan det var på øvelse i militæret. du sitter i kringværn, lagfører forteller hvem som skal gå hvor, hvem som skal sikre, og hvem som skal angripe. Mye handle om lagspill og det å stole på andre og at andre skal stole på deg.

Det å være GM i et særiøst topp guild mener jeg burde være et stort pluss i CV'en. Man kan le av det, men tenker man nærmere på hvor stor oppgave en GM har så er det en veldig krevende oppgave. Sammenlign en sjef i et bedrift og en GM. Begge skal skape progressjon, hente inn lojale medarbeidere, skape en god miljø for å holde på folk, legge frem planer for neste taktikk, alle spillere skal jo ha "lønn" i form av dkp eller items osv osv.

Jeg syns det er mye positiv med wow, du spiller, du ler og du har det morsomt.

 

Jeg kjønner ikke hva som er problemet og hvorfor så mange er negativ til det. Og nei, der ER ikke usolisalt å spile wow.

I såfall må vi forandre på defenisjonen "sosial". Betyr sosial det å, i en eller annen form intigrere seg med en eller flere mennesker i et gitt radius? Hvis nei, så er det IKKE usosialt å spille wow. Og ærlig talt, wow er ikke et dårlig spill. For de av dere som sier det, og heller digger rollercoaster tycoon så vil jeg bare si, at det er faktisk forskjell på 9 tusen spillere og 9 millioner spillere, og det ikke uten grunn.

Jeg tror faktisk folk ikke spiller wow for ever. Mange vil nok spille det mask 3-4 års tid før de slutter. Og da kan de om 20 år tenke tilbake til den tiden de var i azeroth. Det blir som å være 50 år og tenke tilbake på den tiden man hadde litt dilla på fluefiske nedenfor Sognsvann. Det er jo samme prinsippet.

 

Og til folk som syns at wow spillere er geeker, så vil jeg fortelle dere hva en geek er. En geek er en som er, over det normale interrisert i et spesielt fag eller emne. En som digger snowboard er for meg, i mine øyner også geeker. De bruker all sin fritid på snowbard/skateboard, bruker flere tusen på brett, kjøper gears og kan det meste innen for snowboard. Den kule rånern fra trøkstad er også en geek. Han er overinterrisert i bilen sin og bruker 90% av mnd lønna si fra shell, på en eller annen bildel og de resterende 10% bruker han på cola. Pernille i parrarelklassen som stinker luisvutton parfyme, bruker all sin tid og penger på shopping og har en enorm samling av mag og inside magazine. Ogå en geek. Den fremadstormende BI studenten som kan alt innen for børs og megling, går i spisse svarte sko, iført sjerf i all slags vær, og som bare snakker kapital med deg, er også en geek. Så egentelig syns jeg alle er geeker, så om det er noe negativ eller positivt ved det, får være opp til en og hver. for meg er det sekkundært.

 

Det har gått en mnd siden første gang dere prøvde Vasj, fase 1 var så vidt begynt før dere misserabelt dør som fluer alle sammen. En mnd senere står dere der, dere hater henne. Flere av dere har fått betydelig bedre gear, og folk er ivrige med å inspecte. Du kjekker at du har de rette buffa, og sørger for at andre har dine buffs, mens GM fordeler dere i hver sin kant, og med hver deres oppgaver. Kampen starter, pulsen din øker. du er redd for å trykke feil eller glippe, og vil helst ikke være den som wiper raidet. Du sitter klistret til skjermen og håper det hele snart er over men får en skuffende overaskelse når linja kun viser 40% , og 40% er IKKE lite. du tenker ikke noe mer over det, og heller begynner å tenke på hvordan du skal bruke potsene dine. En dør og det er ikke bra. Nei! tenker du, før neste sekund viser at vedkommende har blitt CR'et. Du trykker og trykker og jobber.

Plutselig ligger hun der. "din jævel" tenker du, og alle jubler. GZ gZ gZGZ!!!! kommer opp på chatten. Folk hopper og er i ekstase. Ventrinoen blir spammet med jubel og rop. Folk setter seg ned forrand bossen og ikke mange timer senere finner du sceernshooten på guildsiden.

Du skal være en veldig skip og konservativt person dersom du ikke greier å se morroheten i den scenen som ble beskrevet.

Wow er jo bare GØY! :w00t:

Endret av janern21
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har sluttet å spille wow av mange grunner..egentlig en dårlig community med for mange drittunger, men det kan være fordi jeg valge alliance som min faction :p og muligens det har noe med serverene jeg spilte på å gjøre, men jeg savner alltid wow når jeg tenker tilbake på de tidene hvor vi dro inn i Molten Core og slo ragnaros eller vår farlige vei inn til nefarian.

 

Wow er morsomt og jeg lærte mye engelsk(skriftlig) eller forbedringer bla, var mye i det spillet som oset av kvalitet(skulle bare mangle, det er jo blizzard som står bak;) til tross for at spillet manglet mye funskjoner, jeg tror preget av å være et simpelt spill gjorde det bedre...det enkle kan ofte være det beste.

Lenke til kommentar
Bare synd WoW ikke lærer folk å stave rett eller skrive forståelig og godt norsk.

 

Hvorfor må du, hva er poenget, bare må klage? kan du ikke istede finne deg et ark og en penn og tegne en fin liten sol eller noe, faen er så jevli dritt lei de kommentarene hele tiden.

Lenke til kommentar

Nå må man huske på at veldig mange i foreldregenerasjonen ikke skjønner hvordan data og spilling fungerer. De hører om 10åringer som skal møte såkalte chattevenner og blir kidnappet og gjort fæle ting med. De hører "data", og data og spilling henger jo sammen, aka spilling er skummelt.

 

Spør du en hardbarka gamer som kan mye om data, vil han sannsynligvis fortsatt si at det ikke er sunt å sitte inne hele dagen og natten, men han vil sammenligne det med f. eks hobbytog eller modellfly. Mange sitter flere timer med byggesett eller miniatyrleker eller lokomotiv eller spillefigurer. Men foreldrene vet sånn ca hva det her er, og da er det trygt.

 

Se på gitar; hvor mange sitter ikke flere timer om dagen og øver på gitar? De sitter akkurat like stille som en gamer, men de gjør noe som en voksen person også kan like, å lage musikk.

 

Nå må jeg legge til en disclaimer om at det her er mine meninger, ikke sånn det er, selvom jeg skriver det sånn. Ærlig talt bare fordi jeg ikke gidder å skrive "mener jeg" bak hver setning.

 

Innspill og argumenter håper jeg på, andre ser vel fra en annen vinkel..?

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+8723

Helt 100% enig. Er så dritt lei når folk på skolen spørr om jeg gamer wow. og de bare: Geek ass.

 

 

og når jeg leser artikler rundt omkring ang "Game addiction" blir jeg hissig. ordentlig hissig. Som du sier, en fotball idiot. er det også en " sport addict?" nei, det har bare blitt akseptert av samfunnet. Jeg tror wow ikke har blitt helt akseptert fordi man bare hører om de værste tilfellene i media. Og det er ikke så veldig "værste tilfeller" i vanlig sport.

 

Dette var veldig dårlig formulert av meg. men jeg hater å skrive norsk. skulle gjerne skrid engelsk da jeg er bedre i engelsk en norsk men tror det hadde blitt litt rart på diskusjon.no :p

Lenke til kommentar

Selv har jeg spillt WoW siden dag en, og har vært veldig fornøyd med det. Dog kan det sies at på slutten av ungdomsskolen tok det litt vel av - jeg spillte mer en jeg burde. Men så kom det en tid der jeg gjorde mer sosiale ting enn det jeg gjorde før. Slik som nå. Samtidig er jeg i et raideguild, raider ca. 3 ganger uka, får greie karakterer og har en god sosial omkrets.

Det er opp til hver enkelt hvor mye man vil spille spillet, og det vet man innerst inne. Flere jeg kjenner som spiller mye, mye mer enn jeg, sier at "nei, jeg skal slute når Wrath of the Lich King blir sluppet ut". Hvorfor det? spør jeg. "Fordi WoW tar for mye tid."

Det er jo faktisk bare bullshit. Selvfølgelig tar det mye tid om man skal raide hver kveld i uken, gjøre utrolig mye PvP etc. Men det går fint an å prioritere hva man vil gjøre ingame, og kombinere det med real life. Det er dette som må sige inn i hodet til alle de som mener at "huff, nei WoW krever så mye tid at jeg må gi meg" - selv om de faktisk har det gøy når de spiller.

 

Jeg har hatt så utrolig mange gode stunder i WoW. Sittet på Ventrilo med alle slags folk. Jeg har forbedret engelsken min til en stor grad, jeg har til og med møtt en jeg har vært i guild med i Bergen.

Derfor angrer jeg ikke et sekund på at jeg begynte med World of Warcraft.

Ja, det finnes stygge tilfeller med folk som blir sittende arbeidsledig for å spille. Ja, noen stakkarslige barn dropper ut av skolen fordi de spiller så mye.

 

Og for å være helt ærlig; det bryr meg ikke. La de som lar spillet gå over alt som skjer i den virkelige verden gjøre det, og la de som spiller spillet for å ha det gøy gjøre det!

Lenke til kommentar

Jeg vet i alle fall at jeg forbedret engelsk uttalen min masse i den tiden jeg spilte. Mener jeg lærte mer om engelsk av wow enn på skolen. Der er ingenting som er bedre for å lære språk enn å snakke det, og å høre på at andre snakker til deg.

 

Når vår gennerasjon har vokst opp og har blitt gamle kommer samfundet til å ha helt andre meninger rundt gaming. Husk den eldre garde nå vokste ikke opp i den teknologi verdenen vi lever i dag. Når vår generasjon bli gammel vil det nok ikke være uvanlig for pensjonister å sitte å spille dataspill...Verden forandrer seg.

Endret av _Viper_
Lenke til kommentar
Neinei, "sosial" betyr å drikke seg dritings og ligge å spy i grøftekanter hver helg!

 

Haha, utrolig bra sagt! Det er faktisk akkurat sånn jeg føler det. Prøver jeg å kontakte noen venner i helga, er svaret som regel at de skal på fest, og jeg kan jo selvfølgelig være med, men det gidder jeg ikke..

 

Du fikk satt ord på noe jeg har irritert meg over i månedsvis, takk!

Lenke til kommentar
Neinei, "sosial" betyr å drikke seg dritings og ligge å spy i grøftekanter hver helg!

 

Usaklig. Så dvs at du har kun ledig tid i helgene til å være sosial?

Når venner og kamerater faktisk har fritid fra skole og jobb til å more seg litt?

 

Du må beklage dem om de ikke akkurat gidder å sitte hele helga hos deg, å se på at du spiller wow.

Lenke til kommentar

Greia med wow er nerdestempelet det har fått etter alt som har stått i media.

Nesten alle kompisene mine spiller ikke wow, og hater spillet for en grunn: Dem kjenner eller har kjent en eller flere personer som har blitt avhengi av spillet, og ikke gjort annet.

 

Greia er at venner og festing er noe av det mest normale å gjøre i ungdommens alder. Aksepterer man ikke dette blir man sett på som unormal, og kanskje usosial iløpet av en lengre periode. Jeg er av typen som liker å spiller når jeg ikke har noe annet å gjøre, som for eksempel nå. Er det en bra fest jeg har hørt om, stikker jeg heller ditt og prater med venner/er sosial, istedenfor å være logget inn i Azeroth. Det finnes andre, veldig mange her, som veldig det motsatte. Det er bare 100% totalt deres valg. Om det er deres valg, er det deres valg. Det er noe andre bør akseptere, akkurat som dere (som føler dere truffet) aksepterer at dem drar ut og fester. Jeg tviler på at du har sakt "Jeeesus, hvorfor gidder du å dra på fest nå da? Det er lørdag! Nå skal det spilles" til en kamerat eller bekjent som har invitert deg med på fest. Men, det omvente "Jeeeesus, hvorfor gidder du å sitte inne å spille nå da? Det er lørdag! Nå skal det drikkes" treffer nok flere her inne.

