fredericSpur Skrevet 21. november 2007 Del Skrevet 21. november 2007 Halloen. Går det ann å få smør på popcornen slik som de er på kinoene? Bruker bare vanlig micropop da Og hvis det går an hvordan gjør man det? Lenke til kommentar
Bebeluv Skrevet 22. november 2007 Del Skrevet 22. november 2007 Kjøp deg Smørpopkorn, ferdig smør inni posen som bare trengs popping Merket var noe med Ordenbacher elr noe sånt. Lenke til kommentar
Forumforumforum Skrevet 22. november 2007 Del Skrevet 22. november 2007 Man finner vel popcorn tilsatt ekstra smør/fett på mange butikker Lenke til kommentar
fredericSpur Skrevet 22. november 2007 Forfatter Del Skrevet 22. november 2007 Åja, takk! Visste ikke det xD Lenke til kommentar
phax Skrevet 22. november 2007 Del Skrevet 22. november 2007 De har ikke smør på popcornet på kinoet, men egne popcornsalter som gir den gule gode smaken. Har testet litt og funnet ut at Flavacol er det som er nærmest den ordentlige kinosmaken. Ikke er det dyrt heller. Lenke til kommentar
WIP-Slettes-Gh79d3mO Skrevet 22. november 2007 Del Skrevet 22. november 2007 ALDRI krydre popcorn med karri, hvitløk, parmesan og gastromat. Ikke engang salt den. Lenke til kommentar
AskBurle Skrevet 22. november 2007 Del Skrevet 22. november 2007 De har ikke smør på popcornet på kinoet, men egne popcornsalter som gir den gule gode smaken. Har testet litt og funnet ut at Flavacol er det som er nærmest den ordentlige kinosmaken. Ikke er det dyrt heller. Vel ... De popper det i en spesiell olje (kokosolje) som er oransje og fast ved romtemperatur med en helt spesiell smak, og kan derfor nesten sammenlignes med smør. Dette er også i høy grad med på å sette smak på popcornet. Det, kombinert med saltet, er med på å gi den smaken som "kinopopcornet" har, og ikke minst fargen. Har poppet opp en god del tusen liter selv, så jeg vet da sånn halvveis hva jeg snakker om. Begynner å bli et par år siden jeg sluttet på kinoen nå, så jeg husker ikke hva saltet het, men vi kjøpte det i hvert fall i store dunker a 20 kg eller noe slikt. På den vedlagte linken har du en del produkter som nok kommer til å gi en lik smak som kinopopcornet. Den maisen de har der (i 35 pounds-sekker) er den samme som man bruker på kinoen, i hvert fall var det slik for et par år siden. På siden har de også noen pakker som inneholder smøret/oljen som blir brukt og salt. Vi brukte faktisk slike pakker på Forum Kino her i Bergen, siden popcornmaskinen der var rimelig liten. Det er imidlertid ikke mikropopcorn, så du er jo forsåvidt like langt (dersom du ikke kjøpper deg en liten "popper" da). Chester's popcorn store Her har du en tidligere diskusjon om emnet: Popcorntråd Lenke til kommentar
phax Skrevet 22. november 2007 Del Skrevet 22. november 2007 Kokosolje er fortsatt ikke smør, og det var poenget mitt. Jeg vet at de bruker farget kokosolje, dette fordi det brenner renest og gir best smak. (og er også det mest usunne selvsagt). Smør egner seg ekstremt dårlig, spesiellt på slike steder som kinoen der det poppes enorme mengder. Så selv om du sammenligner denne oljen med smør (av en eller annen rar grunn) så er det å ha smør på popcornet ikke den rette måten og få kinopopcorn smak når man popper selv. Lenke til kommentar
AskBurle Skrevet 22. november 2007 Del Skrevet 22. november 2007 Jeg vet godt at olje og smør er to forskjellige ting, og jeg angrer forsåvidt også på at jeg sammenlignet de to, men poenget mitt var å få frem at en hoveddel av smaken kommer fra oljen. Siden du visste dette selv, så kunne du jo forsåvidt ha tatt det med i innlegget ditt. Nok om det. For å få ekstra godt popcorn brukte vi av og til to doser med olje, men det var hysj, hysj, siden man da ville gjøre popcornet mer usunt enn varedeklarasjonen tilsa. Lenke til kommentar
Parapraxis Skrevet 22. november 2007 Del Skrevet 22. november 2007 2 spiseskjeer meierismør smeltes i en liten gryte, helles flytende over pocornet, viktig å spre det godt, rist popcornet godt etterpå sånn at smøret får spredd seg jevnt utover. Ha på ønsket mengde salt og enjoy! Lenke til kommentar
theoriginalAidskake Skrevet 22. november 2007 Del Skrevet 22. november 2007 ALDRI krydre popcorn med karri, hvitløk, parmesan og gastromat. Ikke engang salt den. Parmesan er jo latterlig digg på popcorn! Lenke til kommentar
phax Skrevet 22. november 2007 Del Skrevet 22. november 2007 Grunnen til at jeg kun nevnte saltet og ikke oljen er fordi jeg ikke har funnet noen steder her til lands som selger egnete oljer til oss privatfolk. Amazon.com selger endel kjekke oljer som ser lovende ut, men de sender ikke disse varene til norge av uvisse grunner. Så salter er det eneste jeg har personlig erfaring med, og det eneste jeg kan gi noen særlige anbefalinger om. Skulle gjerne funnet noen som solgte popcorn oljer i normale porsjoner, noen tips? Lenke til kommentar
AskBurle Skrevet 22. november 2007 Del Skrevet 22. november 2007 Det eneste jeg kommer på er de pakkene som du får kjøpt på den siden jeg linket til, men jeg vet ikke om de sender til Norge. Kanskje det er en forretningside å begynne å ta inn "popcorn-olje" til salg i daglivarebutikker? Lenke til kommentar
L4r5 Skrevet 22. november 2007 Del Skrevet 22. november 2007 Om man har en bedrift eller forening så kan man handle på StorCash. Jeg har sett at de har sånn "smørsalt" der Lenke til kommentar
fredericSpur Skrevet 22. november 2007 Forfatter Del Skrevet 22. november 2007 Takk for alle svar! Lenke til kommentar
toazty Skrevet 22. november 2007 Del Skrevet 22. november 2007 Om man har en bedrift eller forening så kan man handle på StorCash. Jeg har sett at de har sånn "smørsalt" der den ska eg tenka på neste gong eg går å handle på storcash.. takk for tipset... Lenke til kommentar
phax Skrevet 23. november 2007 Del Skrevet 23. november 2007 Det eneste jeg kommer på er de pakkene som du får kjøpt på den siden jeg linket til, men jeg vet ikke om de sender til Norge. Kanskje det er en forretningside å begynne å ta inn "popcorn-olje" til salg i daglivarebutikker? Ja jeg har tenkt litt seriøst på det selv faktisk, popcorn salt og olje hadde vært noe! Men her til lands så er det vel 95% micropopcorn som poppes så spørs om det ville blitt særlig til suksess, hvertfall med oljen. Saltet har jeg mere tro på. Lenke til kommentar
WIP-Slettes-Gh79d3mO Skrevet 23. november 2007 Del Skrevet 23. november 2007 ALDRI krydre popcorn med karri, hvitløk, parmesan og gastromat. Ikke engang salt den. Parmesan er jo latterlig digg på popcorn! Jeg mente hele blandingen jeg skrev Endte opp med å ligge på gulvet og hoste hele natta .. ille Lenke til kommentar
fredericSpur Skrevet 23. november 2007 Forfatter Del Skrevet 23. november 2007 Jeg kan ikke tro det men moren min kom hjem me en 3-pack Maarud Micropop med smør Det var litt rart siden jeg spurte om det en dag før på et forum. xD Menmen. Tråden kan bare lukkes og slukkes da. Lenke til kommentar
gorber Skrevet 30. januar 2008 Del Skrevet 30. januar 2008 (endret) Synes det virker ganske utrolig at det ikke er mulig å få kjøpt slike produkter som Popcornsalt i Norge. Jeg tror, av forskjellige erfaringer rundt om på nettet at Flavacol blant de beste. Derfor oppfordrer jeg alle til å sende en mail til diverse bedrifter som kanskje kan lures til å tjene penger på vår popcornlyst. Her er noen adresser som bør spammes: [email protected]; [email protected]; [email protected]; Kom med forslag til flere, så skaper vi en folkebevegelse for popcornsalt i norske butikker. Kanskje noen velartikulerte popcornelskere som har forslag til tekst? Endret 30. januar 2008 av gorber Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå