Gå til innhold

BK: Siv langs innsjøen


fluefiskern

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hva slags kamera har du? Synes jpeg komprimeringen var horribel. Beste er nok at du lærer deg å skyte i RAW og finner en god workflow først som sist. Kan anbefale adobe photoshop lightroom til å holde styr på bildene, samt småjusteringer som farger og hvitbalanse.

 

Med mindre blenderåpning (større f-tall) får du også bedre dybdeskarphet. Prøv deg frem med både program-automatikk og blenderprioritet. Finn ut hva som passer best.

På dette bildet ser det ut som fokuspunktet var på sivet langs bakken.

Lenke til kommentar

Hei og takk for tilbakemelding

 

Jeg tror faktisk jeg la ut bilde som var ikke var konvertert, har vel tatt bildene i raw og jpeg, og komprimerte bildene med ett eller annet slikt lite program for å resize alle jpeg bildene, kan vel muligens være årsaken til problemet :)

 

Angående fokuspunktet, så er det ved sivet, jeg syns det hadde så fint mønster.

Lenke til kommentar

Kan være jeg skal ta meg en tur opp igjen :)

 

Kan være jeg skal fortsatt ha fokus mot sivet men få mer dypdeskarphet og sette fokus lenger inn i bilde?

Det vil vel gi litt mer "ok" følese.

 

Og det er ei brygge som ligger der nede. men den kan man jo klippe bort evnt ta bilde fra en litt annen vinkel.

 

Har dette bilde ett bedre jpeg kvalitet? Dette er raw fila som er konvertert i photoshop. Jeg kan dessverre photoshop til andre ting enn å bearbeide selvtatte bilder :)

post-41504-1199352702_thumb.jpg

Endret av fluefiskern
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-Pqy3rC

Artig motiv. Litt fargefattig med det flate lyset, skulle gjerne sett litt sol og skygger med i bildet.

Jeg ville prøvd et lavere perspektiv - få "veien" med siv til å virke lenger. Gjerne med fokuspunktet satt slik at sivet forsvinner inn i bokeh'en.

Lenke til kommentar

Fargefattig var det, dessverre ligger det slik til at solen ikke skinner der på denne årstiden, muligens utover våren, får se om jeg får tatt meg en tur. Enig i mye av det du sier Tiltman, men er liksom greit når man sitter hjemme og ikke alltid like enkelt når man er ute :)

 

Mulig motivet kan være fint om våren når det begynner å bli grønt i skogen :)

 

Men er vel dette man lærer av :)

 

tomsi42 har helt rett angående plasseringen av Vansjø, dette bilde er tatt i i Våler, i nærheten av plassen Aanerød, så da veit dere det :)

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-Pqy3rC
Enig i mye av det du sier Tiltman, men er liksom greit når man sitter hjemme og ikke alltid like enkelt når man er ute :)

 

Så sant, så sant... Har ikke tall på de gangene jeg får "de smarte ideéne" når jeg er tilbake i stua og gjennomgår bildene på PC-en.

Lenke til kommentar

Jeg er enig med autoxave i at du bør vurdere en cropping. Jeg tror jeg ville forsøkt å "halvere" stammene og fjerne litt på høyre side - det er en stubbe/stamme/rot som jeg synes forstyrrer litt. Den siste tingen som forstyrrer, det er den grenen som ligger skrått over sivet. Dette er selvfølgelig en ting som man kunne gjort noe med der og da; men som du sikkert ikke så før jeg nevner det nå :)

 

Tom

 

edit: leif

Endret av tomsi42
Lenke til kommentar

Convertere til svart/hvit kan jeg begynne med når jeg begynner å få fine motiv :) Er jo mange måter å få bilde over til svart/hvit, men det krever vel trening for å få det fint.

 

F** at du sa det angående den greinen, nå irriterer den meg grenseløst :). Neste gang jeg er ute å skal ta bilder vil jeg nok garantert legge merke til slike ting. Og den største saken jeg ser nå er nok å jobbe mer med sette fokus og få god akkurat passe dypdeskarphet.

 

Dette er en av mine første bilder med speilrefleks, har ikke fotografert på flere år litt småseriøst, så man har enormt mye å lære. Bare det å kunne se motiv når man er ute å går krever trening og atter trening. Og da etterpå se hvordan blide best skal tas for at man får frem "motivet" best mulig.

 

Ingen ting er så moro som når man lærer, og kort oppsummert har jeg lært fantatisk mye av denne tråden her. Håper dere kan ta en titt på mine istapper også, har ikke planer om å bli fotograf, men har planer om å ta fine bilder når jeg er såpass mye ute i skogen og naturen som jeg er.

 

Jeg må bare si TAKK for at dere tar dere tid til å komme med konstruktive tips hvordan man får bedre blider.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...