 

Bra skrevet janern.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-v6cLnSOv3V

Nå skal det ikke en professor til for å slå fast at det er mer sosialt å stikke på fylla med vennene dine i stedet for å spille. Men mange har å generalisere "folk som drikker"; "De som ligger å spyr i en grøftekant hver helg". Det går også an å sette seg ned med noen halvlitere å se på film.

 

Det å spille musikk, som f.eks. gitar kan ikke sammenlignes (mener jeg). Spiller du i band, er det noe helt annet enn å sitte på hver sin pc og slakte NPC-monstre.

Meningen med spill er jo først og fremst at du skal ha det gøy, mens meningen med å lære å spille f.eks. gitar, er å lære å spille gitar. Det at du skal kunne ha på CV-en din at du har ledet et raid, er i min mening bullshit. De fleste arbeidsgivere har ikke peiling på hva WoW er, og i alle fall ikke hva et raid er.

 

"Ok, tidligere erfaring. Let's see: "Har ledet er WoW-raid." Han her har alså sittet å spilt spill hele dagen og vil ha det med på CV'en sin? Vi ansetter ikke han her, hva?"

 

WoW er dog et utrolig bra spill, men spill med måte. Nerde-stempelet har komt etter media begynte å ta opp slike saker om folk som nærmest har fått livene sine ødelagt av World of Warcraft @ Det at spillet blir framstilt som det farligste narkotika i manns minne.

Endret av Slettet-v6cLnSOv3V
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-v6cLnSOv3V
Hadde jeg vært sjef i en bedrift som søkte etter serriøse medarbeidere, hadde jeg sett på GM som ett +, i alle fall om guilden hadde kommet langt, og hadde mange aktive medlemmer

 

Om du hadde vært sjef ja =P.

Men, som sagt over, så har det aller fleste sjefer null peiling om hva en GM i et guild på WoW vill si, og hvordan det kan være positivt.

Lenke til kommentar
Neinei, "sosial" betyr å drikke seg dritings og ligge å spy i grøftekanter hver helg!

 

Går jo an å nyte alkohol med noen venner uten at det ender med blackout og grøftefylla, vet du. :p Vent til omgangskretsen din kommer ut av 14-16-stadiet, så ordner det seg.

 

At spill, særlig MMO-er (som WoW er mainstreamrepresentant for) har et visst mediestigma er forsåvidt ikke nytt. Vi er alle nerder som bor i foreldrenes kjeller, lever på grandis og cola, og som aldri har vært nærmere ett kvinnelig kjønnsorgan enn det man finner i .avi-format, osv. I likhet med fordommer som f.eks. at ihuga fotballsupportere er det manglende mellomledd (som beviser en gang for alle at menneskeheten og bavianene har samme forfedre), er dette bildet av den typiske WoW-spiller selvsagt bare fordomsbasert "populærpsykologi", med et nokså skrantende grunnlag i virkeligheten. Jeg ser ikke bort i fra at det finnes noen, ja, kanskje en hel del slike personer blant de ni millioner spillere WoW har, men de utgjør på ingen måte majoriteten. Akkurat som fotballsupportere generelt ikke er primater.

 

Spill og internett er også denne generasjonens farge-TV (eller telefon, om du går enda noen generasjoner tilbake). Det ødelegger virkelighetsforståelsen vår, gjør oss til tankeløse slaver i elendig fysisk forfatning, og får oss til å dra fram skarpladde skytevåpen i lunsjpausen på den lokale skolen. Den foregående generasjonen vil alltid forklare uheldige episoder og tendenser hos den oppvoksende generasjon med datidens teknologiske nyvinninger, enten det er dataspill, private videospillere, farge-TV, eller telefoner. Vi kommer sikkert til å skylde på et eller annet innbilt teknologisk monstrum når våre unger engang går berserk.

Lenke til kommentar
Går jo an å nyte alkohol med noen venner uten at det ender med blackout og grøftefylla, vet du. :p Vent til omgangskretsen din kommer ut av 14-16-stadiet, så ordner det seg.

 

Går jo an å nyte dataspilling med noen venner uten at du kollapser foran maskinen, vet du. ;)

 

Perspektiv! Nuh!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...