Gå til innhold

Sparer du på alle bilder?


Anbefalte innlegg

Når jeg fotograferer, blir det ofte til at jeg tar mange flere bilder enn de jeg til slutt bruker/viser frem. F.eks. var jeg nettopp på en helgetur hvor jeg tok 300 bilder, men bare 70 av disse trakk jeg frem og brukte i ettertid.

Fra tidligere fotoekspedisjoner, turer etc. har jeg jo titusenvis av bilder som jeg ikke har slettet.

Er det slik at dere sletter råfoto (eller de råfotoene dere ikke bruker) etter at dere har valgt ut de "brukbare" bildene, eller sparer dere på absolutt alt av bildemateriale?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg sparer også på alt.

 

-Fordi jeg er lat som Anew

-Fordi det ikke alltid er åpenbart hvor vellykket/mislykket et bilde er

-Fordi noen av de mislykkede bildene kan dokumentere ting som ikke ble med på de vellykkede

-Fordi mislykkede bilder kan ha bruksområder man ikke har tenkt på. Et mislykket bilde jeg tok en plass jeg var ansatt en kortere periode så jeg i ettertid var brukt som bakgrunnsbilde i noe presentasjonsmateriell.

-Fordi fremtidige metoder kan få mer ut av mislykkede bilder enn i dag, f.eks. korrigering av bevegelsesuskarphet. (Dette er vel mitt dårligste argument)

Lenke til kommentar

Jeg sletter det som er minst en av følgende: skikkelig uskarpt, kjedelig eller dårlig. Pleier å slette sånn ca en tredjedel av bildene når jeg går igjennom Lightroom på jakt etter ledig diskplass.

 

Jeg tar såklart vare på raw-filene. Etterhvert som algoritmene blir bedre, så blir jo bildene også bedre prosessert. :)

Lenke til kommentar

Tror nok mange av oss "samler" på ting vi aldri kommer til å vise frem. Selv har jeg litt slettefobi, til og med en del bilder som er vel drøyt ute av fokus har fått overleve..

 

En tanke jeg har gjort meg, for det samler seg fort opp, er at alle bilder under et visst nivå skal/bør konverteres til JPG før RAW-fila dumpes.. Jeg ser nemlig på de revva bildene som kommer fra kompakt-kameraet (sammenlignet med DSLR'en) blir stort sett samlet på nesten uansett hvor dårlige de er - og fra det kameraet er det mye teknisk dårlige bilder!

Lenke til kommentar

Har en egen mappe på harddisken hvor alle bilder som ikke slipper gjennom "nåløyet" dumpes. Den kopieres til backup sammen med andre bilder, men det er sjelden jeg ser i den. Har imidlertid vært grei å ha et par ganger, da jeg har hatt behov for bilde av en person/noe spesielt som jeg ikke har passende bilder av blant de "godkjente" bildene mine :)

 

Det er ytterst få bilder som slettes for evig og alltid. De må være nær 100% mørke, eller så ute av fokus at man ikke ser hva det liksom skal være bilde av. Heldigvis sjelden det skjer da.

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...
Samler på alle bilder utenom de som er fullstendig og latterlig talentløs.

Høh! Skulle ikke jeg spart på de latterlig talentløse, så hadde jeg jo ikke hatt noen igjen! :roll: Skulle dog gjerne hatt et program som kunne rase rundt og slette nef'er uten jpeg.

Endret av Anew
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Min sletteliste:

- Svarte bilder og hvite bilder, som et resultat av min dårlige hukommelse (Huske stille blender, lukker, ta av objektiv)... Hvite bilder forekommer ikke ofte.

- "Asfalt"-bilder, dette er de bildene som er tatt av fast grunn under føttene for å teste om lyset er noenlunde korrekt på kamera. Jepp, det er en lei uvane.

- Bilder av meg selv, 90% av bilder av meg selv blir slettet. Jeg takler ikke bilder av meg selv.

- Bilder av andre som ikke har noen funksjon eller hvor 1 eller flere personer ikke ser pene, bra ut. Gjelder spesielt portrettbilder. Synes det ville være slemt gjort mot personen(e) på bildet.

- Veldig ufokus

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...