Gå til innhold

Finnes det program som kan finne Wep-koden på nett?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Det finnes selvsagt programvare som knekker wep. Det tar bare få minutter å knekke en wepkode.

Du bør bytte til WPA2 for å være sikker på at nettverket ditt er sikret mot inntrengere.

 

 

Det han bør bytte til er vel først og fremst WPA. Nå vet vi ikke hva slags trådløs router han har, og om den i det hele tatt har støtte for WPA2. Og om han har en router som støtter det så betyr det ikke at Nettverkskortet hans gjør det.

 

Det er bedre å si at man bør skifte til WPA (eller wpa2 hvis router/trådløst nettverkskort støtter det). WPA er sikkert det også, har enda ikke hørt om noen som har cracket wn wpa kode. Men har man mulighet for wpa2 og alt utstyr støtter det så går man selvsagt for det. Jeg blir bare så oppgitt over at folk sier at man MÅ ha wp2, når wpa er sikkert nok, og ikke alle routere har wpa2 kryptering, eller at nettverkskortet kun støtter wep og wpa. ;)

Lenke til kommentar

Skal være enig i at WPA nok holder for privat bruk. Om man ser på mulighetene for å cracke WPA så er det faktisk gjort. Vanligvis vil det ta flere dager å knekke WPA mot WEP som man bryter på minutter.

Måten man knekker WPA raskest på er å prøve 'kjente ord' fra en database for å raskest mulig nå et svar. Dvs at hvis man lager et lengre kryptisk ord med tall og andre tegn, så vil det nesten bli helt innbruddssikkert.

 

Når det gjelder hva man har støtte for så er det slettes ikke alt utstyr som støtter WPA (f.eks Windows XP uten servicepack), men man kan jo få WPA på alle OS om man f.eks bruker en router med DD-WRT firmware som klient (istedet for et trådløskort).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...