JimL Skrevet 30. januar 2008 Del Skrevet 30. januar 2008 Analog ost faktisk, da har jeg hørt det og Bruker dessverre verken "analog ost" eller dolly dimples, så har aldri sett noen grunn til å oppdatere meg på det. Slo meg bare som litt morsomt en gang jeg så det i butikken Lenke til kommentar
HansU Skrevet 30. januar 2008 Forfatter Del Skrevet 30. januar 2008 Er den vanlige FP osten (1kg) også "Analog ost"? Jeg syntes ikke FP osten er noe god til oste-smør-brød eller pizza, men god på brødet, men de kan være psykisk! MVH Lenke til kommentar
veos Skrevet 31. januar 2008 Del Skrevet 31. januar 2008 Rundstykkene (også kalt Kuvertbrød) fra Firstprice er jo hundre ganger bedre enn Hatting sine, spør du meg. Og sikkert halvparten så billig! Lenke til kommentar
Kleif Skrevet 5. februar 2008 Del Skrevet 5. februar 2008 (endret) jaja, så lenge det smaker ost, ser ut som ost, og blir kalt for ost.. så manipulerer jeg hjernen min til å tenke at dette er ost.. og så går det ned på høykant "schvupp, nedi magan" samme med alt annet FP lager.. det går ned, og jeg trenger ikke å få små hjerteinfarkt når jeg kommer til kassa og skal betale.. : Det blir ikke kalt ost, det var det som var poenget. Dersom det heter ting som for eksempel pizza-topping (ordet ost blir unngått), er det ikke ost. Joa, jeg holder meg unna kjøttvarene og kyllingen.. da kan man jo bli havne-på-forsida-av-VG - syk! og det vil jeg jo ikke :ermm Her i gården går det mye FP-kylling. Har ikke blitt dårlig enda. Endret 5. februar 2008 av Kleif Lenke til kommentar
Melisma Skrevet 6. februar 2008 Del Skrevet 6. februar 2008 Det blir ikke kalt ost, det var det som var poenget. Dersom det heter ting som for eksempel pizza-topping (ordet ost blir unngått), er det ikke ost. tror ikke du helt skjønte hva mente Her i gården går det mye FP-kylling. Har ikke blitt dårlig enda. Har spist det jeg også, ble ikke syk. Men at til og med TV2 Hjelper Deg hadde en dokumentar på at man ikke kunne finne ut av hvor den kyllingen kom fra, så velger jeg av overlevelses-grunner og frastå.. men for all del, bånn-appetitt! Lenke til kommentar
Kleif Skrevet 6. februar 2008 Del Skrevet 6. februar 2008 tror ikke du helt skjønte hva mente Joda, jeg skjønte hva du mente Men det virka ikke som du fikk med deg hva som ble sagt litt tidligere i tråden. Dette er ikke ost Har spist det jeg også, ble ikke syk. Men at til og med TV2 Hjelper Deg hadde en dokumentar på at man ikke kunne finne ut av hvor den kyllingen kom fra, så velger jeg av overlevelses-grunner og frastå.. men for all del, bånn-appetitt! Takker og bukker. Kyllingfileten fra FP er god den. Gjett hva det er til middag i dag Lenke til kommentar
monkey island Skrevet 6. februar 2008 Del Skrevet 6. februar 2008 Nå har jeg ikke lest alle sidene i tråden. Men er det noen som vet litt mer om first price. Hvem er det som eier det? norsk selskap? Lenke til kommentar
HansU Skrevet 6. februar 2008 Forfatter Del Skrevet 6. februar 2008 (endret) Er det ikke NorgesGruppen som driver og/eller eier det? også kalt ASKO mener jeg å huske. Isåfall er det de samme som driver Eldorado og er viktige for kjeder som Spar, Meny og Kiwi. Endret 6. februar 2008 av HansU Lenke til kommentar
Vice Skrevet 16. februar 2008 Del Skrevet 16. februar 2008 Har spist det jeg også, ble ikke syk. Men at til og med TV2 Hjelper Deg hadde en dokumentar på at man ikke kunne finne ut av hvor den kyllingen kom fra, så velger jeg av overlevelses-grunner og frastå.. men for all del, bånn-appetitt! Hallo?! Så det at du ikke vet nøyaktig vet hvor maten kommer fra er viktigere for deg enn at maten faktisk er ufarlig & smaker godt? Og dersom du ikke vet hvor maten kommer fra så overlever du ikke!!? Lenke til kommentar
Melisma Skrevet 16. februar 2008 Del Skrevet 16. februar 2008 (endret) Jeg vil vite hva jeg spiser ja! og hvor maten kommer fra, selvsagt!? Er det så rart altså? Man vet jo aldri hva som kan skje og at maten er ufarlig.. Nå er jeg kanskje litt på spissen når det gjelder å være skeptisk, jeg spiser aldri på gatekjøkken osv fordi jeg ikke stoler på en kjeft av de som jobber der, og ikke på mat som jeg ikke vet hvor kommer fra heller.. Men det er nå meg.. Endret 16. februar 2008 av Melisma Lenke til kommentar
Vice Skrevet 16. februar 2008 Del Skrevet 16. februar 2008 Ok, men da må du jo ha store problemer med i det hele tatt å få i deg mat? Det står jo sjelden angitt på maten nøyaktig hvor den er fra, selv på norske varer? Og når du aldri tør å spise ute noe sted pga. av redsel for matforgifting så er jo ikke dette akkurat "normal atferd" og kan knappest brukes i en diskusjon som dette som argument mot "First Price" varer. Lenke til kommentar
