Gå til innhold

The end for disketter


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Den tradisjonelle boot-cden gjør nå nytten spør du meg. Og cder er langt mer pålitelige en disker (ihvertfall de du får kjøpt i dag)

 

Boot-cd er vel og bra det, så lenge du skal gjøre "standardoppgaver" som å reinstallere windows, men det finnes oppgaver som ikke WinXP CD'en er egnet til å hjelpe deg med. Partisjonering, formatering, biosoppgraderinger, Lilo-bootdisk, mm. er ting jeg synes er mer praktisk med diskett (vet man kan brenne CD'er med diverse programvare hvis man vil). Jeg har f.eks. vært med på at XP ikke ville installere seg skikkelig fra CD'n (den reboota i det uendelige i begynnelsen av installasjonen). Da (som så mange ganger før) ble en bootdisk med CDROM-drivere og de viktigste programmene redningen. En diskettstasjon koster ikke mange kronene, men er en god forsikring.

Lenke til kommentar

Ingen grunn til å fortvile...

 

Floppy-disken, trass i alle sine mangler, er fremdeles den eneste standarden som ALLE PC'er bruker. Ja, omtrent alle har CD rom, men langt fra alle har en CD brenner....

 

Så intil de kloke hoder i ledelsen av de store firmaene ikke klarer å bli enig om en ny standard, så kommer nok floppyen til å overleve i mange år ennå...

 

USB penner er ok, men man trenger et billig medium, et du har råd til å gi ifra deg, eller la ligge igjen midlertidig..

Lenke til kommentar

Frykter du krise, kan du jo bestille deg et par LS-120 stasjoner (Minst et par, sånn at du har noen år). Disse er kompatible med 3.5" og kobles til en ledig IDE-port. Dermed kan du bruke 3.5" disketter selv om PCen ikke har floppy-tilkobling.

 

Forøvrig synes jeg det er utrolig at noe så tregt og smått som 3.5" disketter har overlevd så lenge.

Synes det er bra at Dell tar ansvar jeg!

Lenke til kommentar

Hallooo ... Hva skal man med 0,00144 GB lagringsplass som det blir feil på av og til og er ømfintlig for magnetfelt osv. ?

 

Eneste grunnen jeg ser til å beholde fossilen er at enkelte urgamle PC'er ikke vil boote fra CD.. og da kan det jo være greit med en boot-floppy for å prøve å fikse litt. (Eller aller helst bør nok så gamle PC'er også på dynga nå..)

 

Ellers så brenner man bare den boot-disken man vil ha inn på CDR/CDRW og booter med den. Snart blir det vel støtte for boot fra minnekort i minnekortlesere eller USB-storage devices. (om det ikke allerede finnes)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...