Winston Wolf Skrevet 23. januar 2008 Del Skrevet 23. januar 2008 (endret) Altså før i tiden var det ren propaganda med egghysteriet og hvorvidt det var farlig. Media blåste det hele så jævlig opp, og det har liksom satt merker i folk. Jeg merker det jeg også, da mine foreldre forteller meg at det er farlig å spise masse egg. Men som alt annet, så kan man ikke bare leve på en ting og det beste er å ikke BARE spise egg, hver dag og mye. Da får man ikke særlig variert kosthold og det er jo litt negativt. Men det er vitenskapelig bevist at egg ikke har noen særlig sammenheng med kolesterol og at de ikke i det hele tatt er store syndere i det feltet, dette viser langtidsstudier over år. Spis eggene dine med god samvittighet du, de er veldig næringsrike og en fantastisk proteinkilde. Spiste nettopp fire egg og det var veldig godt. nam Endret 23. januar 2008 av nikko_tt Lenke til kommentar
Jan Skrevet 24. januar 2008 Del Skrevet 24. januar 2008 Har levd på 6-10 egg per dag i 7-8 mnd. Lever enda. Lenke til kommentar
L4r5 Skrevet 24. januar 2008 Del Skrevet 24. januar 2008 unnskyld at jeg spør. Kan hende jeg er helt på bærtur, men var det ikke en undersøkelse som viste at kolsterol ikke var så farlig? Mener å ha lest noe sån Lenke til kommentar
Jan Skrevet 24. januar 2008 Del Skrevet 24. januar 2008 Hva med kolesterolet? Ja, eggeplommen inneholder kolesterol, men dette betyr lite, om noe, for blodets kolesterolinnhold. Det er helt andre matvarer, de med høyt innhold av mettede fettsyrer, som øker kolesterolet i blodet, slik at det kan bli en helserisiko. Sjekk matvarer du lurer på ved å gå inn på www.mat.no/matfakta_neringstabell.aspx Det er nok verdens største myte om mat – at egg er farlig for kolesterolet. Kos deg med egg! EGG-ER-NÆRING! Viktig om egg Om lag 1/3 av kolesterolen i kostholdet kommer fra egg. Men,- kolesterol i maten har altså lite å si for kolesterolinnholdet i blodet. Bare de som har svært forøyet kolesterol i blodet bør også begrense eggforbruket. Ellers må alle, spesielt eldre og syke, få kose seg med et egg til frokost når de har lyst på det, har stor betydning for matgleden. Dessuten er egget symbolet på et måltid. Mens du koker egg, dekker du også på bordet og forbereder et måltid. Og måltidet er vel verd å ta vare på! fra egg.no Lenke til kommentar
DeathBound Skrevet 30. januar 2008 Del Skrevet 30. januar 2008 5/6 egg om dagen er farlig, da plommen inneholder mye kolestrol som kan føre til masse farlige ting som jeg ikke husker akkurat nå hva er. Da er det veldig fint at kolesterol i maten ikke påvirker serumkolesterolet (kolesterol i blodet) ditt i det hele tatt. Spis så mange du vil, om det så er 30 egg om dagen hele året. Det er ikke dét du skal bekymre deg over. Lenke til kommentar
War Skrevet 24. februar 2009 Del Skrevet 24. februar 2009 (endret) Kolestrol i egg og kolestrol i kroppen har ingen sammenheng nei. Men det er 10-16g fett i plumma og uansett hvilken trening så er det neppe gunstig å få i seg hele fettbehovet pr dag fra eggeplumme. Men drikk ikke råe egg. Et par grunner til å varme opp eggene både for å drepe bakterier og for å deaktivere proteinet avidin som forstyrrer opptaket av B vitaminet biotin i kroppen, rå egg ca 50% bioaktivt protein VS 90% i et varmt egg. Rå egg sluking henger igjen fra flexbladene på 80 tallet. Endret 24. februar 2009 av War Lenke til kommentar
Sitronsaft Skrevet 25. februar 2009 Del Skrevet 25. februar 2009 Om man er tom for pulver f.eks. og vil ha noe etter trening, vil ikke en shake med 5 egg være bedre enn ingenting? Lenke til kommentar
Sitronsaft Skrevet 25. februar 2009 Del Skrevet 25. februar 2009 Da kjører jeg på med det til myopulveret mitt has arrived Lenke til kommentar
Bakitafrasnikaren Skrevet 28. februar 2009 Del Skrevet 28. februar 2009 En vanlig proteinshake tilsvarer elleve råe egg når du måler i mengden proteiner som kroppen din klarer å ta opp. Lenke til kommentar
War Skrevet 28. februar 2009 Del Skrevet 28. februar 2009 (endret) mengden proteiner som kroppen din klarer å ta opp Den må du utelukke eller spesifere (bioaktivt protein). Selv med 200g på en gang tar kroppen opp 97% av det. Om det oksygeres/omgjøres til glukose blir en annen sak, det blir "tatt opp" Det er en gammel myte. Endret 28. februar 2009 av War Lenke til kommentar
Discipline Skrevet 28. februar 2009 Del Skrevet 28. februar 2009 Enig med War her. Hvorfor råe egg uansett? Når egg kokes eller stekes så denatureres proteinene, altså primærstrukturen brytes. Aminosyrene er der like fullt Forøvrig er "en proteinshake" et ganske så løst begrep når vi snakker om mengden proteiner Lenke til kommentar
Prizefighter Skrevet 28. februar 2009 Del Skrevet 28. februar 2009 Enig med War her. Hvorfor råe egg uansett? Når egg kokes eller stekes så denatureres proteinene, altså primærstrukturen brytes. Aminosyrene er der like fullt Forøvrig er "en proteinshake" et ganske så løst begrep når vi snakker om mengden proteiner Okey, hold on there chief. Går det ann å uttale seg så way off the boat? Først og fremst så spiser man proteiner for å få i seg aminosyrer. Primærtstrukturen er aminosyresekvensen. Sekvensen aminosyrene er satt sammen av ødelegges??? Det er tertiær/kvartærstrukturen som brytes, og denaturering betyr å forstyrre/ødelegge den biologisk aktive konformasjonen til et protein. Proteiner blir uansett denaturert i magen, det kalles syredenaturering. Tror jeg lo litt og ble irritert på samme tid, ikke kast ut villedende info. Det er forresten slik at tilførsel av varme til transparent albumin i egg blir uløselig når det blir tilført varme, fordi varme tilfører vibrasjonsenergi til molekylene og det gjør at de 'svake' intermolekylære hydrogenbindingene som stabiliserer hhv tertiær/kvartærstrukturen kan bli fucked. Lenke til kommentar
War Skrevet 28. februar 2009 Del Skrevet 28. februar 2009 (endret) Primærstruktur -aminosyrerekkefølgen. Sekundærstruktur -laging av a-heliks. Tertiærstruktur -folding av kjeden til globulære enheter. Kvartærstruktur -flere globulære enheter bindes sammen. ` Denatureres - endre strukturen i globulære proteiner slik at løseligheten endres. Tipper det var det han mente med den setningen. Endret 28. februar 2009 av War Lenke til kommentar
Discipline Skrevet 28. februar 2009 Del Skrevet 28. februar 2009 Først og fremst så spiser man proteiner for å få i seg aminosyrer. Ja, var det ikke det jeg skrev? Primærtstrukturen er aminosyresekvensen. Sekvensen aminosyrene er satt sammen av ødelegges??? Det er tertiær/kvartærstrukturen som brytes, og denaturering betyr å forstyrre/ødelegge den biologisk aktive konformasjonen til et protein. Beklager, formulerte meg feil Det jeg mente er at bindingene mellom aminosyrene blir brutt, og ikke at rekkefølgen blir stokket om, hvis det fremkom slik. Altså, når et protein denatureres så brytes peptidbindigene og svovelbroene. Det er hvertfall det jeg har fått med meg fra kjemien Lenke til kommentar
War Skrevet 28. februar 2009 Del Skrevet 28. februar 2009 Det gjelder å ha punktum på rett sted når Chrisbjerk stikker innom. Bioingeniører er tørrere en advokater. Lenke til kommentar
Discipline Skrevet 28. februar 2009 Del Skrevet 28. februar 2009 Er Chrisbjerk bioningeniør? *shrugs* Jeg har bare 4 i Kjemi 2, jeg Lenke til kommentar
War Skrevet 28. februar 2009 Del Skrevet 28. februar 2009 Er/blir- tipper dr.grad er hans mål så bli ansatt som professor. Lenke til kommentar
Prizefighter Skrevet 1. mars 2009 Del Skrevet 1. mars 2009 (endret) Primærstruktur -aminosyrerekkefølgen.Sekundærstruktur -laging av a-heliks. Tertiærstruktur -folding av kjeden til globulære enheter. Kvartærstruktur -flere globulære enheter bindes sammen. ` Denatureres - endre strukturen i globulære proteiner slik at løseligheten endres. Tipper det var det han mente med den setningen. Blir google flittig brukt nå eller har du litt peiling? Sekundærstrukturen er forresten 'gjenkjennelige strukturmønstre'. Alfa-heliks er en vanlig sett struktur, så har du beta-plater som kan ligge antiparallellt eller parallellt. Begge er stabilisert ved hydrogenbindinger mellom karbonylgruppen og aminogruppen, og samtidig har peptidbindingene en delvis dobbeltnatur (resonanshybrid) som gjør den mer robust. Så har vi også supersekundære strukturer. Nå er jeg litt OT ser jeg. Angående det med egg, så har jeg ikke noensinne fått med meg at det er farlig å spise 'for mye', innenfor rimelighetens grenser. Kan ikke si jeg vet helt hvordan det med proteinopptak er heller, vet bare at ett avidinmolekyl kan binde fire biotinmolekyler, eller B7 om du vil. edit: Å spise rå egg fører til noe som kan minne om B-vitamin-mangel, fordi biotin-avidin komplekset ikke blir tatt opp i kroppen, men jeg skjønner ikke hva noen sier når bare 50% protein blir tatt opp. Endret 1. mars 2009 av Chrisbjerk Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå