Gå til innhold

Den nye Forumkaféen


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Eller fordi innvoller hadde en tendens til å bli fortere dårlig, samt inneholde flere skadelige stoffer, enn kjøtt. Dermed egnet det seg dårlig til lagring, og en "innvoller er ekkelt"-innstilling bredte seg.

 

Ikke at dette nødvendigvis har noe å gjøre med virkeligheten i dag å gjøre, men grei forklaring i alle alle fall.

Lenke til kommentar
HVorfor skal det være så mye mer grusomt å ete pølser bestående av lever+++ enn pølser betående av fillete graps?
Fordi innmat av dyr ikke er fillete graps.

 

 

En pølse består gjerne av en høy prosent frosne importerte griseskorper(bestående av stort sett rent mettet fett med noen spredte kjøttaktige rester) en stor andel gammelt frossent avkapp, bindemidler av billigste sort og vann, krydder, konserveringsmidler og kunstige tilsetningsstoffer.

 

Man bruker eksempelvis en stor prosent av strupepartiet til gris, og snute/øverste del av trynet til grisen i pølseproduksjon for å fremskaffe struktur i fettmiksen. Problemet er at denne delen av grisen inneholder hypofysen, en kjertel som samler opp mye av den dritten vi forer grisene med i løpet av deres levetid, slik som antibiotika.

Man kjører også griseskrotter igjennom maskiner for å hente ut kjøttsubstans fra beinrestene, og denne lapskausen brukes i pølser og annen blandingsmat.

 

Det billige flesket/spekket som samler seg rundt nyrene og andre indre organer hos gris har vanligvis blitt ekskludert fra pølseproduksjon fordi det er av så jævlig kvalitet at det ikke kan omformes til en en etbar substans slik som med vanlig mettet fett fra gris. Men det spørs om ikke dette finner veien inn i pølseproduksjonen også etterhvert som man gjør nye fremskritt innen matproduksjonen..

 

Pølser består uansett av alt faenskapet man ellers aldri ville ansett som spisbart, men med å koke det, mose det til en deig å tilsette stoffer som får fettet til å hindre å skille seg vil man kunne få en substans som kan kamufleres med krydder og farge og selges som et produkt.

 

Lenke til kommentar

Å være fisefin på mat er noe tull. Alle som har vært i skottland og spist ekte haggis vet det. Faen så diggbart. Eller god norsk smalahove. Også kongemat.

 

edit:

Jenter er jo de som oftest er mest fisefine på sånt, men å sminke seg går flott. Det mange av de ikke vet er at sminke inneholder alt fra meitemark til fiskeslo og dyrehover. Å spise sauehode kan de ikke, men å gni knust meitemark i fjeset og rundt øynene går helt fint. Uvitenhet er vist mer enn gull verdt.

Endret av Nyhus
Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...