Gå til innhold

For strenge i stenging av tråder?


Anbefalte innlegg

Jeg holder meg stortsett i Spill og Film delen av forumet og jeg har lagt merke til ufattelig strenge holdning til stenging av visse emner.

 

Når en person snakker med folk som også liker spill er det vanlig å spørre "hvilkne spill er det du spiller for tiden?", men disse trådene blir fort stengt med grunnen av "de ønsker ikke telletråder eller sammletråder".

 

Ok, greit det...MEN

 

Så går vi over til film(kultur) forumet.

Her finner du svært mangen "Hvilken film skal du se?", "Hva er favorite filmen din?", "Nevn bra film til meg!", "Tidenes beste film"... osv osv. Disse holder seg åpne. Selvom de faller under samme grunnlag som de på Spill forumet som "telletråd/sammletråd".

 

 

Det er tydelig forskjells behandling som er ute og går.

 

 

Film er et media som folk har akkseptert å diskutere åpne rundt og tillater mer rom å lage sammle emner på.

 

Men Spill er også et slikt emne, men her blir vi begrenset og fortalt å holde oss til spesifistert spill eller spørsmål om et spill....dette er feigt.

 

Frustrerande for nye emner er vanskelig å lage uten at de blir stengt, og jeg har oppdaget at antal nye emner i Spill er lav iforhold til film når det gjelder generel diskusjoner....det er som om vi får munnbin.

 

 

Just my 2 cents.

Endret av AvidGamer
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Det er tydelig forskjells behandling som er ute og går.

 

Fordi det er helt random hvordan moderatorene tolker regelverket på det punktet som gjelder telletråder.

Har sett poster som er klassifisert som "telletråder" som har fått stå i nesten ett år, for så å bli stengt av en mod.

 

Where's the logic?

Lenke til kommentar

Jeg synes det bør lages et regelverk for moderatorer om hvordan de skal moderere, på samme måte som Battlefield.no har regler for server-administratorene sine. Eventuelt må retningslinjene utarbeides og være mer spesifikke. Slik som det er nå, virker det mer som om moderatorene bare stenger tråder de ikke selv liker og kommer med en obskur referanse til retningslinjene uten noen videre begrunnelse. Når en da indignert bruker som har fått stengt tråden sin vil ta saken opp, får han beskjed om å ta det på PM med gjeldende moderator.

Lenke til kommentar
Jeg synes det bør lages et regelverk for moderatorer om hvordan de skal moderere, på samme måte som Battlefield.no har regler for server-administratorene sine. Eventuelt må retningslinjene utarbeides og være mer spesifikke. Slik som det er nå, virker det mer som om moderatorene bare stenger tråder de ikke selv liker og kommer med en obskur referanse til retningslinjene uten noen videre begrunnelse. Når en da indignert bruker som har fått stengt tråden sin vil ta saken opp, får han beskjed om å ta det på PM med gjeldende moderator.

Vi moderatorer har et langt mer omfattende regelverk og retningslinjer internt enn de øvrige retningslinjene og nettikette som gjelder på forumet, og vi skal følge både de regler, normer og retningslinjer som gis internt som de som gjelder alle brukerne (forumets retningslinjer og nettikette). Det ligger strenge føringer for hvordan vi skal moderere, reagere på ulike regelbrudd, hva vi står ansvarlig for, hva og hvordan vi skal slå ned på regelbrudd, normer for straff, osv, og administratorene som sitter med det største ansvaret på forumet følger oss opp i det vi gjør via internforumet til Diskusjon.no. Og nå nylig har vi, moderatorer og administratorer, blitt gjort oppmerksom på at vi også jobber under "vær varsom-plakaten" for god presseskikk. Så det er en del føringer og retningslinjer vi handler etter, men som brukerne ikke nødvendigvis er klar over eller tenker over, og som derfor kan virke som om vi modererer utenfor forumets retningslinjer. Og det er derfor viktig at man sender PM til en moderator om man enten er uenig eller vil ha en mer fyldig begrunnelse for moderering. Får man ikke dette, så har man en god klagesak av grunnen som følger:

Om en moderator begynner å foreta seg noe på personlig basis, uten noen gode argumenter, vil dette fort bli plukket opp av brukere og andre moderatorer, og dersom man fører gode argumenter i en eventuell klage vil administratorene overprøve handlingene til moderatorene. Vi har her på Diskusjon.no er relativt godt og formelt klageapparat som, etter min erfaring, skiller seg fra de fleste fora. Mener du at du blir urettferdig behandlet er det bare å sende en klage, og administratorene som behandler disse klagene er både erfarne og profesjonelle (les: ansatte) slik at man kan være sikker på at man får en objektiv behandling av klagen. Ingen av de autoritetene som modererte i saken du klager på vil være deltakende i en klageprosess. Og dette klageapparatet er opprettet for å balansere modereringen og gi brukerne en mulighet til å veie inn på de avgjørelsene moderatorene tar. Diskusjon.no ønsker altså ikke være som Russland. :)

 

Retningslinjene åpner for at moderatorene kan stenge tråder og moderere av årsaker ikke nevnt i retningslinjene. Men akkurat dette punktet brukes ytterst sjeldent. Jeg har selv aldri brukt dette punktet eller sett andre moderatorer bruke dette punktet.

 

Problemet derimot ligger i normene som råder de ulike kategoriene når det gjelder samletråder, slik det kommer fram i tråden Moderering på samletråder. Om man har innspill eller forslag til endring av retningslinjer eller praksis er det ingenting i veien for at man lager en lignende tråd her i "Tilbakemeldinger om forumet" for å sette dette på dagsorden. Men dette skal gjøres på et generelt grunnlag. Klaging på enkeltavgjørelser hører ikke hjemme på forumet da dette er en sak mellom brukeren og moderatoren.

Forøvrig er moderatorene mennesker de og, som vil gjøre sine tolkninger og vil moderere på sin måte deretter. En av de mest gjennomgående punkter i de interne retningslinjene for moderatorene er at vi er på forumet for å hjelpe og veilede brukerne i å bruke forumet. Så det er dermed ikke noe i veien med å sende en PM til en moderator du er uenig med, eller som du ønsker en mer fyldig begrunnelse av. Men om man vil vinne fram via PM direkte til en moderator er det selvfølgelig viktig at man holder seg behersket og argumenterende framfor å ty til personangrep o.l. Jeg har selv gjort om en god del av handlingene mine etter å ha mottatt PM fra frustrerte brukere med gode argumenter mot mine handlinger. Det samme gjelder om man tar kontakt via PM for å spørre hva man kan gjøre for å holde seg innenfor retningslinjene, f.eks om man ønsker forslag til en bedre emnetittel.

Men når man mottar PM som kun forteller hvor stor tosk man er, så får man hverken visst hvorfor man mener det er feil, samt at det ikke er spesielt fristende å begi seg ut på videre meningsløs og argument-fattig personangrep og krangel. :)

Grunnen til at vi oppfordrer brukerne til å gjøre dette via PM er for å unngå at man sporer av en tråd (off-topic) til å angå moderering framfor trådens tema.

Lenke til kommentar

Ok, men hvorfor den store forskjells behandlingen?

 

Ta her for eksempel.

 

Denne ble stengt på Spill forumet: Beste EA Spill? ble laget idag, stengt etter 2 sider.

Helt ok emne, og interesant for mangen siden EA er jo store i spill verden.

 

Og denne i FILM forumet: Tidenes beste film ble laget 28/10-2003, pågått i over 16 sider så langt, .

 

Film temaet er svært upresis og er langt fra spesifisert men forblir åpen....mens spill temaet faktisk ER spesifisert men blir stengt...

 

 

Jeg synes moderator arbeidet i forumet er flinke å stenge "stygge" emner, og spam, og ulovelig tema. Men vår mulighet til å faktisk "diskutere fritt" er vekke....(ivertfall hos spill forumene).

Endret av AvidGamer
Lenke til kommentar
Bare for å nevne det, så bryter den tråden med tre-ords-regelen, og det var ikke akkurat mange begrunnede svar i tråden.

 

Tok det som eksempel. Men her har moderator begrunnet med sammletråd/telletråd.

 

Ikke mange begrunnede svar? Mulig det, men det er heller ikke alle på film forumet. Men her fikk ikke Spill folka muligheten til å "nyte" emnen en gang før den ble stengt.

 

Jeg forsvarer ikke emnen, som sakt det er eksempel. Jeg er ikke her for å diskutere de heller, men selve forskjellsbehandlingen av stenging av trådene.

 

Det merklige er at en moderator sa i andre post i film emnen at den skulle stengs...men eh...nei?

Endret av AvidGamer
Lenke til kommentar
Men til temaet:

Telletråder er mot reglene, ser du en telletråd så er det bare å rapportere den. Det hender at noen tråder forblir åpne, men det er bare glipper av moderatorene.

 

 

Jeg tok en liten "tur" rundt og sikket på TV serier forumet og, og da kom det frem masse "telletråder/sammletråder". Her har ingen av dem blitt stengt.

Folk fritt lager emner om "Friends, Scrubs" osv.

 

Og nettopp nå laget en fyr et emne på et spesifik spill for han/hun ønsket nok kontakt med andre folk som muligens spiller den, og den ble stengt momentant....med følgende forklaring:

 

"Hvis man ønsker si noe, eller spørre om noe spesifikt relatert til et bestemt spill, så er man velkommen til å starte en tråd om det man har på hjertet. Vi ønsker ikke en haug med store samletråder for ulike produkter på forumet, fordi det er uoversiktelig og lite brukervennlig. Håper på forståelse for dette. Tråden stenges."

 

 

Er litt rart dette. For å lage et "Scrubs" tråd er jo det samme som å lage et tråd om et spill....

 

"Scrubs" folka får kontakt med hverandre, mens stakkars personen som søkte etter folk som spilte samme spill som han/hun blir nektet denne gleden.

 

Blir temmelig provosert over dette jeg.

Istenden for å stenge dem så synes jeg at de bør la dem være. Dersom det er ingen interesse for tråden så vil den "forsvinne" nedover sidene. Det er jo det som er pointet med forum.

De kan ikke forvente at alle skal lage "aktuelle" emner som holder seg på førstesiden hele tiden?

Endret av AvidGamer
Lenke til kommentar

Det har vært litt forskjellig føring fra forum til forum. Det ble tatt opp i forumstyret i desember og det ble vedtatt at samletråder har livets rett, såfremt førsteinnlegget inviterer til diskusjon. Dette betyr ikke at tråder som er mer spesifikk blir nektet. Blir i pose og sekk her.

 

Moderatorteamet blir i skrivende stund informert om dette så får vi se hvordan det går fremover :)

Lenke til kommentar
Det har vært litt forskjellig føring fra forum til forum. Det ble tatt opp i forumstyret i desember og det ble vedtatt at samletråder har livets rett, såfremt førsteinnlegget inviterer til diskusjon. Dette betyr ikke at tråder som er mer spesifikk blir nektet. Blir i pose og sekk her.

 

Moderatorteamet blir i skrivende stund informert om dette så får vi se hvordan det går fremover :)

 

Dette høres bra ut! Takk for tilbakemeldingen.

Lenke til kommentar
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...