Gå til innhold

AM eller AM2 hva er forskjellen ?


Anbefalte innlegg

Hei, jeg skal bygge ny HTPC i begynnelsen av Januar, men vil gjerne ha litt hjelp..

For det første lurer jeg veldig hva forskjellen er på AM og AM2 prossesorene til AMD,, ser jo at det er lavere hastigheter på AM2 og de er mye dyrere..

 

Så ønsker å vite hva som er det "ultimate" skjermkortet for HD film, og om jeg skal gå for prosessor fra AMD eller intel ? Har alltid likt AMD, og har alltid brukt mainboard fra MSI.. noen invendinger der?

Maskinen skal også brukes til noe spill, men ikke mye, kun bilspill..

Hva med minne? hvor kjapt trengs det å være i HTPC sammenheng ?

 

Takker for alle svar

 

:)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

AM? Er det S939 du sikter til eller AM2+ ? AM2+ sokkelen er den aller nyeste, mens AM2 er en litt "eldre" socket. Egentlig går det nesten på ett hva du kjøper, men du kan jo bare kjøpe AM2+ når du først kjøper uansett, siden den er litt mer fremtidsrettet.

 

Hvilket som er det ultimate HD kort, hm ATI's nyeste kort HD3850 eller 3870, eller 8800GTS/GT G92 bør vel funke rimelig greit til dette. Om du skal gå for intel eller amd er egentlig litt opp til deg å avgjøre. Klokker du så kjøper du intel, men klokker du ikke så kan du like greit kjøpe en høyt fabrikklokket amd også. Det er ved overklokking amd henger en del etter. MSI har forsåvidt greie kort, men jeg har hatt litt problemer med de opp igjennom tidene på S939, men de funker helt greit når de først funker. Asus er også et annet merke du kan vurdere, det har jeg nå, og det funker som bare juling.

 

Minnet er som sagt billig for tiden, og selv om du ikke klokker så kan du bare kjøpe PC2 6400 brikker når de er så billig. Kjapt minne trengs bare i sammenheng med klokking, og hvis du ikke driver med det er det ikke vits i å kjøpe svindyre brikker.

Endret av Brian_N
Lenke til kommentar
alt for stort skjermkort du nevner Brian. Tror han greier seg bra med feks 8600 kort + en pittelitt god prossesor.

 

Et HD3850 er da både billig å greit det da, koster knapt tusenlappen og yter bedre enn 8600. Da kan PC-en brukes til litt spilling også. HD3870 som yter nesten likt med 8800GT koster bare ca 1500kr.

Lenke til kommentar
alt for stort skjermkort du nevner Brian. Tror han greier seg bra med feks 8600 kort + en pittelitt god prossesor.

 

Et HD3850 er da både billig å greit det da, koster knapt tusenlappen og yter bedre enn 8600. Da kan PC-en brukes til litt spilling også. HD3870 som yter nesten likt med 8800GT koster bare ca 1500kr.

 

Wops. Har ikke fulgt med på prisene, og aner ingenting om ATI. 8800GT koster 1500? Fyfaen! GTS 2300`?

Lenke til kommentar

Nå finnes det ikke noe som heter AM, det eneste som finnes er AM2 og AM2+. Sokkelen her er pinkompatibel så en AM2 CPU, typisk AMD Athlon 64, AMD Athlon 64 X2 og AMD Sempron kan settes i en AM2+ HK og AMD Phenom (AM2+) kan settes i et AM2 HK (vil i de fleste tilfeller kreve biosoppgradering, og i noen tilfeller går det ikke. CPU-en blir ikke gjenkjent)

 

Skal man handle HK i dag, vil ha AMD, og ikke må ha mATX (microATX), da kjøper man ett AM2+ HK, f.eks med AMD 770 brikkesett. Når det gjelder CPU, kan man foreløpig glemmer AMD Phenom (selv om den har 4 kjerner). Dette pga av småfeil i prosessoren, og at den ikke er det mest gunstige pris/ytelse. En AMD Athlon 64 X2 BE-2400 ville jeg vurdert. Den produserer lite varme, og er rask nok for en HTPC. Koster ca 800 kr.

 

Når det gjelder skjermkort vil jeg ATI Radeon HD3850 være mitt førstevalg. Rimelig, fra 1150 kr, og med god ytelse. Og så langt jeg kan forstå er dette det beste kortet når det gjelder video. Jeg ville ikke gått for nVidia i denne sammenhengen, både grunnet høyere pris og at de jevnt over har vært dårligere på Videobiten. ATI (AMD) er også noe mindre strømkrevende.

 

Når det gjelder minne, kjøp 2 GB med PC6400 minne.

 

Eller kan man ikke bruke Mhz/Ghz for å sammeligne cpu-er lengre. Man må bare kynisk sjekke tester/sammenligninger.

 

Du kommer også omtrent likens ut i pris/ytelse om du velger Intel, særlig er E21xx og E22xx seriene prisgunstige.

 

Ellers ser jeg ingen vits i å gå opp i 1 500 - 2 000 kr på CPU for en HTPC. Etter som jeg vet vil en E2180 eller en X2 BE-2400 sammen med et HD 3850 kort uten problemer kjøre full HD. Til og med min gamle P4 med ATI 9800 kjører oppskalering til HD (720p),

Endret av Bolson
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...