Gå til innhold

Hva er galt med å spise kjøtt?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Istedenfor at næringen skal gå gjennom en forbruker en gang før deg, så gå heller rett til kilden :)

 

Eller er det noen som tror at grisen produserer viktig næring i kroppen uten å få denne næringen gjennom en kilde?

Isåfall, nei, det er feil :) Spiser ikke kua soyabønner, klarer den feks. ikke produsere litervis på litervis med melk.

i 2005 importerte Norge 400 000 soyabønner hvor 90% gikk til kuer.

 

Hvordan får kjøttspisere alle de essensielle næringstoffene egentlig? Tar de noe kosttilskudd ?

Eller vent... vi vet jo at mangelsykdommer og livstilsykdommer er vanlige blandt kjøttspisere.. never mind!

Lenke til kommentar

Men de fleste kjøttspisere spiser også fisk. Så dette er neppe et reelt problem for de som lever på vanlig norsk kosthold.

 

Spiser ikke fisk og saa langt uten problemer! (Man kan jo ikke utsette fisken for lidelser slik uten videre. Helt barbarisk om du spoer meg! Faktum at jeg ikke LIKER fisk har selvfoelgelig intet aa gjoere med min avgjoerelse paa etisk grunnlag aa ikke spise fisk.)

 

Lurer litt paa hva disse ku-elskerne bruker istedenfor melk, ost (pizza uten ost noen?), smoer etc?

 

De fleste husdyr holdes for maatformaal, saa om alle foelger veggienes raad vil de fleste husdyr utryddes ettersom der ikke lenger vil vaere noen etterspoersel.

 

Som tidligere sagt, stoett kyrenes rett til liv, spis kjoett!

Endret av Skatteflyktning
Lenke til kommentar

Spørsmålet er vel helelr hvordan du som kjøttspiser får i deg nok omega 3 :) Mangel på dette forekommer ofte hos kjøttspisere

Men de fleste kjøttspisere spiser også fisk. Så dette er neppe et reelt problem for de som lever på vanlig norsk kosthold.

 

Ja, for mangel på omega 3 forekommer jo sjeldent blandt kjøttspiserne :) ikke helt

Lenke til kommentar

Hvordan er det med slikt som ost, melk og egg for vegetarer? Er det bedre å spise disse enn det er å spise kjøtt?

 

Det spørs helt måten det blir gjort på. Har du en høne å den legger et egg, be my guest.

Men dette er noe helt annet enn slik eggproduksjon foregår.

Så jeg kjøper ikke egg, men jeg spiser ting med egg i.

Melk også, jeg kjøper ikke kumelk men jeg spiser ting med kumelk i.

 

Er det bedre for kyrne om vi kun har dem som melkekyr, og lar de dø av alderdom eller avliver dem når de slutter å kunne produsere melk?

Det første er et mindre av to onder. Den prosessen fra stuterier til bevisstheten forsvinner kan ikke beskrives med ord, den må sees og gjerne oppleves.

Men et sted må man uansett starte. Ved at fler og fler velger å spise mindre kjøtt og er litt bevisst på dette så er det positivt og det bidrar :)

 

Kuer får ikke noe særlig med soyabønner. I Norge får de gras og kraftforblandinger som inneholder raps og andre proteinrike frøsorter i tillegg til det inneholder kraftforet kjøttbenmel.

Hadde alle sluttet å spise storfe, så hadde det ikke vært kuer igjen i dette landet.

 

 

Foreslår at du ser hele før du uttaler deg om ting du ikke har peiling på :)

 

Del 2

 

 

Resten kan du finne selv ;)

Endret av MrBadger
Lenke til kommentar

Hvordan er det med slikt som ost, melk og egg for vegetarer? Er det bedre å spise disse enn det er å spise kjøtt? Er det bedre for kyrne om vi kun har dem som melkekyr, og lar de dø av alderdom eller avliver dem når de slutter å kunne produsere melk?

Min største innvending er behandlingen dyrene får mens de lever. Det er etter mitt syn bedre at kyrne har et godt liv (frittgående, godt stell, ingen lidelse) som ender i slakting, enn et dårlig liv (hele dagen på bås, dårlig stell, lidelse) som ender i en "naturlig" død. Det idéelle ville vært et godt liv og en naturlig død, og jeg ser egentlig ingenting som er til hinder for at dette skal være standarden - bortsett fra kostnader. Som jeg er villig til å være med på å dekke.

