Gå til innhold

Vits med DualDDR?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

For den normale bruker, så er det ikke stort å hente. I noen tester jeg har lest, så er det kun i de tyngste programma det er noe å hente. Jeg og lurte på om jeg skulle gå for dual ddr, men tror jeg venter litt til med tanke på at du betaler ganske mye for en liten merkbar ytelse.

Granite bay kjører btw på dual 266 fsb, mot i845PE sin 333 :yes:

Lenke til kommentar
Dyrere blir det. Tror det er bedre å satse på single DDR og legge pengene man sparer i enten mere RAM, større HD eller bedre skjermkort e.l. (Samme som da jeg skulle velge DDR eller RDRAM)

Hvordan får du det til å bli dyrt? nForce 2 hovedkort koster jo bare 1000kr da. Hvis du mener at det blir dyrere fordi du skal ha 2 ram brikker, så kjøper du bare 2x256MB i stedet for 1x512MB hvis du ikke trenger mer. Det blir ikke dyrere.

Lenke til kommentar
Er det noen som kan fortelle meg vitsen med Dual DDR med AMD, - rent utover muligheten for de 2-3% som har vært nevnt?

 

På P4 økes båndbredden til det dobbelte når du kjører DDR-PC2100.  :wink:

 

Teoretiske båndbredden øker til det dobbelte... i en test jeg leste var den praktiske forskjellen knapt merkbar.

Lenke til kommentar

Skal også kjøpe 512*2 m/winbound Twinmos...

 

Han skal kjøpe seg to brikker og lurer på om det er noe forskjell på å kjøre disse på Dual DDR hk eller "vanlig" DDR. Hvis jeg ikke husker helt feil er det ca 10% bedre ytelse med Dual DDR.

 

nFORCE 2 hk er (i mine øyne) de beste hk'ene på markedet nå. Skulle jeg hatt nytt hk nå ville jeg definitivt valgt et nFORCE 2 hk. De er ikke noe dyrere enn "vanlige" hk heller.

 

(Mener jeg så en plass at nFORCE 2 hk'ene støtter Barton CPU'ene med 400MHz FSB som kommer i fremtiden men dette er eg veldig usikker på).

 

Dette er jo selvsagt med tanke på AMD-system.

Lenke til kommentar

det er IKKE 10% bedre ytelse med dual ddr, hverken på amd eller intel, for det meste er ytelsen 2-3% (dvs ikke merkbart utenom i tester), for amd er det liksågodt å gå for dual ddr ettersom det ikke er noe dyrere, mens for intel så er det lite vits. endel i845pe hovedkort kan kjøre 3:4 multiplier og får da "pc2900" minne dvs 177 mhz, kjører det selv men har klokket litt opp så det ble 150*4/3 = 200 mhz :)

 

ps: får 14300 3dmarks2001 med gf4 klokket til 330/700 - dvs at det er mye mer å hente i spill med kjappe skjermkort (les: radeon 9700 evt pro utgaven, men den er endel dyrere til liten ytelsesøkning)

 

meget bra/overklokkingsvennlig oppsett (high end):

 

P4 2,66 ghz (burde helt fint klare 3 ghz med boxed vifte)

pc3200 minne (med cpu'n på 3 ghz kjører minnet på 200 mhz på cl2-2-2-5)

abit be7/asus i845pe hk

radeon 9700

burde runde 15000 3dmarks rimelig lett :) kanskje 16000 og ;)

 

evt kan man gå for f.eks det oppsettet jeg har, noe som er 1900 kr billigere og få 13000 3dmarks...

Lenke til kommentar

Med Intel får du 4,2GB pr. sekund, - det er det dobbelte av DDR2100, og det er dobbel ytelse! :yes:

 

Imidlertid kan du ikke regne med å oppnå noe særlig merkbar ytelsesøkning på minnet om du overklokker prosessoren, du får ikke noe særlig høyere minneytelse enn 4,2GB pr. sekund uansett.

 

På AMD får du kanskje en liten økning i forhold til DDR PC2100, - jeg tipper Dual DDR på AMD gir omtrent det samme som singel DDR PC2700.

 

Så jeg mener det neppe er noe særlig vits i Dual DDR på AMD, - mens på Intel P4 dobler du ytelsen i forhold til DDR PC2100. :D

Lenke til kommentar
Med Intel får du 4,2GB pr. sekund, - det er det dobbelte av DDR2100, og det er dobbel ytelse!  :yes:

 

Joda, men nå må du være ekstremt forsiktig med HVILKEN ytelse som øker. Den teoretiske båndbredden øker til det dobbelte med dual ddr etter visse utregningsmodeller, etter andre, så gjør det ikke det. I praksis så er det mye mindre å hente. Maskina blir langt ifra dobblet så kjapp. Bare se på i845PE vs Granite Bay. Det er jo knapt forskjell... ennå GB har langt overlegen minnebåndbredde. Ingen av dem klarer å ta i850 ennå derimot da...

Grunnen kaaan være både det at latencyen til minnet er like stort som med single-channel og at GB har en snodig måte å slå sammen de to minnebankene... jeg kan gi mer fyldige linker om noe har lyst. PM for dem(siden jeg må lete en del fram og tilbake)

 

Imidlertid kan du ikke regne med å oppnå noe særlig merkbar ytelsesøkning på minnet om du overklokker prosessoren, du får ikke noe særlig høyere minneytelse enn 4,2GB pr. sekund uansett.

Den teoretiske båndbredden vil øke proporsjonalt med frekvensen, men som du sier, du vil neppe merke noe til den økte båndbredden (bare økningen i kjernefrekvensen på CPU )

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...