Gå til innhold

Overføre data fra dvdr til harddisk


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Hvis man har en full dvdr og skal overføre alle filene på harddisken, hvor fort skal dette gå?

 

I vista hos meg varierer det veldig. Fra 1,8MB/s til 9,9 MB/s. Syns det tar vanvittig lang tid.

 

Det kan variere ut fra hvor godt din dvd-rom/brenner leser dvd-en. Det vil også ha betydning om du gjør andre ting på PC-en din samtidig, noe som påvirker lese/skrivehastigheten til lokal harddisk.

 

Når det gjelder Vista så er det et kjent problem at det kan gå tregt å overføre filer. Jeg kjører selv Vista og det på en nyoppgradert kraftig stasjonær PC. Denne PC overfører av og til data tregere enn min gamle bærbare PC som kjører Windows XP. Jeg snakker da om overføring av samme type data og mengde. Har også merket at jeg ikke får overført 20-30 GB med små filer (i samme mappe) samtidig i Vista, noe jeg fint får til med Windows XP. Her måtte jeg faktisk bruke "Command Prompt" og kjøre "xcopy" i Vista.

 

Mange har klaget på at det går tregt å overføre filer i Vista og Microsoft har laget en fiks. Denne fiksen har hjulpet for noen, men for andre ikke deriblant meg. Dersom du ikke har lastet ned siste oppdateringer vil jeg anbefale å gjøre det. Windows update finner du på følgende område: "Start", "Alle programmer", "Windows Update". Det vil også komme service pack 1 av Vista på nyåret som skal samle opp tidligere oppdateringer og rette opp enkelte andre problemer.

 

Et lite tips er å minimere vinduene du kopiere data mellom. Ved å minimere så vil ikke Windows bruke ressurser på å regne ut hvor mye data som befinner seg i mappene under kopieringen. Dette kan hjelpe både i XP og Vista. Ved store datamengder kan det spares minutter på å gjøre dette.

 

Mvh

Sondre

Endret av sgarmo
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...