Gå til innhold

Trenger hjelp til et oppsett for meg.


Anbefalte innlegg

Da var det på tide med en ny pc. Og i denne sammenheng trenger jeg hjelp av dere.

 

Har hatt oppsettet beskrevet under i 3 år nå med diverse små oppgradinger underveis.

 

Nåværende;

Asus P4C800E-Deluxe

Asus CT-479 adapter

Pentium M750 Dothan @2,7ghz

4x OCZ Platinum R2 @ 400Mhz 2-2-2-5

Ati Agp 1950pro 512

36gb wd raptor

hitatchi deskstar 250gb

Nec 3510

Lian Li kabinett

Antec True Power 550W

Nec Multisync 2080UX+BK

 

Jeg var temmelig "inni" gamet tidligere når jeg bygget pcén men nå har det skjedd så mye at jeg ikke har klart å følge med hva som er gode oppsett med oveklokkings potensiale og bra ytelse vs pris.

 

Jeg bruker pcén til hovedsaklig spilling og mye nettsurfing.

 

Skjermen er jeg nokså fornøyd med per dags dato, så den tror at jeg vil beholde. Samt mus og tastatur og evnt. kabinett.

Resten trenger jeg hjelp til.

 

Å kjøre nye store spill titler er jo noe jeg vil gjøre.

 

Alle tips på oppsett mottas med takk.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Pris er ikke et tema. Må jo kunne annbefale noe som en vet funker og er framtidsrettet. Er veldig opptatt av å ikke være en av de første. Liker å vite at noe er testet ut og fungerer bra sammen. Glemte også å nevne at jeg kommer ikke til å hive meg over på vista helt med det første. Så xp blir kjørt en stund til.

Lenke til kommentar

Hei!

 

I dag er det vel følgende som gjelder når det kommer til pris vs ytelse:

 

- Intel P35 basert hovedkort f.eks. Asus P5K (deluxe) Eller Msi P35 Platinum

- Intel C2Q Q6600 eventuelt Intel C2D E6850 CPU

- Nvidia GF8800GT skjermkort

- DDR 2 ram, min. PC6400/DDR800 2GB set.

- Samsung T166 500GB disker. (om du trenger mer diskplass).

 

Utover dette er det du har fra før tilstrekkelig.

Lenke til kommentar

Så intel p35 er brikkesettet å gå for. Mht til litt 24/7 klokking hvilke hovedkort, cpu og minne ville være bra valg sammen ?

 

Når kommer dette nye 8800gts ut? Har egentlig alltid holdt meg til ati, men de ligger etter nå etter som jeg har forstått det. Noen anntydninger når det ville komme et nytt matchende skjermkort fra ati. Er p35 brikkesettet utviklet for sli eller cf?

Lenke til kommentar

Ikke utakknemlig i det hele tatt. Jeg spør her om råd om et oppsett, men forventer anbefalinger som er noelunde korrekte. Er du i tvil så enten si det eller la ver å post svar. Sier seg selv hvis en kjøper cf brikkesett er det jo lurt å holde seg til ati mht oppgradinger og kompabilitet og visa versa mht nvidia.

 

Når det er sagt så er det slike poster som du nettopp la inn som forsøppler forum.

Lenke til kommentar

Vel, om du har planer om å kjøre Crossfire, så bytt til et Radeon 3870.

 

Det er forøvrig ingen problem å kjøre nVidia-kort på et P35-kort, men som påpekt så går det bare med et. Faktisk så går det i teorien an å kjøre SLI på disse, men fordi nVidia ikke har lisensiert bort SLI til Intel, så må man ha hackede drivere. Dessverre så finnes det ingen oppdaterte drivere, så det beste man kan kjøre i SLI på Intel-hovedkort er GeForce 7900-serien. Så det var nok ikke at han ikke hadde peiling, mange velger Intel-hovedkort og nVidia i dag, fordi 8800GT er det som gir mye for pengene om man bare skal kjøre et enkelt kort. Ellers velger man et nForce 6x0/7x0 kort for SLI.

Endret av Smirnoff
Lenke til kommentar

8800GT på et P35 brikkesett er slett ingen dårlig ide, men det er selvsagt ikke veien å gå hvis du ønsker SLI eller CF. P35 er ikke noe "CF-brikkesett", men det er mulig å kjøre CF på det (det er det vel igrunnen på alle brikkesett). Kombinasjonen P35 og 8800GT gir masse for penga selv om det ikke er "top-of-the-line" og derfor velger mange dette.

 

Hvis du planlegger å kjøre 2 skjermkort er det noe du burde ha nevnt istedetfor å klage på folk som prøver å hjelpe.

Lenke til kommentar

Ahh, en med peiling.

 

Akkurat, det med cf og ati, sli og nvidia er jo akkurat det med fremtidige oppgraderinger. Da en kan kjøpe et kort til når kortet er redusert i pris for å booste ytelse. Mye vanskeligere når en ikke har setupet matchet.

 

Ps jeg nevnte fremtidig oppsett. Trodde det sa seg selv, tydeligvis ikke.

Lenke til kommentar

Som sagt tidligere så har jeg alltid holdt meg ati, og er vandt til det. Men hvis ingen tegn viser til release av nytt toppkort fra ati så er det gjerne på tide å bytte fabrikant. Så hvis jeg vil bruke intel prosessor og nvidia skjermkort med mulighet for sli, hvilke kort burde da bli vurdert?

Lenke til kommentar

680i kortene til EVGA og XFX går begge for å være veldig gode. Asus Striker Extreme tror jeg har fått litt blandet omtale (noen er kjempefornøyd andre slakter det totalt).

 

Av skjermkort er jo 8800GT billig og sparker fra seg, men det er bare to uker til nye GTS lanseres (men gudene vet når det kommer i butikken). Hvis du ikke vil vente og 8800GT blir for veikt kan du jo vurdere 2 x GTX. De har falt en del i pris i det siste (har sett de til under 3500) og de er ganske klokkevillige. ULTRA er så vidt jeg har skjønt det omtrent det samme kortet som GTX, bare klokket høyt og priset høyere.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...