Gå til innhold

Den nye Forumkaféen


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Tusen taaakk. : )

Var dette en porsjon?1

Begge er til to. Juster mengde slik det passer dere.

 

Ja gjerne noe ikke-pasta også! Hvis du rekker å skrive det innen kl 13...

Du kan jo prøve på noe á en smått improvisert ropa vieja, men det tar noen timer på ovnen. Det er ikke vanskelig.

 

Ok, ingredienser:

 

* oksekjøtt (brisket. En av de tøffere typene, hvertfall, entrecôte og mørere er bare å glemme)

* ca. en boks knuste tomater eller tomat...saus? bare flytende hvertfall

* tre paprika; en gul, en grønn og en rød

* spisskumin

* løk, typen du foretrekker. Rød og gul fungerer fint. En halv

* hvitløk, 2-3 fedd

* tomatpuré

* oksekraft eller fond

 

Stek oksekjøttet over sterk varme i en høy kjele til det har blitt brunet skikkelig. Ta ut kjøttet og legg på et fat og stek paprika, finhakket løk og hvitløk i den samme pannen, men på middels varme. Ha i et par spiseskjeer tomatpuré og rør til den er godt fordelt, nærmest til en rød blokk. Returner kjøttet til kjelen og ha over boksen med tomater og ca. 4 dl oksekraft sammen med ca. en spiseskje spisskumin og litt salt og pepper. Sett over lokk og la det småputre i omtrent halvannen time. Smak litt underveis for å justere spisskuminsmaken.

 

Retten er ferdig når du kan ta ut kjøttbitene og rive de i filler med en gaffel (shred). Gjør dette med alt kjøttet, det skal være opprevet. Om du ønsker en hakket mektigere rett kan du også tilsette sorte, røde eller hvite (cannelini, for eksempel) bønner i det du har tatt ut kjøttet for å rive det. Husk å legge tilbake i gryten etterpå.

 

Server med ris, tortilla, eventuelt refried beans og rømme etter smak. Ønsker du sausen litt mykere kan du tilsette et par klatter kaldt smør rett før servering.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

 

 

 

skal vi slåss?

 

Har en følelse av at Lycos lett ville kommet seirende ut av den kampen, og det uten å løfte et øyelokk engang.

 

skal vi slåss eller?

 

Har en følelse at til og med en svekling som meg ville kommet seirende ut av den kampen uten engang å løfte hendene.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...