Gå til innhold

BK: Sjøen med fine farger fra himmelen


Mrs.Riot

Anbefalte innlegg

Tok bilde av sjøen i dag i Bergen når himmelen var så fin og rosa så det ble gjennspeiling. Syns jeg fikk følelsen av at jeg var på sjøen og på bølgene på en måte. Jeg fikk en skikkelig stemning av det. Hva syns dere da?

 

EXIF

 

f stopp f/5.6

Eksponerings tid 1/200 sek

Iso Hastighet ISO-400

Brennvidde 192mm

Strøstebleder åpning

 

(OT men alle mine bilder blir tatt med størstblender åpning, hvorfor det..?)

 

post-145492-1196618426_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ser ut som om du har fått et bilde av sjøen i et fint lys ja.. Likevel blir ikke dette noe bilde som folk vil huske. Hva savner jeg? Litt dybde i bildet kanskje? En liten and, en båt eller liknende.

Lavere kamerastandpunkt?

Er enig i at vannet er fint, men vannet alene blir liksom ikke 100%, for meg.

Lenke til kommentar

Jeg skjønner ikke hva som eventuelt skal være fint/interessant med dette bildet. Det er kjedelig og de fargene fra himmelen som du mener skal ligge i havet sliter i alle fall jeg med å se. Hvilke farger skulle det være da? Som mange sier her så er det ingen ting i bildet som fenger oppmerksomheten og det blir for meg veldig dødt og kjedelig. Er andre havbilder som er mye bedre og mer interessante å se på. Det som kunne ha vært kult her på dette bildet var om det var et måneskinn i havflaten. Det hadde gjort bildet mye mer interessant og levende.

 

Kim...

Lenke til kommentar
Har alltid fått beskjed om at folk skulle ønske det var større bilde så nå fikk dere det uten å be om det tenkte jeg lissom...

Hvordan stiller man blenderåpningen da egentlig, kanskje det er der jeg gjør feil..?

 

Kommer an på hvordan kamera du har.

Har hatt samme kamera hele tiden. Så har jeg fått beskjed om at det hadde vært bedre med et større bilde...

Lenke til kommentar
Nå er jeg veldig dårlig på det tekniske rundt fotografering, men blenderåpningen kan da ikke være så viktig når selve motivet er såpass kjedelig i utgangspunktet?

 

 

Mindre blenderåpning vil jo skape skarphet i lenger dybde (uff norsken er dårlig idag :p), altså skarphet på ett større område. På ett motiv som dette er det jo ingen grunn til å ha stor blenderåpning, da det ikke er noe "motiv" som skal være i fokus, mens bakgrunnen skal være blurret.

 

Fortsatt dårlig norsk ja : /

Lenke til kommentar

Her har vi flere ting å ta tak i.

 

1. Bildestørrelse - hjelper lite å sutre uten å si hva som er fornuftig. 1000-1200 pixler i den lengste siden av bildet er bra. Bruker du JPEG kvalitet mellom 6 og 7 så kaster du ikke bort for mye plass av lagringsplassen din og bildekvaliteten er ok.

 

2. Du nevnte de viktigste parametrene som du brukte når du tok bildet - 1/200s, f/5.6 osv. Det er bra; jeg slipper å bruke buggy programvare for å finne det ut.

 

3. Dette er typisk et bilde man selv blir glad i, og ingen andre blir keen på. Det er fordi de/vi var ikke der. Så vi ser ikke de tingene rundt som du har i hodet ditt. Selv om noen benekter de, så er sikker på at de fleste av oss har slike bilder ;)

 

Som det er tidligere nevnt, så hadde det vært fint med noe mer å hvile øya på - en fugl, en båt eller en holme.

 

Tom

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...