Melisma Skrevet 16. februar 2008 Del Skrevet 16. februar 2008 Nå overdriver du det jeg sa.. Det eneste jeg ikke spiser er mat fra skitne ekle gatekjøkken, mat fra campingvogna eller bua i byen for å selge skitten mat til fulle folk og kylling fra FP som ikke engang TV2 klarer å finne ut av hvor kommer fra. Det er for meg en stor turnoff for å spise den maten. Hvorfor bryr deg deg så fælt egentlig? Lenke til kommentar
Vice Skrevet 16. februar 2008 Del Skrevet 16. februar 2008 Jeg bryr meg fordi du bruker din egen irrasjonelle atferd som et argument mot produkter som det overhodet ikke finnes belegg for å hevde er mer eller mindre "farlige" enn andre produkter. Lenke til kommentar
Melisma Skrevet 16. februar 2008 Del Skrevet 16. februar 2008 Den dagen de kan finner ut hvor den FP kyllingen kommer fra, ja da er det dagen da jeg kan spise den. Mulig du synes at min adferd er irrasjonell når det gjelder å spise ting jeg ikke vet hva er, hvor det kommer fra eller hva det måtte være, men jeg synes ikke det er så irrasjonelt jeg.. Men herregud, spis i vei de som vil det! Hva er problemet? Lenke til kommentar
Vice Skrevet 16. februar 2008 Del Skrevet 16. februar 2008 FP kyllingen kommer fra egget, så enkelt er det. Så lenge ikke maten er farlig eller skadelig ser jeg overhodet ikke hvorfor geografisk lokasjon skal spille inn på om man skal spise en bestemt type mat eller ikke. Men folk må selvsagt boikotte hva de måtte ønske, det er ikke det jeg reagerer på. Som sagt er det fordi du forsøker å bruke dette som et generelt argument mot matvarer. Lenke til kommentar
Melisma Skrevet 16. februar 2008 Del Skrevet 16. februar 2008 (endret) Det er ikke av prinsipp at jeg boikotter, bare så det er sagt. Det er fordi jeg ikke vet hvor den kommer fra og da blir jeg skeptisk når produsenten ikke gir noe indikasjon på hvor kyllingen kommer fra. Men min skepsis stammer nok fra skrekk historier om salmonella i de andre kjøttproduktene fra FP, og er derfor tvilsom til kyllingen også. Kansjke urettferdig å sette ett stempel på kyllingen også, men er bare for å være på den sikre siden. Så jeg styrer unna.. Selvom det også har skjedd med feks. Gilde kjøtt, så er jeg ikke skeptisk til de sånn sett, har kanskje noe med at jeg er vant med Gilde. Urettferdig, men sånn er det. Endret 16. februar 2008 av Melisma Lenke til kommentar
Vice Skrevet 17. februar 2008 Del Skrevet 17. februar 2008 Det er ikke av prinsipp at jeg boikotter, bare så det er sagt. Det er fordi jeg ikke vet hvor den kommer fra og da blir jeg skeptisk når produsenten ikke gir noe indikasjon på hvor kyllingen kommer fra. Men min skepsis stammer nok fra skrekk historier om salmonella i de andre kjøttproduktene fra FP, og er derfor tvilsom til kyllingen også. Kansjke urettferdig å sette ett stempel på kyllingen også, men er bare for å være på den sikre siden. Så jeg styrer unna.. Selvom det også har skjedd med feks. Gilde kjøtt, så er jeg ikke skeptisk til de sånn sett, har kanskje noe med at jeg er vant med Gilde. Urettferdig, men sånn er det. Urettferdig er det nok ikke, bare fullstendig irrasjonelt. Lenke til kommentar
Melisma Skrevet 17. februar 2008 Del Skrevet 17. februar 2008 Joa, akkurat den er nok litt irrasjonell.. enig i den, men er nå sånn jeg føler ovenfor det.. Skyt meg.. Lenke til kommentar
Kleif Skrevet 17. februar 2008 Del Skrevet 17. februar 2008 Joa, akkurat den er nok litt irrasjonell.. enig i den, men er nå sånn jeg føler ovenfor det.. Skyt meg.. Pang Lenke til kommentar
kash Skrevet 17. februar 2008 Del Skrevet 17. februar 2008 Må få si at jeg støtter Melisma på dette punktet. En bør kunne kreve at en vet hvor produktene kommer fra. Hva om disse kyllingene er importert fra et land som ikke har gode kvalitetskontroller på næringsmidlene. Selv spiser jeg ekstremt lite kjøtt, og det kjøttet jeg spiser er stort sett lokal produsert og økologisk. I tillegg er det viktig for meg at jeg vet at disse dyrene har hatt det godt før de havner på middagsbordet. Dette fordi: *kjøtt produksjon er veldig energikrevende, og dertil lite miljøvenlig. *usunt i for store mengder, en vet f.eks at rødt kjøtt øker faren for noen kreftformer. *mat transporteres og importeres fra land som har underskudd på mat. *dyrevelferden er såsomså også her i norge. Grisene står i små binger, og kyllingene står så tett at de nesten ikke kan bevege seg. Derfor spiser jeg egg fra frittgående høner, spiser litt fårekjøtt fordi sauen får gå og kose seg på fjellet en stund, og spiser litt storfekjøtt fra dyr som får gå løst. *jeg prøver så godt som det er mulig å kjøpe lokalprodusert mat pga miljøvenligheten. Og derfor styrer jeg unna FP kjøtt.... og støtter Melisma i hennes argumentasjon. 1 Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå