Gå til innhold

Den nye Forumkaféen


Anbefalte innlegg

Haha, jo, er litt sånn faktisk. :p Ser (eller hörer, da) faktisk nordmenn nå og da, men tar sjelden kontakt. Hva skal man si? "Åh, så godt å se en annen landsmann!"? Föles rart av en eller annen grunn...eller kanskje er det jeg som er for sjenert? Hvordan er det for deg i Danmark, språklig sett; forstår de norsk eller må du prate en blanding av norsk og dansk, eller kanskje engelsk?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

haha jeg slår lett av en liten prat om jeg møter noen. er jo noen nordmenn på skolen så vi har fått et bra samhold :p

 

om jeg skulle prate sånn jeg pleier så ville de ikke forstått et døyt fordi jeg prater visst for fort ( de hører ikke hvor ordene deles tydeligvis når de hører norsk ) pluss at jeg har ord som "giddærnte" og sånt tull.

enkelte jeg har kjent i en stund nå forstår dog hva jeg sier helt fint så jeg kan prate helt normalt, mens andre må man enten snakke litt saktere og dumme ned språket eller bare gå over til engelsk.

er mange på skolen fra andre land så det går mye i engelsk uansett.

Lenke til kommentar

haha i starten forsto jeg ikke så alt for mye men nå forstår jeg vel så og si alt. å prate dansk er litt værre fordi ca ingen ( ingen jeg veit om ) i danmark gidder å høre på utlendinger prate dansk. om det ikke er en dansk sjøl som prater så syns de visst ikkeno om å høre det sia uttalen er litt annerledes. det jeg blei fortalt ihvertfall men de prater nå ikke for hele danmark.

Lenke til kommentar

Hvordan er det mulig å bo i en by i ett år og bo ved nevnte by og være der veldig, veldig ofte i løpet av 19 år, uten å vite hvor noen av de viktigste gatene - gater man har gått i flerfoldige ganger og hvor ens favorittkjøpesenter ligger - er?!

 

Jeg får fnatt! ><

 

Samme med det å være 21 år og ikke forstå at adresser med partallsnummer ligger på én side av veien, mens de med oddetall ligger på den andre siden.

*dø inni seg*

Lenke til kommentar

Betaler man moms på frakta?

 

Hvis en pakke fra amerika koster 160 kroner, og portoen da er på 100 kroner. Skal man da betale moms og toll?

Hvis verdien på en sending er under 200kr betaler man ikke merverdiavgift.

Så la oss si at du betaler 195kr for varen og 100 for frakt. Da er det ikke moms. 295 er alt du betaler.

Er verdien på over 200 kroner må du derimot betale moms på både varen og frakt.

Så la oss si at du betaler 205 kroner for varen og 100 kroner for frakt. Da må du betale 305 + 25% mva. + ca. 100 kroner i fortollingsgebyr. Samlet sett ca. 480 kr.

Men er det ikke noe sånt att hvis den blir merka som gave, så slepper du det?

Lenke til kommentar

I try, sir.

 

For å ta noe annet. Jeg brukte en mindre pen, blomstrete sommerkjole fra 70-tallet nå og da / titt og ofte (kommer an på hvordan man ser på det) i 2,5 år. Jeg har ikke brukt den på 1,5 år og har sagt dette til folk flerfoldige ganger.

Likevel blir jeg fortsatt spurt om tips ang. kjoler fra flere personer. Hele tiden. Hovedsaklig menn - av og til de som er nysgjerrige - men oftest de som sliter med å finne kjole til dama. Noen ganger blir jeg til og med spurt av jenter om hjelp til å finne kjoler til dem og ofte starter samtalen da slik "Du som er mann og ekspert på kjoler, kan ikke du ..?"

 

What, why?

Jeg håper virkelig de spøker, ellers føler jeg at jeg blir litt skremt. Hvis folk går rundt og tror at det var seriøst / tok meg seriøs da jeg vandret rundt i den, iført nettingstrømper til oppå lårene, parykk, liten portemonné rundt halsen med det viktigste i (cash, mobil, sigg, lighter og lypsyl) og nå og da ballongpupper (gikk stort sett sammen med parykken og strømpene. Hendte oftere at jeg bare tok på meg kjolen og portemonneen.), så vet jeg ikke helt hva jeg skal tro lenger.

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...