Gå til innhold

Den nye Forumkaféen


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
]Fysj og fy. Bruk av proprietære formater + itunes = dr. phail.

 

Rip til FLAC og batchencode til med LAME v0, og bruk mediamonkey til organisering. Da sparer du plass og tid.

Da må jeg jo kjøpe ny avspiller ...

 

Hvordan sparer jeg tid egentlig? Min erfaring er at hvis man bytter ut noe som går raskt med noe som går litt raskere, så sparer man sjelden inn tiden man brukte på byttinga.

Hvor mye du sparer i henhold til tid avhenger av størrelsen på musikkarkivet og hvilke operasjoner du vanligvis utfører med itunes. Mediamonkey er et gratis alternativ som vil la deg bygge opp og vedlikeholde et musikkbibliotek langt mer strømlinjeformet og effektivt enn hva du klarer med itunes. Graden av effektivitet mediamonkey tilrettelegger for sammenlikned med itunes er såpass omveltende at jeg drister meg til å si at du på et generelt plan helt sikkert vil spare tid på å skifte over.

 

Når det gjelder bruken av ALAC spesifiserte du ikke om du har musikken i ALAC på ipoden, eller om du bare bruker det som losless arkivering/avspilling på maskin. Bruker du ALAC på ipoden anbefaler jeg deg å skifte ut alt til Mp3 encodet med LAME v0, du hører ikke forskjell da ipodens lydkvalitet ut begrenser deg mer enn forskjellen losless -> LAME v0, men den positive bieffekten er at batteritiden vil gå drastisk opp samtidig som du får 5+ ganger mer plass/mer musikk.

 

Mediamonkey er følgelig gratis, LAME er basert på LGPL og FLAC er fritt tilgjengelig. Du slipper også lukkede formater, du sparer diskplass da LAME er den mest effektive lossy encoderen for Mp3 og FLAC for losless.

Størrelse: Omtrent 16000 låter / 250GB. Tok litt tid å rippe låtene, men nå bruker ikke iTunes noe særlig lang tid på å starte opp.

Hvordan tenker du "mer strømlinjeformet"? Når jeg ripper en CD havner den i /musikk/"artistnavn"/"albumnavn"/"låtnavn", når jeg henter inn musikk fra andre steder på PCen havner de samme sted.

 

Bruksområde: Trykke play på "Party Shuffle" og høre på låtene som kommer. Innimellom drar jeg også noen album over dersom jeg vil høre på noe spesielt. Hender også jeg trykker på "iTunes Store" dersom jeg vil høre en smakebit av et band jeg vurderer å kjøpe, og har hendt at jeg har kjøpt musikk på iTunes Store (iTunes Pluss aka DRM-fri). I tillegg brukes det til å putte inn iPoden og overføre musikk, har nok plass så tar meg ikke tid til å konvertere fra ALAC til noe annet når musikken skal inn på iPoden. Batteritid er heller ikke et problem, da det fort går en uke eller to mellom hver gang jeg lader.

 

Åpne vs. lukkede formater: Dette bryr meg igrunn veldig lite så lenge musikken fungerer.

 

 

Kan forøvrig informere om at jeg nå benytter Ubuntu og Amarok (med en del låter i FLAC), er mindre fornøyd med denne løsningen enn jeg var med iTunes.

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...