 

Selv kjøper jeg kun økologisk melk. Ikke for min egen del, men for kyrnes del. Denne melken er dyrere og har lavere holdbarhetstid, men den er en forsikring om at kua ikke har stått i ro på bås hele dagen. Det har en verdi som er større enn de 2 kronene og den ekstra holdbarheten. Etter min mening.

Lenke til kommentar

Spørsmålet er vel helelr hvordan du som kjøttspiser får i deg nok omega 3 :) Mangel på dette forekommer ofte hos kjøttspisere

Men de fleste kjøttspisere spiser også fisk. Så dette er neppe et reelt problem for de som lever på vanlig norsk kosthold.

 

Ja, for mangel på omega 3 forekommer jo sjeldent blandt kjøttspiserne :) ikke helt

 

Dette med mangel på omega 3 har ikke en dritt med kjøttspisere som gruppe å gjøre. Det at mange får i seg for lite omega 3 fordi de ikke er beviste over kostholdet sitt, kan ikke trekkes inn i denne diskusjonen. Folk flest er ikke vegetarianere, og folk flest bryr seg heller ikke om å få i seg alt de trenger iløpet av en dag. Vegetarianere generelt er veldig opptatte av hva de spiser, fordi de må det! Ellers hadde de ikke klart seg gjennom dagen.

Lenke til kommentar

Sheasy prøver du å være morsom? Hvor i alle verden tror du omega 3 kommer fra??

 

http://www.frukt.no/artikkel.aspx?mnu1id=8004&artid=12813

 

Linfrø, valnøtter, egg, grønne grønnsaker, bær og planteoljer. Og nå får du også kjøpt produkter med tilsatt omega 3 i butikken.

 

Jeg var bare nysgjerrig. Selv tar jeg fiskeolje, og jeg har aldri hatt et insentiv til å undersøke alternativer.

 

Er disse kildene du nevner like gode som f.eks. fisk (inneholder de f.eks. både DHA, EPA og ALA?)? Jeg vet at linolje stort sett er ALA, mens fisk som regel inneholder en overvekt av DHA og EPA. At blåbær inneholder omega-3 har jeg faktisk aldri hørt om. Hvilke typer er dette?

 

Jeg vil til slutt legge til at disse produktene som er tilsatt omega-3 kan være billige markedsføringstriks. Jeg prøvde selv et margarin tilsatt omega-3 for en stund siden (Brelett?), men det viste seg at mengden var så liten at det måtte minst en pakke til for dekke dagsbehovet.

 

Jeg prøver forresten ikke å være morsom. Min kunskap om vegatarisk kosthold er mildt sagt dårlig, det er derfor jeg spør. Hvis ikke kunne jeg heller snakket med meg selv.

Lenke til kommentar

Kuer får ikke noe særlig med soyabønner. I Norge får de gras og kraftforblandinger som inneholder raps og andre proteinrike frøsorter i tillegg til det inneholder kraftforet kjøttbenmel.

Hadde alle sluttet å spise storfe, så hadde det ikke vært kuer igjen i dette landet.

 

Bullshit. I 2005 importerte Norge 400 000 soyabønner fra blandt annet Brazil hvor 90% gikk til kuer.

 

Edit: Du vet kanskje ikke at kuer kommer fra Mesopetamia

Endret av MrBadger
Lenke til kommentar

Sheasy prøver du å være morsom? Hvor i alle verden tror du omega 3 kommer fra??

 

http://www.frukt.no/artikkel.aspx?mnu1id=8004&artid=12813

 

Linfrø, valnøtter, egg, grønne grønnsaker, bær og planteoljer. Og nå får du også kjøpt produkter med tilsatt omega 3 i butikken.

 

Jeg var bare nysgjerrig. Selv tar jeg fiskeolje, og jeg har aldri hatt et insentiv til å undersøke alternativer.

 

Er disse kildene du nevner like gode som f.eks. fisk (inneholder de f.eks. både DHA, EPA og ALA?)? Jeg vet at linolje stort sett er ALA, mens fisk som regel inneholder en overvekt av DHA og EPA. At blåbær inneholder omega-3 har jeg faktisk aldri hørt om. Hvilke typer er dette?

 

Jeg vil til slutt legge til at disse produktene som er tilsatt omega-3 kan være billige markedsføringstriks. Jeg prøvde selv et margarin tilsatt omega-3 for en stund siden (Brelett?), men det viste seg at mengden var så liten at det måtte minst en pakke til for dekke dagsbehovet.

 

Jeg prøver forresten ikke å være morsom. Min kunskap om vegatarisk kosthold er mildt sagt dårlig, det er derfor jeg spør. Hvis ikke kunne jeg heller snakket med meg selv.

 

Alt i orden ;) Du kan jo kikke litt på veganforum

 

http://www.veganforum.com/forums/forum.php

 

Her vil du får svar på alt ! :)

 

Edit: Hvor tor du proteinet i kjøtt kommer fra? :)

Endret av MrBadger
Lenke til kommentar

Sheasy prøver du å være morsom? Hvor i alle verden tror du omega 3 kommer fra??

 

http://www.frukt.no/artikkel.aspx?mnu1id=8004&artid=12813

 

Linfrø, valnøtter, egg, grønne grønnsaker, bær og planteoljer. Og nå får du også kjøpt produkter med tilsatt omega 3 i butikken.

 

Jeg var bare nysgjerrig. Selv tar jeg fiskeolje, og jeg har aldri hatt et insentiv til å undersøke alternativer.

 

Er disse kildene du nevner like gode som f.eks. fisk (inneholder de f.eks. både DHA, EPA og ALA?)? Jeg vet at linolje stort sett er ALA, mens fisk som regel inneholder en overvekt av DHA og EPA. At blåbær inneholder omega-3 har jeg faktisk aldri hørt om. Hvilke typer er dette?

 

Jeg vil til slutt legge til at disse produktene som er tilsatt omega-3 kan være billige markedsføringstriks. Jeg prøvde selv et margarin tilsatt omega-3 for en stund siden (Brelett?), men det viste seg at mengden var så liten at det måtte minst en pakke til for dekke dagsbehovet.

 

Jeg prøver forresten ikke å være morsom. Min kunskap om vegatarisk kosthold er mildt sagt dårlig, det er derfor jeg spør. Hvis ikke kunne jeg heller snakket med meg selv.

Kroppen omdanner visst noe ALA til DHA og EPA, men om dette er i tilstrekkelige mengder vet jeg ikke. http://en.wikipedia.org/wiki/Omega-3_fatty_acid#Conversion_efficiency_of_ALA_to_EPA_and_DHA

 

Det går også an å få DHA gjennom alger (med andre ord vegetabilsk): http://en.wikipedia.org/wiki/Docosahexaenoic_acid

 

(Noen som vet hvor en får kjøpt dette?)

Lenke til kommentar

 

Edit: Hvor tor du proteinet i kjøtt kommer fra? :)

 

Det er ikke så enkelt. Proteiner er bygget opp av 20-22 (husker ikke helt) aminosyrer, og menneskekroppen kan gjennom proteinsyntesen danne alle bortsett fra 9, som er de essensielle aminosyrene. Disse kan altså bare skaffes fra eksterne kilder.

 

Ta for eksempel lysin, som er en essensiell aminosyre. Denne er ganske sjelden i plantevekster. Soyabønner og forskjellige typer erter er omtrent den eneste plantekilden (helt sikkert et par typer bønner også). Likevel finnes denne aminosyren i svært mange dyr, uten at de må ha spist planter som inneholder lysin. Aminosyrer kan ikke forklares så enkelt at det overføres fra ledd til ledd, slik jeg oppfatter at du hinter til?

Lenke til kommentar

 

Edit: Hvor tor du proteinet i kjøtt kommer fra? :)

 

Det er ikke så enkelt. Proteiner er bygget opp av 20-22 (husker ikke helt) aminosyrer, og menneskekroppen kan gjennom proteinsyntesen danne alle bortsett fra 9, som er de essensielle aminosyrene. Disse kan altså bare skaffes fra eksterne kilder.

 

Ta for eksempel lysin, som er en essensiell aminosyre. Denne er ganske sjelden i plantevekster. Soyabønner og forskjellige typer erter er omtrent den eneste plantekilden (helt sikkert et par typer bønner også). Likevel finnes denne aminosyren i svært mange dyr, uten at de må ha spist planter som inneholder lysin. Aminosyrer kan ikke forklares så enkelt at det overføres fra ledd til ledd, slik jeg oppfatter at du hinter til?

