Gå til innhold

Hjelp til kjøp av ny 37" til film og spill!


Anbefalte innlegg

Har planer om å bytte ut min gamle 28" med en 37" flat-tv, og trenger da litt hjelp med kjøpet da jeg har relativt lite peiling på tver.

 

Den skal brukes mye til spill, da jeg har PS3 og Wii, og også mye til film. Skal også selvfølgelig brukes til å se på tv..

 

Har lest at når det gjelder tv-er til spill, så er det LCD som er best. Og når jeg skal ha meg en 37" så vil man vel ikke se så mye forskjell fra HD-ready til full-HD?

 

Har sett på denne Panasonicen. Har en Panasonic 37" Plasma i stua oppe (denne) og den syns jeg er veldig bra bilde på, samtidig som jeg har hørt at Panasonic er en av de med best tv-er..

 

Så hva er det diskusjons folket her sier? Er 37" LCD'en fra Panasonic noe å satse på? :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Men etter det jeg har lest så har det vært en del problemer med at bildet fryser seg fast på plasmaer? Og når man for eksempel setter et spill på pause, så er jo bildet helt i ro, og da kan det vel være enkelt at det fryser fast?

 

Noen andre som har noen formeninger om hva slags type tv jeg bør velge? :)

Lenke til kommentar

Okey. Hvis man da sier at det er plasma som er det beste valget, er det noen her som har noe å anbefale?

 

Som sagt, så har jeg sett litt på tv-er fra Panasonic, men trenger litt hjelp ;p

Det er Pioneer som har de beste plasmaskjermene på markedet, men så koster de deretter også. Tror ikke du får de i 37" så de skjermene er nok ute av bildet, men tenkte at jeg bare skulle nevne det :)

På en god andreplass så finner du Panasonic sine skjermer, PV70 er jo den store testvinneren i år så jeg tror nok at det blir et godt kjøp hvis du vil ha en rimelig plasmaskjerm som gir bra bilde.

Lenke til kommentar

Er du 100% sikker på det du sier om plasma og lcd kjeklulf?

 

Har lest en del plasser at plasma egner seg dårlig til pc og konsollbruk, noe som jeg da vil bruke det en del til.

Men på en annen side skal jeg jo også bruke den mye til blu-ray avspilling, og det er jo plasma som er best egnet til film.

 

Så hva bør jeg gjøre her? ;p

 

Som sagt så har jeg sett på Panasonic PX70 og Panasonic PV70, og ser at det kun er 300 kroner forskjell på de to tv-ene på stretto.no.

 

Hva er det egentlig som er forskjellen på disse to tvene?

Lenke til kommentar

PX er vel bare en nyere modell tror jeg.

Skal du ha en av de to synes jeg du bør kjøpe den nyeste, altså PX70.

 

Plasma er som regel best på film, men det kommer litt ann på rommet og lyset i rommet.

LCd blir ofte klarere i lyse rom fordi det ikke er så mye gjennskinn i skjermens overflate, og LCD sernder ut et mer lyssterkt bilde, slik at det "tre mer frem".

Skrur du av lyset derimot, så vil plasma både være mer behagelig for øynene, og gi et bedre bilde.

 

Det har vært mye masing om innbrenning på Plasma, men jeg tror ikke det er noe problem hvis du justerer ned lysstyrken og kalibreren TVen før du begynner å bruke den.

Og i tillegg kan det være lurt å kjøre med halv lysstyrke de første 50 timene, og selvfølgelig å unngå statiske bilder som står lenge eller for ofte.

 

Selv har vi en Pioneer plasma TV med innbrennte TV-logoer, noe som sannsynligvis kommer av at vi ikke stilte ned lysstyrken og at vi satte på et "bildefilter" for å få noe vi anså som bedre fargegjengivelse.

Lenke til kommentar

Konsollbruk er ikke noe problem med plasma, til PC-bruk (surfing etc) er det ofte ikke optimalt. Nå nevnte du ikke noe om PC-bruk i din første post så derfor tok jeg utgangspunkt i det du skrev der.

 

Når det gjelder fare for innbrenning er det et så godt som ikke-eksisterende problem på nye plasma-paneler.

Lenke til kommentar

Når jeg snakker om pc-bruk på tven, så mener jeg å se film og spille pc spill. Kan vel også hende at jeg en eller annen gang bruker netbrowseren, men dette vil vel heller forekomme sjeldent.

 

Rommet mitt er vel heller mørkt enn lyst, så etter det du sier Bluum så er det vel plasma som egner seg best. Men så er det jo også de som sier at lcd er det beste til spill, så jeg vet ikke lengre ;p

 

Har som sagt en PX70 i stuen oppe, og den er veldig bra bilde på når jeg setter opp PS3'en og Wiien..

Lenke til kommentar

Grunnen til at folk har ment LCD er bedre til å spille på er at LCD har hatt høyere oppløsning før; men slik er det ikke lengre.

Faktisk er LCD bedre på spill og raske bevegelser enn LCD, på grunn av måten bildet blir vist på.

Med LCD vil en pikselsyklus kreve at den går fra aktiv (svart) til inaktiv (hvit) og tilbake igjen. Tiden dette tar varierer, men som oftest tar det mellom 25 millisekunder og 4 millisekunder. Selv de raskeste LCD-skjermene kan få problemer med å gjengi veldig raske bevegelser skarpt.

 

Fordi hver piksel er helt selvstendig, kan plasma oppdatere seg selv så å si øyeblikkelig. Plasmapiksler reagerer så raskt at begrepet ”responstid” egentlig ikke er relevant, da selv de raskeste bevegelser gjengis skarpt og tydelig.

 

Så plasma er nok veien å gå ;)

Lenke til kommentar

At plasma er bedre enn lcd på spilling vil jeg overhodet ikke si meg enig i.. Spiller selv på en 32" lcd til vanlig, og er ofte hos en kompis som nylig kjøpte seg en LG 50" plasma.. og til og med på min 1 1\2 år gamle lcd tv så flyter alt bedre når man spiller..

 

Og hva med panelene på plasma tv'ene? er ikke sjeldent jeg har hørt om folk som har ødelagt plasma tv'en grunnet en liten skubb under flytting, eller at panelet plutselig bare har tatt kvelden helt uten videre..

Lenke til kommentar
At plasma er bedre enn lcd på spilling vil jeg overhodet ikke si meg enig i.. Spiller selv på en 32" lcd til vanlig, og er ofte hos en kompis som nylig kjøpte seg en LG 50" plasma.. og til og med på min 1 1\2 år gamle lcd tv så flyter alt bedre når man spiller..

 

Og hva med panelene på plasma tv'ene? er ikke sjeldent jeg har hørt om folk som har ødelagt plasma tv'en grunnet en liten skubb under flytting, eller at panelet plutselig bare har tatt kvelden helt uten videre..

Om panelene tar kvelden helt uten videre er vel dette en garantisak?

 

Men ja, jeg får dra ut i sentrum og høre med forskjellige forretninger hva de anbefaler meg av plasma og lcd. Det er tydeligvis ganske delte meninger om dette :p

Lenke til kommentar

Varierer veldig fra butikk til butikk når det gjelder hva de anbefaler, det er hvert fall inntrykket jeg sitter igjen med. Var på Hifi-kjeden og der roste de Pioneer opp i skyene, på Expert derimot var det Samsung som herjet, men på en annen side så får man jo sett bildet på de forskjellige apparatene. Noen småting du burde ha i bakhodet når du går og ser på tv'er:

 

- Butikklokalene er meget godt opplyste og dermed fremstår svartnivået på LCD-skjermer som bedre enn når du kommer hjem i litt mindre belysning. Plasmaskjermer blir litt tamme i godt opplyste rom.

 

- Be de spille av noe annet enn animerte filmer, de ser nesten bra ut på alle skjermer uansett og er et småskittent triks for å vise hvor bra bilde selv en dårlig tv kan vise.

 

Til slutt så kan jeg skyte inn at jeg aldri har opplevd noen problemer med min Pioneer 428XD, hverken når det gjelder filmer, tv, Xbox 360, PS3 eller PC, ingen tegn til midlertidige eller permanente innbrenninger. Spør du meg så er det kun når det gjelder tilkobling av PC at en LCD-skjerm fremstår som markant bedre, at LCD skal være så overlegen på spill har jeg ikke sett noe til hvert fall, men folk er jo forskjellige.

 

Har aldri hørt om noen paneler som har tatt kvelden etter en liten puff hvert fall eller bare sluttet å virke sånn helt uten videre, men så vet jeg heller ikke hvor du har hørt alt dette.

Lenke til kommentar

Tror jeg ALDRI har opplevd at en butikk har spilt av animerte filmer på tv'ene i butikken.. går som regel i nyheter eller hd-filmer.. da spesielt transformers og jason bourne filmene..

 

Du får nok ikke bedre skjermer enn Pioneer.. men hva koster de? fra 25 000kr og oppover? Med mindre man er spesielt interessert så er det jo ingen som gidder å kjøpe det! Og da er lcd et bedre alternativ da man får en meget god lcd skjerm til halve prisen av den nye KURO serien blant annet..

Dette har jeg hørt fra kamerater og bekjente som gikk til innkjøp av plasma da gode lcd skjermer var fryktelig dyre! det er ikke mer enn 1 1\2 til 2 år siden jeg hørte det første gang.. Og sånn har det egentlig bare fortsatt.. Flere kompiser har ødelagt panelet etter flytting hvor den bare har fått en liten knuff.. De heva kjøpet og gikk til innkjøp av lcd, ingen problemer etter det.. Til og med i butikker anbefaler dem at man flytter minst mulig på skjermen hvis man kjøper plasma.. og at plasma er anbefale hvis man bare skal bruke tv'en til film og tv.. En på jobben kjøpte en LG 50" plasma på åpningstilbudet til lefdal i drammen, det er en tv som koster 16k.. han betalte 10k.. Og jeg kan vel si at jeg sjelden har sett dårligere bilde på en såpass dyr tv! PS3 fungerer jo helt ypperlig.. men ikke mye annet..

Lenke til kommentar

Om en 50" Plasma fra LG har fryktelig dårlig bilde har vel ikke noe med at det er plasma? Det er jo en fryktelig stor tv, så det må jo en god del spesifikasjoner til for å få et fint bilde på den.

 

Men hva er det egentlig som er Full HD? 1080p eller 1080i?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...