nomore Skrevet 20. desember 2007 Del Skrevet 20. desember 2007 Hei Vi hadde for noen år tilbake en grei frityrkoker som alltid ble brukt til å fritere pome frites. Denne ble ødelagt og dermed kastet. Men pome frites har ikke vært gode siden(de blir alltid ødelagt i ovnen på en eller annen måte; varierende varme osv). Men 1. Det stinket frityrolje i huset etter bruk, og etter en periodes bruk var kjøkkenet og kjøkkenviften full av frityrfett. Hvordan unngår man dette, sette den ut? 2. Eg har hørt at fritert mat er veldig farlig/usunt. Stemmer dette eller kommer det ann på hvor mye man bruker det, hvilken olje man bruker og med hvilken mat? 3. Hvordan holder dere frityrkokerene reine? Ut over det har eg lyst til å kjøpe meg en ny en. Eg tipper vi snakker om moderat bruk. Ikke daglig, kanskje ikke ukentlig heller, men når eg skal lage meg en kjapp middag med tilbehør synes eg pome frites er veldig godt og praktisk(men ikke i ovn eller panne). Tips til evnt sunnere oljer mottas Takk for respons/tilbakemeldinger Lenke til kommentar
IcedInsanity Skrevet 20. desember 2007 Del Skrevet 20. desember 2007 1:Sett den under viften og ha viften på 2:Klart det er usunt.Det stekes jo i fett!! 3:Rengjør den med tørkerull og varmt vann Lenke til kommentar
Melkekartong Skrevet 20. desember 2007 Del Skrevet 20. desember 2007 Pommes Frittes er jo generelt usunt pga. det kreftfremkallende stoffet akrylamid som dannes under fritering. Når det gjelder stekovn synes jeg ekspresspakkene er geniale! De er "forhåndsstekte", så de trenger kun å varmes i 5-8 minutter, så er de perfekte. Eneste måte å unngå fett over alt er enten som du sier, å sette den ut eller å ha en veldig kraftig vifte til å suge ut dampen. Lenke til kommentar
toazty Skrevet 21. desember 2007 Del Skrevet 21. desember 2007 genialt med frityr i hjemmet... , kan jo ikke bruke den hver dag da.. , da kan det vær du får litt for mye farlig fett.. , de har egne oljer som egner seg bra til frityr, jeg skifter ut olja ca 3-4 ganger i året.. og bruker den kanskje 1-2 ganger i uken.. , frityr koker er både farlig og usunt... , men... tror fortsatt det er farliger å røyke så har ingen dårlig samvittighet med å bruke min... Lenke til kommentar
tilstad Skrevet 21. desember 2007 Del Skrevet 21. desember 2007 (endret) Selv har jeg brukt stekeovnen i mange år, og det er jo som du sier, det blir jo ikke så veldig bra. Brent i kantene, tørre og generelt ikke helt det man hadde i tankene at det skulle smake. I høst så har jeg begynt å bare fritere i en liten gryte med håndtak/arm på stekeplaten. Det fungerer helt ypperlig. Bruker vanlig frityrolje da denne er av en blanding som gjør at det spruter noe mindre, samt oljen ikke brennes for fort. Setter på plata til man begynner å høre de typiske "gluck-glunk" lydene, og da heller jeg pommes frites'en oppi. skrur ned varmen 1 hakk, fra 6 til 5-4, og lar den steke til gyllen/lysebrun, ikke til mørk brun. Salter forsiktig, og legger til tørk på papir. Får da perfekt sprø, god smak på pommes friten. Og selv synes jeg den er vel så god som det mcdonalds serverer som de fleste liker. Usunt? Mulig det, men jeg gikk nå ned 3-4 kilo selv ihøst, om det var pga denne maten vet ikke jeg, men fettrik mat trenger ikke å være så vekt drivende som det kanskje sukker er. Dette er jo et kontroversielt tema med mange meninger, men ihvertfall for menn, kan det virke som om fett ikke nødvendighvis gir deg ekstra kilo, sålenge det ikke er samtidig kombinert med mye sukker. Endret 21. desember 2007 av tilstad Lenke til kommentar
Centuss Skrevet 29. desember 2007 Del Skrevet 29. desember 2007 Jeg har blitt servert hjemmefritert pommes frites i mange år nå (holder meg i form da ) og synes dette er MYE bedre enn å ha det i ovn. Det er usunnere, men skal du ha ekte pommes frites hjemme, er det klart man må ha en frityrkoker. As we speak har mor fått ny frityrkoker til jul. Så engang på elkjøp om en frityrkoker som var "sunnere" enn vanlig. Husker ikke helt hva patentet gikk ut på, men jeg tror det var noe med at pommes fritesen ble dreid skjeft slik at den ble løftet opp og ned av oljen. Vet hvorvidt ikke hvor mye sunnnere dette er, dyrere var den iværtfall! Lenke til kommentar
tilstad Skrevet 30. desember 2007 Del Skrevet 30. desember 2007 Bare så det er sagt; fett i seg selv er ikke usunt, bare om man får for mye av det. Faktisk leste jeg ett sted hvor det ble hevdet at fett var essensielt for å kunne ta opp næring ifra kjøtt. Nå er ikke jeg noen kostholds ekspert, men det virker jo logisk at man faktisk trenger noe fett da vi nå har spist det i noen millioner år allerede. Så det at man får fett i seg ifra pommes frites, er jo ikke i seg selv usuant, dersom resten av fettinntaket står i forhold til det. Det har bare liksom blitt populært å si at enkelte fettholdige varer er usunne, for så å ikke nevne mange andre vanlige fettkilder. Ost, melk, fiskepudding, leverpostei, boller, pølsebrød, rekesalat, iskrem, fiskegrateng - alt har jo fett. Når det gjelder evt akrylamid som oppstår ved fritering, skulle det også gjelde potetgull, fishsticks (evt alle panerte/blancherte varer) kaffe, kjeks, oliven, drue juice og annet. Det spørs vel egentlig om pommes frites i moderate mengder er så ille som man skal ha det til. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå