Haglo Skrevet 16. desember 2007 Del Skrevet 16. desember 2007 Hei! Har en skole oppgave som går som følger "Fordeler og ulemper med karohydrater?" Noen som har noen innspill? gjerne link meg en side hvis det står spesifisert -ulemper og fordeler. Takker for alle svar. Lenke til kommentar
reef91 Skrevet 16. desember 2007 Del Skrevet 16. desember 2007 Karbohydrater - bra/drlig Her har du en side der det blir sagt litt generelt om karbogydrater. På høyre side under Les mer så finner du forskjellen på gode/dårlige karbohydrater. Håper det var dette du var ute etter. Lenke til kommentar
Haglo Skrevet 16. desember 2007 Forfatter Del Skrevet 16. desember 2007 Karbohydrater - bra/drlig Her har du en side der det blir sagt litt generelt om karbogydrater. På høyre side under Les mer så finner du forskjellen på gode/dårlige karbohydrater. Håper det var dette du var ute etter. Takk. Men det var ikke helt det jeg var ute etter. Litt spesifikt "ulemper - fordeler; hva kan skje? Symptomer?" Lenke til kommentar
Chad Thundercock Skrevet 16. desember 2007 Del Skrevet 16. desember 2007 Karbohydrater - bra/drlig Haha når ble hvit ris dårlige karbohyndrater? Weinerbrød bedre enn Tortillachips? Fløteis og Potetgull "gode karbohyndrater"? Hvor pålitelig er den siden egentlig? Lenke til kommentar
reef91 Skrevet 16. desember 2007 Del Skrevet 16. desember 2007 (endret) iForm er en nettside for info om ernering og trening, samt at du kan abonere på iForm, et blad som blir sendt ut hver måned. Det er alt jeg vet om den siden men velger å tro at en slik aktør ikke bare spyr ut med misvisende info. Endret 16. desember 2007 av reef91 Lenke til kommentar
Thorsen Skrevet 16. desember 2007 Del Skrevet 16. desember 2007 Hei! Har en skole oppgave som går som følger "Fordeler og ulemper med karohydrater?" Noen som har noen innspill? gjerne link meg en side hvis det står spesifisert -ulemper og fordeler. Takker for alle svar. Fordelen: -Kan brytes ned og brukes som energi for kroppen, er også lettere å bruke som energi enn fett/proteiner. Ulempen: -Som med all annen mat kan man bli feit av dem, samt forholdet mellom forskjellige næringstoffer bør holdes på et normalt nivå og en bør ikke spise "bare" karbohydrater. Om: Karbohydrater - Organisk stoff som består av karbon, hydrogen og oksygen. Mindre kjeder/ringstrukturer som glykose brytes ned raskt - rask energi. Lengre kjeder som stivelse brytes ned senere - langsom energi. Gigantiske kjeder som cellulose brytes ikke ned i det hele tatt - 0 energi, men bidrar til å "smøre" tarmsystemet (fiber). Carbohydrates require less water to digest than proteins or fats and are the most common source of energy. Proteins and fat are vital building components for body tissue and cells, and thus it might be advisable not to deplete them for energy production. Carbohydrates are not essential nutrients: the body can obtain all its energy from protein and fats [3] [4]. The brain cannot burn fat and needs glucose for energy, but the body can make this glucose from protein. Carbohydrates and proteins contain 4 kilocalories per gram while fats contain 9 kilocalories and alcohol contains 7 kilocalories per gram.[citation needed] Foods that are high in carbohydrates include breads, pastas, beans, potatoes, bran, rice and cereals. Based on evidence for risk of heart disease and obesity, the Institute of Medicine recommends that American and Canadian adults get between 40-65% of dietary energy from carbohydrates.[5] The Food and Agriculture Organization and World Health Organization jointly recommend that national dietary guidelines set a goal of 55-75% of total energy from carbohydrates, but only 10% should be from Free sugars (their definition of simple carbohydrates).[6] The distinction between "good carbs" and "bad carbs" is an important attribute of low-carbohydrate diets, which promote a reduction in the consumption of grains and starches in favor of protein. The result is a reduction in insulin levels used to metabolize sugars, and an increase in the use of fat for energy through ketosis. Classification Dieticians and nutritionists commonly classify carbohydrates as simple (monosaccharides and disaccharides) or complex (oligosaccharides and polysaccharides). The term complex carbohydrate was first used in the Senate Select Committee publication Dietary Goals for the United States (1977), where it denoted "fruit, vegetables and whole-grains".[7] Dietary guidelines generally recommend that complex carbohydrates and nutrient-rich simple carbohydrates such as fruit and dairy products make up the bulk of carbohydrate consumption. The USDA's Dietary Guidelines for Americans 2005 dispenses with the simple/complex distinction, instead recommending fiber-rich foods and whole grains.[8] The glycemic index and glycemic load systems are popular alternative classification methods which rank carbohydrate-rich foods based on their effect on blood glucose levels. The insulin index is a similar, more recent classification method which ranks foods based on their effects on blood insulin levels. This system assumes that high glycemic index foods and low glycemic index foods can be mixed to make the intake of high glycemic foods more acceptable.[citation needed] The World Health Organisation and Food and Agriculture Organization's joint expert report on Diet, Nutrition and the Prevention of Chronic Diseases (WHO Technical Report Series 916) advises carbohydrate consumption of 55-75% carbohydrate, but restricts "Free sugar" intake to 10%. Its definition is "The term "free sugars" refers to all monosaccharides and disaccharides added to foods by the manufacturer, cook or consumer, plus sugars naturally present in honey, syrups and fruit juices." (page 56 of the report; note to Table 6: Ranges of population nutrient intake goals). This is their effective split between simple and complex carbohydrates. Lenke til kommentar
Chad Thundercock Skrevet 16. desember 2007 Del Skrevet 16. desember 2007 (endret) iForm er en nettside for info om ernering og trening, samt at du kan abonere på iForm, et blad som blir sendt ut hver måned. Det er alt jeg vet om den siden men velger å tro at en slik aktør ikke bare spyr ut med misvisende info. Isåfall er den en del gale oppfatninger her på forumet rundt gode og dårlige karbohydrater. Folk her anbefaler pasta og ris som gode karbohydrater, men begge er ifølge linken "dårlige til middels karbohydrater" - Altså ikke noe som burde spises etter en hard treningsøkt. Endret 16. desember 2007 av dicktator Lenke til kommentar
War Skrevet 2. januar 2008 Del Skrevet 2. januar 2008 Oppgaven er sikkert ferdig men her er enda en link Sannheten om karbohydrater og diett! Lenke til kommentar
Haglo Skrevet 4. januar 2008 Forfatter Del Skrevet 4. januar 2008 Oppgaven er sikkert ferdig men her er enda en linkSannheten om karbohydrater og diett! Blir glad! iForm er en nettside for info om ernering og trening, samt at du kan abonere på iForm, et blad som blir sendt ut hver måned. Det er alt jeg vet om den siden men velger å tro at en slik aktør ikke bare spyr ut med misvisende info. Isåfall er den en del gale oppfatninger her på forumet rundt gode og dårlige karbohydrater. Folk her anbefaler pasta og ris som gode karbohydrater, men begge er ifølge linken "dårlige til middels karbohydrater" - Altså ikke noe som burde spises etter en hard treningsøkt. Det er mye rart ekspertene også mener. Noen mener det, andre mener noe annet. Folk forsker forskjellig. OG forskere har forskjellige mål Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå