Gjest medlem-1432 Skrevet 29. juli 2011 Del Skrevet 29. juli 2011 Solbærsaft er veldig godt, men det er også ripssaft og blåbærsaft. Tror jeg må ut i skogen å plukke blåbær også. Lenke til kommentar
AdNauseam Skrevet 29. juli 2011 Del Skrevet 29. juli 2011 Norsk nettskole informerer meg om at man kan lage råsaft uten saftkoker. 1. Bruk modne, fine bær. 2. Knus bæra, tilsett kokt, kaldt vann og sitronsyre og rør godt. 3. Dekk til med lokk eller håndkle og la det stå til neste dag. 4. Hell massen i sileklede eller silepose (se over) og la safta renne godt av. 5. Mål opp safta, ha i sukker og rør til det er oppløst. 6. Ta bort skummet, hvis der er noe, og fyll safta på kalde flasker som har vært sterilisert. Når man koker bær eller frukt så dreper man enzymene (alt over 40 eller 45 grader). Det gjør at nææringsstoffene blir borte, altså vitaminer osv. Det er grunnen til at juice fra konsentrat ikke er noe bra. Produksjonsprosessen som brukes er en teknikk for å spare penger, lage lengre holdbarhet og raskere/enklere produksjon. Der kokes vannet ut, og frukt og bær blir transportert videre eller noe sånt. Etterpå tilsettes vann og tilsetningstoffer. Kjøper du juice som ikke er fra konsentrat (f.eks. NEN Premium juice til bare 5 kroner mer) så vil du merke at den smaker 10 ganger bedre (spesielt appelsinjuice, eplejuicen merker du ikke så mye på). I tillegg så kan de brukes som et tilskudd til "5 til dagen", det kan ikke vanlige konsentratjuice. FOrdi næringsinnholdet er ikke bevart. Lenke til kommentar
""" Skrevet 29. juli 2011 Del Skrevet 29. juli 2011 Aldri prøvd blåbærsaft, men er enig angående ripssaft. Veldig godt. Men foretrekker helt klart rips og vaniljesaus over ripssaft, og hadde heller brukt all ripsen til det. Lenke til kommentar
Gjest medlem-1432 Skrevet 29. juli 2011 Del Skrevet 29. juli 2011 Ja for faen, rips og vaniljesaus hadde jeg ikke tenkt på en gang. Det kan jeg også bruke det til. Da blir det rips og vaniljesaus pluss ripssyltetøy. Lenke til kommentar
AdNauseam Skrevet 29. juli 2011 Del Skrevet 29. juli 2011 da er det bare å sile det gjennom et kjøkkenhåndkle/lignende (det går an å bruke nylonstrømpebukser, f.eks.) etterpå. Kan man ikke bruke blender? Lenke til kommentar
""" Skrevet 29. juli 2011 Del Skrevet 29. juli 2011 Hngh! Høres ut som en soleklar vinner, det der. Herrefred! Fikk lyst på rips med vaniljesaus. Lenke til kommentar
Gjest medlem-1432 Skrevet 29. juli 2011 Del Skrevet 29. juli 2011 (endret) Til å lage saft? tror ikke det du. Nei nå skal jeg ut og plukke litt rips, tror jeg. Du får annlegge deg noen ripsbusker du og, hvis du har en hage da. Jeg har også epletre, men dem er ikke modne enda. Endret 29. juli 2011 av medlem-1432 Lenke til kommentar
AdNauseam Skrevet 29. juli 2011 Del Skrevet 29. juli 2011 (endret) Solbær! Har også rips, men vet ikke om dem skal brukes til saft. Hvertfall solbær. Dette blir jo første gangen jeg lager min egen saft. Så gøy. Men jeg leser at man bør ha glassflasker til saft, men du mener det går greit med plast? tror også både mamma og bestemor har det på plastflasker. Hmm. Jeg tror generelt sett at plastikk ikke er noe gunstig. Et eksempel: Når du kjøper rapsolje på plastikk er det mye transfett i, pga plastikken. Det er en virkning plastikken har på en eller aen måte. Men kjøper du olje på glass så eksisterer ikke dette problemet. Ergo, der er det altså viktig å kjøpe på glass. Transfett er det mest usunne fettet man har (verre enn mettet fett). Det er akkuratt som å spise chips. Det inneholder ikke bare mettet fett som folk tror, men også transfett. Hva transfett egentlig er, er jeg usikker på. Men jeg vet èn ting, det er ikke noe bra. Til å lage saft? tror ikke det du. Jamen, alt jeg putter i blenderen blir saft (nesten ;P). Men tror nok det hadde blitt altfor tykt konsistens på. Så joda, ser den. Endret 29. juli 2011 av Stian Aarskaug Lenke til kommentar
Gjest medlem-1432 Skrevet 29. juli 2011 Del Skrevet 29. juli 2011 Herreminhatt, hva ikke du vet Stian. Forskjellen på de forskjellige fettypene har med å gjøre hvor mange bindinger fettmolekylet har. Lenke til kommentar
AdNauseam Skrevet 29. juli 2011 Del Skrevet 29. juli 2011 (endret) Hmm, kult. Lenge siden jeg har hatt naturfag, dèt som er så interessant! Tror jeg må Google litt når jeg får tid (sjeldent). Endret 29. juli 2011 av Stian Aarskaug Lenke til kommentar
b-real Skrevet 29. juli 2011 Del Skrevet 29. juli 2011 Jamen, alt jeg putter i blenderen blir saft (nesten ;P). Men tror nok det hadde blitt altfor tykt konsistens på. Så joda, ser den. Du kan da forsatt ha i litt ekstra vann i blenderen og så sile vesken Lenke til kommentar
Gjest medlem-1432 Skrevet 29. juli 2011 Del Skrevet 29. juli 2011 ...sa han uten noe mer forklaring. Lenke til kommentar
Niqābninja Skrevet 29. juli 2011 Del Skrevet 29. juli 2011 Ja, og allergi er innbilt. Lenke til kommentar
Gjest Slettet-J0FoqSqMwq Skrevet 29. juli 2011 Del Skrevet 29. juli 2011 (endret) ALDRI kjøp HP. Jævla dritt-PC. Jævla dritt-support. Nå får Dustin ta saken i sine hender. Nå får de PCen tilbake. Jeg gidder ikke mer. Jeg har HP og min neste PC blir HP. Ser ikke noe større problem i dem enn andre. Selv om statestikkene sier at Asus er den med minst feil, og HP faktisk ligger veldig dårlig an. Så har det litt å si hvilken PC, og hvordan den behandles. Er fullt mulig at du bare fikk en uheldig PC. Det skjer alltid èn gang med hver av produsentene. Min HP EliteBook 8530p er dog en bedriftsmaskin, så den bærer en god del bedre kvalitet enn de vanlige. Jeg er ihvertfall veldig fornøyd. Min neste blir EliteBook 8560p. STOR forskjell på bedrift modellene og de vanlige modellene til HP. Bedrift modellene er noen av de beste på markedet, mens de vanlige er noe av det dårligste. Endret 29. juli 2011 av Slettet-J0FoqSqMwq Lenke til kommentar
Gjest medlem-1432 Skrevet 29. juli 2011 Del Skrevet 29. juli 2011 Ibsens ripsbusker og andre buskevekster. Lenke til kommentar
Gjest medlem-1432 Skrevet 29. juli 2011 Del Skrevet 29. juli 2011 Poenget er om man greier og si den setningen raskt 10 ganger etter hverandre. Ingen greier det vistnok. Lenke til kommentar
""" Skrevet 29. juli 2011 Del Skrevet 29. juli 2011 Fult klar over det. Men siden jeg ikke greier det, er det æsj. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg