WIP-Slettes-Gh79d3mO Skrevet 29. desember 2007 Del Skrevet 29. desember 2007 (endret) Jeg og en venninne hadde en utrolig stor diskusjon idag. Hun mente at rusbrus, cider og sprit mister smaken og alkohol når den fryses ned og tines opp igjen, men i øl så beholdes smaken men ikke alkoholen. Etter det jeg vet, så kan ikke sprit fryses ned, am I right? Hva er riktig egentlig? Endret 29. desember 2007 av WIP-Slettes-Gh79d3mO Lenke til kommentar
Fisk1 Skrevet 29. desember 2007 Del Skrevet 29. desember 2007 Intet kan forsvinne. Det er en grunnleggende regel i fysikken. Så alkoholen i ølen forsvinner nok ikke, det skal jeg nesten kunne garantere. Hva smak angår kan jeg ikke uttale meg om, fordi jeg aldri fryser drikkevarene mine. Merkelig nok... Lenke til kommentar
Flippo Skrevet 30. desember 2007 Del Skrevet 30. desember 2007 (endret) Ingen utdannede her som vil kommentere denne da? :-) Fryser enkelte komponenter i drikkevaren fortere enn andre slik at ingrediensene skiller seg og dermed skader totalinntrykket av varen? Alkohol har vel -117 grader (?) som frysepunkt mens vann og andre greier i drikken har lavere frysepunkter. Vil alkoholen hindre alt i aa fryse eller vil noe (vann o.l.) fryse mens alkoholen flyter fritt? Har ikke sett Akevit fryse i normale frysere :-) Endret 30. desember 2007 av Flippo Lenke til kommentar
SteffenMA Skrevet 30. desember 2007 Del Skrevet 30. desember 2007 Man kan da ikke fryse øl? Vil ikke flaska sprekke da? Men uansett..jeg fryser alltid ned brennevinet mitt. La noen flasker i fryseren igår, syns de smaker mye bedre da. Blir alltid like full Lenke til kommentar
Dudli Skrevet 30. desember 2007 Del Skrevet 30. desember 2007 (endret) Etanol frysere ved 78.4 °C, men siden det meste av alkoholholdige drikker ikke er ren etanol, er frysepunktet noe høyere. Og nei, smaken forandrer seg ikke hvis man fryser øl, vin eller andre alkoholholdige drikker. Endret 30. desember 2007 av Epistemi Lenke til kommentar
BakerHansen Skrevet 31. desember 2007 Del Skrevet 31. desember 2007 Har egentlig null peil på dette, men mener at å ta seg en varm dram smaker mye "sterkere" enn å ta en av ei flaske som har stått å fått kjølt seg. Samme med øl forsåvidt. Lenke til kommentar
whom Skrevet 31. desember 2007 Del Skrevet 31. desember 2007 Hvordan vil det være å drikke alokohol på -30 fra frysen? Erfaringer? Eller kanskje akkurat det hadde blitt min siste erfaring Lenke til kommentar
BakerHansen Skrevet 31. desember 2007 Del Skrevet 31. desember 2007 Den drikker man jo ikke! Den sutter man på Lenke til kommentar
Chicharito Skrevet 31. desember 2007 Del Skrevet 31. desember 2007 (endret) Man kan da ikke fryse øl? Vil ikke flaska sprekke da? Men uansett..jeg fryser alltid ned brennevinet mitt. La noen flasker i fryseren igår, syns de smaker mye bedre da. Blir alltid like full Hadde tidligre et kjøleskap som vi bare hadde drikke i. Det gikk i stykker å ble veldig kaldt(var noe galt med termostaten), en av øl'ene som sto i det kjøleskape hadde fryse + at flaska var knust. Det var bare den ene som hadde fryse av rundt 30 øl. Endret 31. desember 2007 av DeeCoo Lenke til kommentar
toazty Skrevet 31. desember 2007 Del Skrevet 31. desember 2007 har 1 flaske aquavit i frysern, og 80% av det som er i den flaska er is , resten er "ren" sprit , frysern er -24C , så joda... aquavit kan fryses i normale frysere , har selv brukt samme metode for å lage sprit , lager sats- fryser det ned heller spriten utav og renser den gjennom akrivt kull , er ikke vanskeligere enn det ... , nå skal det vel sies at vi bare prøvde dette 1 gang som et experiment som jeg hadde gjennom skolen, det at alkohol forsvinner er bare tull, og om smak forsvinner tviler jeg på, MEN, nå er det vel CO2 i mye av dissse drikekvarene, så jeg har en liten anelse om at det ikke er like mye co2 i rusbrusen hvis den fryses og tines ... , og da vil du jo få en "tam" smak på drikken Lenke til kommentar
MrLee Skrevet 31. desember 2007 Del Skrevet 31. desember 2007 Noe alkohol kan godt settes i fryseren. Vodka og Gin for eksempel. Andre ting som har f.eks. sukker i seg vil smake dårligere etter en tur i fryseren (fordi sukkeret krystaliseres og synker til bunns..og blandes IKKE inn i drikken igjen etterpå). Alkoholen beholdes vel i alletilfeller... Øl, som jeg har begrenset erfaring med grunnet at det smaker pyton, trodde jeg at den generelle oppfatningen var at mister smaken (og dermed er lettere å drikke for oss som ikke liker det) jo kaldere den er. Nå har jeg riktignok ikke prøvd en øl som har vært en tur i fryseren... Forøvrig. Om du fryser en flaske med kullsyre i vil kullsyren skilles ut? i alle fall om du åpner flaska før den har tint igjen.. Så å fryse Øl eller andre kullsyreholdige drikker er vel aldri lurt med mindre du liker flat øl. Lenke til kommentar
KimNK Skrevet 31. desember 2007 Del Skrevet 31. desember 2007 Vi har lagd whisky-is i flytande nitrogen, det smakte fortsatt sprit. Lenke til kommentar
toazty Skrevet 31. desember 2007 Del Skrevet 31. desember 2007 hehe.. det har jeg også gjort ja... konge det.. is på 3min , lagde selv jordbæris ,med jordbærlikør , isen var god nå vi litt av her Lenke til kommentar
sirtommen Skrevet 31. desember 2007 Del Skrevet 31. desember 2007 Øl flasker knuser i fryseren det kan jeg skrive under på. Har vel 2 six-pakninger i fryseren som er knuste. Gidder ikke vaske den, bruker den ikke uansett Lenke til kommentar
Vipera Skrevet 31. desember 2007 Del Skrevet 31. desember 2007 (endret) Om du fryser en flaske med kullsyre i vil kullsyren skilles ut? mhm, det meste blander seg ikke med drikken igjen nei Endret 31. desember 2007 av _Viper_ Lenke til kommentar
WIP-Slettes-Gh79d3mO Skrevet 31. desember 2007 Forfatter Del Skrevet 31. desember 2007 en venninne av meg skulle ta litt gin fra foreldrene. ginen lå selvfølgelig i frysern. så tok hun alt og helte over i en annen flaske, og fylte opp ginflaska med vann. hun ble selvfølgelig tatt da foreldrene merket at "ginen" hadde frosnet Lenke til kommentar
Olsenhower Skrevet 2. januar 2008 Del Skrevet 2. januar 2008 Merk at å shotte sprit som f.eks er -20 grader kan være farlig. Ikke så smart å få så kald væske nedover spiserøret. Det beste er å bruke blandevann, blir herlige (som oftest) og kalde drinker. Lenke til kommentar
toazty Skrevet 2. januar 2008 Del Skrevet 2. januar 2008 galt med å shotte iskald sprit da? , har vært gjort i alle år , og ingen som har daua av det... , ser for meg at kanskje et ølglass med sprit kanskje blir litt voldsomt.. men når enn snakker om 4-6 cl med sprit, så tror ikke det henger noe fare over å shotte iskald sprit Lenke til kommentar
Olsenhower Skrevet 2. januar 2008 Del Skrevet 2. januar 2008 Var spriten du shottet seigtflytende? Jeg har hørt (ja, det er noe jeg har "hørt" ) advarsler om det opp gjennom årene, har ikke erfart noe selv. Mengde har vel også noe å si, ja. Generelt liker jeg ikke å shotte lenger da jeg vanligvis mister så mye kontroll at fruen skjemmes og kjefter meg huden full når vi kommer hjem. Lenke til kommentar
NikkaYoichi Skrevet 2. januar 2008 Del Skrevet 2. januar 2008 Jeg vet i at når det kommer til Whisky så har temperatur mye å si for smaksopplevelsen. Hvis man drikker den iskald så frigjøres det færre aromastoffer enn om den er temperert. Dette gjelder også for øl, det er en god grunn til at Guinness skal serveres temperert. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå