Gå til innhold

Håndball-VM for kvinner i Frankrike 2007


Anbefalte innlegg

Håndball-VM 2 desember og avsluttes 16 desember i Frankrike. Norge er i gruppe C.

 

Norges tropp:

 

lagbilde.jpg

 

Breivang, Karoline

Frafjord, Marit Malm

Grimsbø, Kari Aalvik

Hammerseng, Gro ©

Haraldsen, Katrine Lunde

Johansen, Anette Hovind

Hårsaker, Vigdis

Johansen, Kari Mette

Lybekk, Else-Marthe Sørlie

Nyberg, Katja

Nøstvold, Tonje

Pedersen, Terese

Riegelhuth, Linn Kristin

Snorroeggen, Gøril

Sulland, Linn Jørum

Aamodt, Ragnhild

 

Marit Breivik (Trener)

Thorir Hergeirsson (Assistent trener)

 

 

Grupper:

 

 

A

Kroatia

Frankrike

Kazakhstan

Argentina

 

 

B

Brasil

Russland

Australia

Makedonia

 

C

Østerrike

Norge

Dominikanske rep.

Angola

 

 

D

Polen

Romania

Tunisia

Kina

 

 

E

Spania

Ungarn

Kongo

Japan

 

 

F

Tyskland

Sør-Korea

Paraguay

Ukraina

 

 

 

Norges kamper:

 

2. Desember: Norge - Angola 32-26

3. Desember: Dominikanske rep. - Norge 19-42

4. Desember: Norge - Østerrike 33-20

6. Desember: Makedonia - Norge 22-34

8. Desember: Norge - Russland kl 19:15

9. Desember: Norge - Kroatia - kl 16:30

11. Desember: Frankrike - Norge kl 19:15

 

 

Nyheter om VM: VG Sporten

 

 

10 gode grunner til norsk VM-gull:

 

Målvaktene

Det er hevet over enhver tvil at målvaktene er særdeles viktig i håndball. Hvis spillet ikke sitter framover på banen, kan en målvakt likevel holde laget inne i kampen. Norge har en strålende trio, hvor alle har bevist i oppkjøringen at de er i form.

 

Katrine Lunde Haraldsen er det opplagte førstevalget. Kari Aalvik Grimsbø kommer til å være hennes reserve i de fleste kampene, og hun beviste mot Russland for ei uke siden at hun kan steppe inn mot de aller beste. Byåsen-jenta var også god i EM i fjor. Terese Pedersen er i utgangspunktet tredjevalg og en joker. Hun stengte buret mot Danmark forrige helg og kan gjøre det samme når hun får sjansen i VM.

 

 

Forsvaret

Laget er avhengig av keeperne og de igjen er avhengig av å ha et godt forsvar foran seg. Jo færre ganger de slipper spillere til på gjennombrudd, desto større er sjansene for at målvaktene redder skuddene. Knallhard jobbing, sideforflytning og aktiv armbruk er essensielt. De norske jentene er svært disiplinert bakover på banen.

 

Mange av de andre lagene har strålende skyttere, som er livsfarlige på ni meter. Men hvis forsvaret gjør jobben og styrer skuddene til en side, blir arbeidsbetingelsene ypperlige for målvaktene.

 

 

Kontringene

Det norske kontringsspillet er i verdensklasse. Når jentene spiller som i EM i fjor, da er det nesten umulig å stoppe Norge. Med beinhard jobbing i forsvar og keeperspill i toppklasse ligger alt til rette for mange kontringsmål.

 

- Vi har stått godt i forsvar, har gode keepere og kontraen sitter også. Dette skal gi oss mange enkle scoringer, sier TV 2-ekspert Frode Scheie.

 

- Alle mostanderne vet at dette er Norges største styrke og eneste våpen, men likevel er det umulig å forsvare seg mot dette spillet i to ganger 30 minutter hvis mange på Norge har selvtillit samtidig, sier tidligere landslagsspiller og TV 2-ekspert Randi Gustad.

 

 

Gro Hammerseng

Hærfører og kaptein. Gro er, sammen med hun som til en hver tid står i mål, Norges viktigste spiller. Hun går i krigen for Norge og skaper en viktig balanse i laget. I EM i fjor falt spillet ofte da hun gikk av banen - men vi glemmer selvfølgelig ikke finalen, da alle tok ansvar i Hammersengs skadefravær.

 

- Gro er helt avgjørende fordi Norge har den spillestilen som passer henne. Den fremelsker Gros kvaliteter og hun er også ekstremt god i gjennombruddsfasen. Dessuten er hun en fremdragende kaptein og en person med smittende vinnervilje, sier Randi Gustad.

 

 

Revansjelysten

Det er åtte år siden Norge vant VM-gull. Det er seks år siden vi tok medalje. Etter dette har jentene kommet hjem med en 6. plass og en 9. plass. Det kler en håndballnasjon som Norge dårlig.

 

Derfor er det en revansjesugen gjeng som landet i Lyon i går kveld. Norge har riktignok sanket sammen et par EM-gull i mellomtida, men VM er enda større og lysten på gull er veldig stor.

 

- Norge har vært uheldige og gjort det dårlig i VM de siste gangene. De har derfor litt å bevise og er nok ekstra sugne på å vise at de ikke bare er et EM-lag. Vi forlanger jo mye av jentene, også i VM, sier eksperkommentator i NRK Radio, Øystein Havang.

 

 

Mer press på andre

De norske jentene vant EM i fjor, og vi er derfor ikke sulteforet på suksess. Derimot er det mange andre nasjoner som bør levere denne gangen.

 

Russland tapte VM-finalen i fjor, og folk forventer nå at de skal revansjere seg og vinne VM. Du kan banne på at trener Evgenij Trefilov forlanger ti strake seire og gull. Frankrike spiller på hjemmebane og har et voldsomt trykk og press på seg. Romania tok sølv i forrige VM, og er sugne på å klatre én plass opp. Skal endelig Ungarn lykkes? Og, sørkoreanerne satser alltid stort når det nærmer seg OL - nasjonen forventer at de er i rute.

 

- Det var kanskje bare bra at vi ikke kjørte over Russland i forkant av mesterskapet, for nå er vi i stedet i angrepsposisjon. Vi er regjerende europemestere og da er det greit å komme i den angrepsposisjonen igjen, slik vi var før mesterskapet i fjor, sier Larvik-trener Karl Erik Bøhn.

 

 

Marit Breivik

Landslagssjefen vil spille en viktig rolle de neste to ukene, naturligvis. Og med sin rutine og håndballfaglige tyngde, er det ingen som betviler at hun vil forvalte ansvaret på en god måte. Hun har ledet Norge til store høyder før, og vet hva som skal til.

 

Hun har også en lederstil som jentene setter pris på og som kan være svært avgjørende siden de lever så tett på hverandre i to uker.

 

- Norge er litt klokere taktisk og har en totalt sett bedre håndballkultur enn konkurrentene, blant annet med tanke på behandling av spillere. Den norske kulturen kan være avgjørende, sier Øystein Havang.

 

 

Få utskiftninger

Selv om det har vært noen skader i det norske laget de siste åra, har Marit Breivik klart å beholde en stamme i laget. Forskjellene på troppene de siste mesterskapene er ikke veldig stor.

 

De tre siste mesterskapene har landslagssjefen bare benyttet 25 spillere, noe som er ganske lite med tanke på alle skadene hun har fått i fanget. Generasjonsskiftet i norsk håndball har gått smidig, og unge spillere har kommet inn uten at de har vært nødt til å bære for mye ansvar i starten. Da Breivik tok ut troppen til VM i 2003, var åtte av dagens jenter med til mesterskapet i Kroatia. Dette betyr at det er masse rutine i laget, selv om gjennomsnittsalderen ikke er så høy.

 

 

Perfekt innledning

Angola, Den Dominikanske Republikk og Østerrike. Gruppespillet kunne ikke vært mer perfekt. Her får Norge brynet seg på litt forskjellig håndball, men ingenting er i nærheten av å være uoverkommelig. I realiteten er dette tre nye oppkjøringskamper, som gjør at jentene bør være enda bedre rustet til mellomspillet.

 

- Når du ser på puljeoppsettet er det helt klart mulig å finpusse på ting som ikke fungerer veldig bra nå - som etablert angrepsspill - og komme på sporet, sier Byåsen-trener Geir Oustorp.

 

- Dette er fantastisk for Norge og gruppespillet blir som en oppkjøring til et mye tøffere mellomspill, sier Frode Scheie.

 

- Det er positivt i den forstand at laget sannsynligvis får de enkle kontringsmålene og den selvtilliten scoringer og kontringsflyt gir. Samtidig kan det gi et feil bilde av ferdighetene når man møter motstand som er bedre. Likevel er ikke dette noen uvant problemstilling for Norge. Jeg vet de liker å spille uansett motstander, sier Randi Gustad.

 

 

Kjemien i spillergruppa

Når VM er over vil de norske jentene ha bodd tett på hverandre i nesten en måned. Det er en påkjenning. Men ledelsen og spillerne tar det utenomsportslige og det sosiale på alvor og gjør sitt ytterste for at de ikke skal lide av brakkesyken.

 

Her snakker vi om julekalendertrekning og egenopprettet kafé på hotellet. Håndball, håndball og håndball hele tida tømmer dem for krefter, så det må for all del unngås. Dessuten kommer laget foran alt, og det er ikke rom for interne stridigheter og det er liten surmulig internt i troppen.

 

- Vi henger ikke med nebbet eller blir slitne når mesterskapet går til sluttspillet. Da kan andre lag ha gått litt lei, men den norske gjengen er flink til å ikke miste energien og heller få en formstigning utover i mesterskapet, sier Karl Erik Bøhn.

 

- Det er viktig at de som ikke lykkes likevel bidrar positivt i gruppa. Det vil alltid være noen som ikke lykkes på et lag, men laget er best når dette ikke stjeler for mye fokus og individualismen får råde ukritisk, sier Randi Gustad.

 

Endret av Stine
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg gleder meg enormt mye.

 

Skal Norge endelig lykkes i et VM igjen? Jeg glemmer ikke tapet mot Spania i 2003 og 9. plassen fra VM i 2005 så lett. Det desidert verste var at vi mistet OL p.g.a tapet mot Spania. Det var enormt surt!

 

Det blir tøft også i år, frykter at savnet av Lunde blir stort, veldig stort. I oppkjøringskampene er det jo ingen som har skutt fra distanse, skulle tro de var redde. Nyberg trakk seg hele tiden unna opplagte sjanser til skudd! Hun må opp på 9m og dundre den ballen i mål. EM har liksom vært tingen for oss de siste årene, også i år ble det endel skader i VM-troppen.

 

Selv om oppkjøringskampene ikke har vært spesielt oppløftende, håper jeg så inderlig at de får til spillet sitt og viser hva de kan. Hvis det skjer og det bare holder til sølv eller bronse, får det så være. Det blir mye verre hvis de ikke får spillet til å fungere.

 

Russland har et enormt sterkt lag og er bedre enn Norge spiller for spiller, men Trefilov kan finne på mye rart. Samtidig er det flere andre lag som blir farlige, dette gjelder spesielt Romania. Romania har et godt lag, men det mangler den bredden som spesielt Russland og Norge har. De beste spilleren får antakelig kjørt seg kraftig utover i mesterskapet, det er veldig mange kamper i løpet av få dager. En eventuell kvartfinale mot Frankrike kan bli alt annet en lett. Ungarn er der, men kanskje ikke med den samme styrken som tidligere.

 

Ellers er det et lag jeg gleder meg veldig til å se, Sør-Korea! De har sikkert dette mesterskapet som et ledd i oppkjøringen til OL i Beijing. Sør-Korea satser enormt mot hvert eneste OL og dette har også gitt resultater med fire finaler i de siste fem OL!

