Gå til innhold

Hva er galt med å spise kjøtt?


Anbefalte innlegg

Det er et lite vink til de som vurderer å spise kjøtt.

Det er vel ytterst få i Norge som har vært vegetarianere hele livet, de fleste vet nok godt hvordan kjøttet smaker. Det er ikke smaken som avgjør om det er galt eller ikke å spise kjøtt.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er et lite vink til de som vurderer å spise kjøtt.

Det er vel ytterst få i Norge som har vært vegetarianere hele livet, de fleste vet nok godt hvordan kjøttet smaker. Det er ikke smaken som avgjør om det er galt eller ikke å spise kjøtt.

 

Kanskje noen har glemt ut hvordan det smaker. Jeg prøver bare å hjelpe. Du trenger ikke være så slem.

Lenke til kommentar
Det er vel ytterst få i Norge som har vært vegetarianere hele livet, de fleste vet nok godt hvordan kjøttet smaker. Det er ikke smaken som avgjør om det er galt eller ikke å spise kjøtt.

Og det dikterer du? Begrunnelsen for hvorfor det er galt/riktig å spise kjøtt, er fra et strengt rasjonalistisk synspunkt, likegyldig. Jeg utfordrer deg til å demonstrere hvorfor det ikke er smaken som avgjør om det er riktig eller galt å spise kjøtt.

Lenke til kommentar

Kanskje noen har glemt ut hvordan det smaker. Jeg prøver bare å hjelpe. Du trenger ikke være så slem.

Jeg vet ikke helt om du er seriøs nå eller ikke, men det har ingenting å gjøre med å være slem.

 

Og det dikterer du? Begrunnelsen for hvorfor det er galt/riktig å spise kjøtt, er fra et strengt rasjonalistisk synspunkt, likegyldig. Jeg utfordrer deg til å demonstrere hvorfor det ikke er smaken som avgjør om det er riktig eller galt å spise kjøtt.

Diktere? Det er da temmelig åpenbart at i en etisk debatt omkring hvorvidt det er galt eller ikke å spise kjøtt så er det svært sjelden at smak er en viktig etisk faktor. Som regel går den etiske debatten på dyrevelferd, miljøhensyn eller egen helse. Det betyr ikke at det ikke eksisterer individer som mener at det for dem er rett å spise kjøtt fordi de synes det smaker godt, men at det som oftest ikke er en viktig faktor i en etisk debatt omkring kjøttspising.

Lenke til kommentar

Det er ikke smaken som avgjør om det er galt eller ikke å spise kjøtt.

Det er ikke smaken som avgjør om det er galt eller ikke å spise kjøtt.

Det er ikke smaken som avgjør om det er galt eller ikke å spise kjøtt.

Det er ikke smaken som avgjør om det er galt eller ikke å spise kjøtt.

Det er ikke smaken som avgjør om det er galt eller ikke å spise kjøtt.

Det er ikke smaken som avgjør om det er galt eller ikke å spise kjøtt.

Lenke til kommentar

Det første mange spør om når de hører om vegetarianere er, “Hva er galt med å spise kjøtt? Millioner av mennesker gjør det, hvorfor bør de slutte?”

 

Kjøtt bør ikke konsumeres fordi det tar opp mot 1 døgn fra man spiser til det er ferdig fordøyd. I løpet av denne perioden begynner kjøttet å gå i forråtnelse. Avfallsproduktene fra forråtnelsesprosessen blir da tatt opp og lumske vesner føres i blodet. Derfor er rødt kjøtt rangert som noe av det verste man kan spise.

Lenke til kommentar

Jeg vet dette er litt OT men jeg bare lurer på en ting,

 

Dere som er veganere og ikke spiser kjøtt/produkter av dyr.

 

Er dere like flinke når det kommer til alt som er "moralsk" og farlig?

 

Et par kjappe på toppen av hodet blir røyk, narkotika, alkohol, kjøre bil(skader planeten+ulykker skjer ofte) og mange mange andre ting som gjør livet litt ekstra farlig.

Lenke til kommentar

Det første mange spør om når de hører om vegetarianere er, "Hva er galt med å spise kjøtt? Millioner av mennesker gjør det, hvorfor bør de slutte?"

 

Kjøtt bør ikke konsumeres fordi det tar opp mot 1 døgn fra man spiser til det er ferdig fordøyd. I løpet av denne perioden begynner kjøttet å gå i forråtnelse. Avfallsproduktene fra forråtnelsesprosessen blir da tatt opp og lumske vesner føres i blodet. Derfor er rødt kjøtt rangert som noe av det verste man kan spise.

Nei, det har ingenting med det å gjøre.

 

Du tar ikke opp slike ulumskheter opp i blodet bare ved å ha det i magen. For det andre så vil det ikke oppstå farlige bakterier i magen ut i det blå. Vi antar jo at kjøttet er stekt, og bakteriene dermed drept på forhånd.

 

 

Uansett, så dreper magesekken det som er av bakterier, og resten dør i tarmsyren. Selv salmonella (som uansett kommer fra "smittet" og ustekt kjøtt) er egentlig ikke noe problem for magesyren om man har en normal mengde saltsyre.

 

 

 

 

Vi er laget for å takle det fint, og det gjør vi også.

 

 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

"Baby (11 md.) fikk bare brystmelk - døde

Nå er veganforeldrene tiltalt for omsorgssvikt."

 

Det er en litt utydelig artikkel, hva er det egentlig snakk om her? Var det mangel på kumelkprodukter som var grunnen til at babyen var underernært? Før jeg leste artikkelen så lurte jeg på om det var brystmelken i seg selv som var for lite næringsrik, pga. morens kosthold.

 

Hva annet kunne babyen ha fått som var innenfor vegandietten?

 

Det nevnes lenger ned at de heller ville behandle babyen selv enn å la den legges inn på sykehus, og det var vel det som til slutt tok livet av den. Er det misvisende å fokusere på at de er veganere?

Endret av KarlRoger
Lenke til kommentar

Jeg mener problemet til disse foreldrene ikke var at de var veganere, men at de uvitende på grensen til det idiotiske. Vi hører jo også mange historier om babyer og barn som lider av sterk omsorgssvikt av kjøttetende foreldre (antar jeg at de er, siden kostholdet ikke blir nevnt, og kjøttspising er det mest vanlige) uten at kostholdet har noe som helst med omsorgssvikten å gjøre.

 

Man kan gi en baby et vegansk kosthold uten å bare ty til morsmelk. F.eks hjemmelaget grøt (laget på soya/ris/havremelk), brødbiter med pålegg, lapskaus uten kjøtt som er most fint osv.(Jeg er ikke helt sikker på hva en 11 mndr gammel baby spiser). Men det er veldig krevende, for å være sikker på at et lite barn får i seg all den næringen den trenger for å vokse. (Vegetarisk kosthold er litt mindre problematisk).

 

Den artikkelen minner meg litt om kirkebrenningsartiklene på 90-tallet, hvor det skrev at "det ble funnet noe okkult litteratur hjemme hos vedkommende". Man vil finne mennesker som ikke fungerer helt, eller som har et ekstremt handlingsmønster, innenfor alle grupper. Det blir bare tydeligere når man kan lenke det opp mot noe "uvanlig" som veganisme eller okkultisme. Det gir oss en lett forklaring som vi kan slå oss til ro med, men det er sjelden så enkelt.

Endret av Tabris
Lenke til kommentar

Du tar ikke opp slike ulumskheter opp i blodet bare ved å ha det i magen. For det andre så vil det ikke oppstå farlige bakterier i magen ut i det blå. Vi antar jo at kjøttet er stekt, og bakteriene dermed drept på forhånd.

 

Uansett, så dreper magesekken det som er av bakterier, og resten dør i tarmsyren. Selv salmonella (som uansett kommer fra "smittet" og ustekt kjøtt) er egentlig ikke noe problem for magesyren om man har en normal mengde saltsyre.

 

Jeg er ingen ekspert på dette selv, men siterer fra denne boken: http://n.b5z.net/i/u/10006173/i/Book_Self_Healing_Colitis.jpg

 

"Meat is the most putrefactive of all foods. This means that meat is more liable to decay in the human gastrointestinal tract than other food. Flesh, when it is eaten by humans, tends to undergo a process of decay in the stomach or intestinal tract casuing poisoning of the blood. Putrefaction in meat-eaters is evidenced by bad breath, heartburn, eructations and smelly stools..[]"

 

og videre:

 

" Meat passes very slowly through the human digestive system, which is not designed to digest it. In fact, flesh foods can take about five days to pass out of the body (plant take about one day). During this time the disease-causing products of decaying meat are in constant contact with the digestive organs. The habit of eating animal flesh in its characteristic state of decomposition creates a poisonous state in the colon and wears out the intestinal tract prematurely."

 

og til slutt:

 

"Often, poisonous bacteria present in flesh foods are not destroyed by cooking, especially if the meat is undercooked, barbecued, or roasted on a spit - these are notorious sources of infection. The stomach will attempt to break down animal fesh with chemicals which are ill-equipped to handle flesh foods as we have such a low amount of hydrochloric acid, as compared with carnivorous animal. Next, the animal flesh oasses into the small intestine until it comes to the ileocecal vavle. Passing through the ileocecal valve, it enters the cecum which is at the base of the ascending colon. From here the second stage of digestion starts. The chyme becomes a seething mass of intestinal flora. When dead bodies are incorporated in our food, the flora is putrefactive and their mission is to destroy. From the colon, they are drawn into the bloodstream by suction and, as they circulate around the body, disease and sickness is the inevitable result. []"

 

Jeg kan så klart kun snakke fra egen erfaring, men jeg ble helt fin i kroppen ved å skifte til veganermat etter å ha hatt ulcerøs colitt i 6 år. Hvis man ønsker en sensitiv kropp, så *MÅ* kjøtt og stimulanter som kaffe, alkohol, tobakk og narkotika droppes. De fire siste nevnt drar ut energi fra kroppen og er toksiske. Når kroppens sensitivitet øker, så kan det hende at man får et system som er harmoniøst, og det er rocknroll! ;)

Lenke til kommentar

David Klein hevder å ha en 100 % suksessrate for sine pasienter. En av sykdommene han hevder å kunne kurere er Crohns sykdom. Crohns kan ikke kureres, i alle fall ikke med dagens medisin. I call bullshit, Klein er en svindler.

 

Mao, du bør ha noen andre kilder å slå i bordet med.

Lenke til kommentar
Gjest medlem-1432

Jeg er så glad at jeg tok en beslutning om å kutte ut kjøtt :) Det er virkelig ikke så hokus pokus som noen tror.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...