Gå til innhold

Kan jeg koble IDE DVD-brennere til eSata?


FVH

Anbefalte innlegg

Jeg har nettopp fått meg et Gigabyte P35 DQ6 hovedkort. Med dette kortet følger det to braketter for oppkobling av totalt fire eSata. Det er også tilkobling for strøm.

Jeg har flyttet PC-en til trappegangen og ført kablene gjennom veggen inn til kontoret her; dette for at jeg ikke holdt ut støyen lenger. Men det er jo selvsagt teit at jeg må dit ut hver gang jeg skal bruke DVD-brennerne. Alternativet er jo å bruke USB-brennere her inne.

 

Men jeg lurte på en ting - sikkert et utrolig teit spørsmål, men spør man ikke får man heller ikke svar...

Er det mulig på noen måte å koble de to IDE-brennerne jeg har til eSata-portene bak på PC-en slik at jeg kan trekke kabler gjennom veggen og bruke brennerne som normalt her inne?

Måtte jo i første omgang ha en overgang fra IDE til sata.

 

Takker.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
kjøp billige usb->ide adaptere på eBay. Koster deg ca 70-80 kr pr stk ink strømforsyning og du kan bruke usb kabel, evt med forlenger på intill 5m,

 

Eller du må ha sata->ide adapter, og strøm fra pc. Max sata kabel er vel 2m?

 

Dette var jo et kjempetips! Tusen takk!

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Hallo.

 

Har nå fått de to usb-ide adapterne i hus, og har rigget til mitt lille James Bond-opplegg med PC-en ute i gangen og de to DVD-brennerne under skrivebordplata.

 

Men det er et par problemer som jeg håper kan løses.

Det stod i bruksanvisningen at IDE-komponenten som skulle kobles til dette måtte være satt til master. Jeg bruker jo dette på to komponenter (DVD-brennere), og har satt begge på master. Først fant ikke Nero noen brenner. Deretter var det ikke mulig å slå av maskina; hele greia stoppet der det står "Windows avsluttes". Når jeg så tok ut USB-kontakten til en av brennerne, så slo PC-en seg umiddelbart av. Når jeg så skulle slå den på stoppet POST-prosessen ved at det stod "memory" på skjermen. Også her måtte jeg ta ut den USB-kontakten for at prosessen skal kunne gå videre. Det er alltid den samme brenneren jeg må ta ut - den andre gjøre ingen forskjell. Har dette noe med å gjøre at jeg har valgt CD-ROM som nummer to i bootup-sekvensen?

 

Noen tips ellers?

 

Forøvrig utrolig at de kan selge et slikt kit for to og en halv dollar...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...