 

Vil finalen i år overgå OL-finalen i 1996? Da kommer hvertfall jeg til å trenge legehjelp etter at kampen er ferdig.

Lenke til kommentar

Gleder meg også helt enormt. :)

 

Litt merkelig at Danmark ikke er med denne gangen, men med tanke på at de har hatt en totalt generasjonsskifte så blir ikke savnet like stort, for meg. Vi knuste de i Møbelringen-cup, og det var kun 2-3 stykker jeg hadde hørt om.

 

Regner med at Russland blir veldige seige som vanlig. De har jo vunnet over oss i begge møtene i oppkjøringen med 3 mål hver gang. Men har vi dagen kan vi ta dem, og nå MÅ Katja begynne å skyte snart ja. Bra med innspill til strek og lignende, men vi trenger virkelig noen dundrere fra 9 meter.

 

På tide med et VM-gull igjen! :D For vi er best i verden.

Lenke til kommentar
Gjest Bruker-95147

Sånn typisk førstekamp i en lang turnering. Ikke akkurat preget av godt spill, men heller av en slags god "oppvarming". Tviler ikke på at allerede neste kamp blir noe helt annet.'

:)

Lenke til kommentar
36 - 30 i 2005, slipper neppe inn 30 i dag.

 

Snorroeggen! Heerlig.

 

Russland og Romania taper atm, det er litt mer overraskende, de vinner jo til slutt, men uansett, Makedonia og China er ikke gode.

ååh .. da må jeg ha husket feil eller forvekslet med non andre...

 

Hvorfor spiller egentli Therese Pederesen med shorts og t-skjrote?! det irriterer

Lenke til kommentar
Sånn typisk førstekamp i en lang turnering. Ikke akkurat preget av godt spill, men heller av en slags god "oppvarming". Tviler ikke på at allerede neste kamp blir noe helt annet.'

:)

Ja, går seg nok til. Må jo få kjenne litt på det å være i mesterskapet. :)

 

Edit: Nå ble det mye surr og ship og hoi...

Endret av Stine
Lenke til kommentar
Gjest Bruker-95147

Elsker Riegelhut! Hun har bare det overlegne ansiktsuttrykket ... :new_woot:

 

Edit: Fillern, mente jo så klart frøken Johansen. :love:

Endret av Bruker-95147
Lenke til kommentar
Gjest Bruker-95147
Angola er jo sikkert blitt endel bedre også.

 

Enig, Angola har virkelig hevet seg, sammenlignet med hvordan de spilte for to år siden.

 

Ok, vi vant med seks mål, og så er vi vel i gang.

:)

Lenke til kommentar
Gjest Bruker-95147
Elsker Riegelhut! Hun har bare det overlegne ansiktsuttrykket ... :new_woot:

 

Edit: Fillern, mente jo så klart frøken Johansen. :love:

det er jo to johannsner anette håvin johannsen og kari mette johannsen

 

Ja, og hvem tror du jeg sikter til?

:cool:

Lenke til kommentar
Elsker Riegelhut! Hun har bare det overlegne ansiktsuttrykket ... :new_woot:

 

Edit: Fillern, mente jo så klart frøken Johansen. :love:

det er jo to johannsner anette håvin johannsen og kari mette johannsen

 

Ja, og hvem tror du jeg sikter til?

:cool:

hmmmmm.......... Anette Håvin Johannsen kanskje? :dontgetit::hmm: eller veit ikke jeg

Lenke til kommentar
Gjest Bruker-95147
Elsker Riegelhut! Hun har bare det overlegne ansiktsuttrykket ... :new_woot:

 

Edit: Fillern, mente jo så klart frøken Johansen. :love:

det er jo to johannsner anette håvin johannsen og kari mette johannsen

 

Ja, og hvem tror du jeg sikter til?

:cool:

hmmmmm.......... Anette Håvin Johannsen kanskje? :dontgetit::hmm: eller veit ikke jeg

 

 

Bingo! She's got Bette Davis eyes ... :love:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...