Gå til innhold

Sette inn 4 gb i windows xp 32 bit. funker det?


P0nduz

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
  • 1 måned senere...

Anbefale x64 windows XP? Har ikke det veldig få program-støtter? Men kanskje bedre det enn vista og dets problemer? Men kommer jo snart noen forhåpentlig gode Service Packs..

 

Quote fra Dell.com

"Currently most applications are written for 32-bit operation. This means that your applications may not work with a 64-bit operating system. To verify that an application you plan to use with the x64 operating system is compatible with it contact the manufacturer of that application."

Endret av Albatron
Lenke til kommentar
Windows XP 32 bit støtter 3,2 gb ram.

Windows XP 64 bit støtter 4 gb ram.

Tullprat.

 

Et 32bit OS støtter 4GB, men kan bare utnytte ca. 3GB grunnet minneområdet blir brukt av andre enheter også. Et 64 bit OS derimot støtter langt mer.

 

Currently, 32-bit editions of Windows are capable of supporting up to 4 gigabytes (GB) of system memory, with up to 2 GB of dedicated memory per process. Windows Professional XP Edition x64 currently supports up to 128 GB of RAM, with the potential to support up to 16 terabytes of virtual memory as hardware capabilities and memory sizes improve.

http://www.microsoft.com/windowsxp/64bit/overview.mspx

Lenke til kommentar
Vil det ikke være mulig å trikse litt med registeret engang? Må vel være der grensen ligger?

 

Adresserommet til et 32-bits OS er 2^32 (i.e. OSet kan adressere 4 GB minne, inkl grafikkminne og andre PCI-enheter). Dette kommer man seg ikke unna ved hjelp av registertweaking. Adresserommet til 64 bits OS er da 2^64 som er et j*vlig stort tall.

 

Det finnes ingen måter å omgå dette på uten at stabiliteten settes på spill. Du kan på eget ansvar gjøre:

 

Som administrator:

Åpne kommando-vindu og kjøre:

bcdedit /set pae forceenable

 

Jeg har personlig aldri prøvd dette, og anbefaler det ikke, med mindre PC-en brukes som leketøy.

 

IP

Lenke til kommentar
Som administrator:

Åpne kommando-vindu og kjøre:

bcdedit /set pae forceenable

 

Jeg har personlig aldri prøvd dette, og anbefaler det ikke, med mindre PC-en brukes som leketøy.

 

IP

Etter det jeg har lest, vil det ikke gjøre noen forskjell. Dette er det samme som 3GB svitsjen i Windows (før Vista).

 

Den vil låse opp for bruk av mer enn 2GB addressering av programmer. Om jeg husker riktig skal 1GB være reservert til OS og 1GB til programmer. Med dette trikset vil programmer kunne bruke ytterligere minneområde, over 2G. F.eks. Adobe Photoshop og AutoCad støtter dette.

 

Jeg har ikke linken på denne PC-en, men om dere ønsker kan jeg huske på å legge ut en når jeg kommer hjem.

Lenke til kommentar

Du har rett TCI, det PAE saken gjør, er at programmer vanligvis kun har tilgang til 2 GB RAM, men med dette skrudd på vil programmer som er kompilert "Large address aware" kunne bruke opp til 3GB på 32-bit Windows, og 4 GB hvis de er 32-bit programmer under 64-bit Windows.

Uten Large adddress aware, så vil programmet begrense seg til 2 GB uavhengig av PAE (som er en extension som kom fra og med Intel Pentium prosessorene)

 

Dette har ingen ting med hvor mye RAM man får installert på maskinen.

Er addresseregisteret (EAX, EBX, ECX og EDX som er de generelle registrene i x86) 32-bit kan du ikke forvente å kunne addressere høyere adresser heller, det er ren logikk.

 

Det at folk får forskjellig mengde med RAM installert har med annet hardware som tar opp IO adresser i minneområdet som er nevnt tidligere, og det er ikke noen fast grense, fordi det avhenger av hva folk har i maskinene sine.

 

Det er litt viktig å se forskjell på program minne og installert RAM også, fordi et program har alltid maks minne tilgjengelig i protected mode (som alle moderne OS kjører i) uavhengig av hvor mye RAM du faktisk har installerer.

Hvordan dette fungerer skal jeg ikke gå nærmere inn på men sånn er det:

 

32-bit programmer på 32-bit OS: 2 GB uten PAE, ca 3 GB med PAE

32-bit programmer på 64-bit OS: 2 GB uten PAE, 4 GB med PAE.

64-bit programmer på 64-bit OS: ca 2^48 bit, avhenger litt av prosessoren. grunnen til at det er rundt 48 bit og ikke 64-bit er litt teknisk som jeg ikke helt har forstått enda :S men sånn er det ihvertfall.

48-bit adresse er såpass mye at det ikke burde bli noe problem i nærmeste fremtid.

Det er også holdt åpent slik at programmer laget i denne 64-bit modellen kan kjøres på en 64-bit prosessor med ekte 64-bit addresseområde eventuelt i fremtiden.

Lenke til kommentar

Advarsel: legmannsoppfatning:

Mitt inntrykk er at det er en faktisk forskjell mellom 3GB-switchen og PAE-swithchen. Nettkilder påstår at 3GB-switchen gir programvare et større adresserom enn default (feks 1 kernel+3 software istedet for 2+2). PAE derimot sørger for et 36-bits adresserom som OSet kan bruke. Dette forutsetter en hardware-støtte hvis utbredelse jeg ikke har noen formening om.

 

Oversettelsen fra 32-bit til 36 bit gjøres av MMU. Uten å kjenne detaljene i dette er det mulig at en paging-operasjon til øvre del av adresseområdet utløser en ytterligere ”software-paging”.

 

IP

 

http://blogs.msdn.com/hiltonl/archive/2007...am-problem.aspx

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...