Gå til innhold

Tror jeg nettopp kan ha ødelagt noe i B&W høyttalerne mine


Anbefalte innlegg

For femten minuter siden holdt jeg nok på å få bryte sammen etter at jeg trodde jeg hadde sprengt mine nye B&W 683. Jeg skulle kable om, og når jeg skulle teste om det funket (satte alt av volumknapper og slikt til bunns, for å så skru sakte oppover). Jeg fikk meg et sjokk, da jeg hadde skrudd bryteren 1mm opp, da spilte de så høyt at forsterkeren bare "klippet". Etter to sekunder i panikk, så fikk jeg skrudd av hele dritten, og gikk bort til høyttalerne for å sjekke diskanten.

 

Da la jeg merke til at diskanten på den venstre høyttaler var helt myk, når jeg bare trykket helt forsiktig på den gikk den langt inn. På høyttaleren til høyre er denne helt hard.

 

Kan jeg ha ødelagt noe?

Endret av Slurt-is
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Høres ut som om du har shortet en kabel enten på forsterker eller HT.

 

I og med at diskanten er et aluminiumsmembran høres det litt rart ut at du kunne trykke diskanten inn.

 

Jeg ville tatt det helt med ro og brakt høyttalerne ned til HiFi Klubben i morgen slik at de kan finne ut hva som er galt - regner med du kjøpte idiotforsikringen til såpass kostbare høyttalere?

Lenke til kommentar
regner med du kjøpte idiotforsikringen til såpass kostbare høyttalere?

:blush:

 

Det er jo ikke selve metallet på diskanten som går innover, men hele formen går lettere innover (akkuratt slik som bassen gjør når du spiller).

 

Etter å ha testet dem kan jeg ikke si at jeg hører noe spesielt, men jeg synes at den diskanten spiller litt høyere/uvanlig (?). Men jeg hører ikke noe ulyder, ihvertfall ikke enda.

 

edit: Jeg forklarte meg nok litt rart, diskanten ble ikke bøyd innover eller noe, du kan bare dytte den lenger inn/mer fleksibel.

Endret av Slurt-is
Lenke til kommentar

Ah, da forstår jeg hva du mener, måtte egentlig være slik, da aluminium blir bøyelig først når det blir litt ubehagelig å ta på pga temperatur :)

 

Kan være diskanten har fått litt hard medfart i uhellet da.

 

Men uansett, ta det helt med ro, og ta herlighetene ned til HiFi-Klubben for en skikkelig diagnose.

 

Du kunne ikke få fatt i en som kunne høre på anlegget for deg? Ofte hører man det man vil høre - så da blir det fort "feil" i det som føles feil. Spør om en bekjent kan lytte til anlegget og forhør deg om han hørte forskjeller på de to kanalene.

Lenke til kommentar

Jeg skal prøve å få noen til å høre på det, takk for tipset.

 

Jeg nøler litt med å ta dem med, da de tross alt veier nesten 30kg pr. stykk. Men om jeg skulle tatt dem med, og de konkluderer med at diskanten er "utkjørt", hva blir reperasjonskostnadene? Kan vel ikke være så utrolig dyrt å bytte diskanten?

 

Jeg skal spille litt mer med dem i morgen.

 

Det finnes jo en haug med basstester, men finnes det noe lignende til diskant?

Lenke til kommentar

Hehe, da har du et problem :p

 

Men prøv å hør etter selv. Lukk øynene og lytt godt etter, så skal det være mulig å høre store skader på elementet.

Sinussveiper går ann, men jeg vil si at en sang med mye melodi i diskantområdet er lettere å høre feil på.

For eksempel en sang med mye lys gitarsolospilling.

Lenke til kommentar

De høres faktisk ganske greit ut nå, men jeg beskymrer meg litt over den løse diskanten. Tror kansje jeg bare var i litt sjokktilstand og bare hørte hva jeg trodde jeg ville høre. Men den ene er jo tross alt mye mykere/løsere enn den andre.

 

edit: Etter å ha spilt en del musikk kan jeg høre at lyden sprekker av og til, lurer på om det er høyttalerne eller forsterkeren sin skyld.

Endret av Slurt-is
Lenke til kommentar

Du kan lett finne ut om det er forsterker eller høyttaler det er noe galt med.

Hvis lyden bare sprekker i f.eks. venstre høyttaler, så bytter du om høyttalerene, slik at venstre høyttaler nå spilles på høyre kanal.

Hvis lyden "sprekkelyden" følger kanalen er det forsterkeren som er skadet, hvis den følger høyttaleren, så er det høyttaleren som er skadet.

Lenke til kommentar

Må si jeg ikke helt klarer å sette fingeren på det.

 

Etterhvert som jeg har hørt på masse musikk, synes jeg det høres mer og mer ut som om bass-elementene i venstre høyttaler er tilnærmet sprengte. Går det an? At de bare er "litt sprengte"?

 

Synes at de ikke klarer å levere en stram og fin bass lenger... Får se når jeg får nye forsterkerm, da høyttalerne spiller greit på lavt volum (kan være jeg trenger mer kraft for å høre forskjell). Får nok en NAD til jul, og da kan jeg teste litt mer intenst. Kan jo være at det er bare den forsterkeren min (på rundt 60-70W fra 80 tallet) jeg har i dag som ikke takler all dynamikken og volumet.

Lenke til kommentar

Etter å ha tenkt litt, tror jeg kansje at det er den nye sofaen min som er synderen! Høyttalerne står intill sofaen med 5cm mellomrom, så jeg tror faktisk at den suger til seg en del lyd-frekvenser, la spesielt merke til det når jeg gikk bort til den. Kunne høre at den sugte til seg lyd.

 

Skal prøve å omøblere i morgen :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...