 

Jeg hintet til fotosyntesen :)

Lenke til kommentar

 

Edit: Hvor tor du proteinet i kjøtt kommer fra? :)

 

Det er ikke så enkelt. Proteiner er bygget opp av 20-22 (husker ikke helt) aminosyrer, og menneskekroppen kan gjennom proteinsyntesen danne alle bortsett fra 9, som er de essensielle aminosyrene. Disse kan altså bare skaffes fra eksterne kilder.

 

Ta for eksempel lysin, som er en essensiell aminosyre. Denne er ganske sjelden i plantevekster. Soyabønner og forskjellige typer erter er omtrent den eneste plantekilden (helt sikkert et par typer bønner også). Likevel finnes denne aminosyren i svært mange dyr, uten at de må ha spist planter som inneholder lysin. Aminosyrer kan ikke forklares så enkelt at det overføres fra ledd til ledd, slik jeg oppfatter at du hinter til?

 

Jeg hintet til fotosyntesen :)

 

Men du tar poenget med at enkelte næringsstoffer er vanskelig å få tak i via vegetabilske kilder? I alle fall betydelig vanskeligere enn via andre dyr (eksempelsvis, som allerede nevnt, enkelte essensielle aminosyrer og fettsyrer)?

Lenke til kommentar

Ta for eksempel lysin, som er en essensiell aminosyre. Denne er ganske sjelden i plantevekster. Soyabønner og forskjellige typer erter er omtrent den eneste plantekilden (helt sikkert et par typer bønner også). Likevel finnes denne aminosyren i svært mange dyr, uten at de må ha spist planter som inneholder lysin. Aminosyrer kan ikke forklares så enkelt at det overføres fra ledd til ledd, slik jeg oppfatter at du hinter til?

Lysin finnes også i relativt store mengder i "non-fat milk" (skummet melk?), samt i parmesan-ost og en rekke forskjellige bønner og frø:

 

Foods containing significant amounts of lysine include:

 

* Catfish, channel, farmed, raw: 9.19% of the protein is lysine.[9]

* Chicken, roasting, meat and skin, cooked, roasted: 8.11% of the protein is lysine.[10]

* Beef, ground, 90% lean/10% fat, cooked: 8.31% of the protein is lysine.[11]

* Soybean, mature seeds, raw: 7.42% of the protein is lysine.[12]

* Soybean, mature seeds, sprouts: 5.74% of the protein is lysine (sprouting decreases the lysine content).[13]

* Winged Bean (aka Goa Bean or Asparagus Pea), mature seeds, raw: 7.20% of the protein is lysine.[14]

* Lentil, pink, raw: 6.97% of the protein is lysine.[15]

* Lentil, sprouts, raw: 7.95% of the protein is lysine (sprouting increases the lysine content).[16]

* Parmesan cheese, grated: 7.75% of the protein is lysine.[17]

* Azuki bean (adzuki beans), mature seeds, raw: 7.53% of the protein is lysine.[18]

* Milk, non-fat: 7.48% of the protein is lysine.[19]

* Egg (food), whole, raw: 7.27% of the protein is lysine.[20]

* Pea, split, mature seeds, raw: 7.22% of the protein is lysine.[21]

* Kidney Bean, mature seeds, raw: 6.87% of the protein is lysine.[22]

* Chickpea, (garbanzo beans, bengal gram), mature seeds, raw: 6.69% of the protein is lysine.[23]

* Navy Bean, mature seeds, raw: 5.73% of the protein is lysine.[24]

* Amaranth, grain, uncooked: 5.17% of the protein is lysine.[25]

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Lysine#Dietary_sources

Lenke til kommentar

Kroppen omdanner visst noe ALA til DHA og EPA, men om dette er i tilstrekkelige mengder vet jeg ikke. http://en.wikipedia.org/wiki/Omega-3_fatty_acid#Conversion_efficiency_of_ALA_to_EPA_and_DHA

 

Det går også an å få DHA gjennom alger (med andre ord vegetabilsk): http://en.wikipedia.org/wiki/Docosahexaenoic_acid

 

(Noen som vet hvor en får kjøpt dette?)

 

Spise alger aka maten til fisken, noe som fører til at fisken dør ut?

 

Fysj og fy.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...