Gå til innhold

Forsterkeren har konket.


Anbefalte innlegg

Har en gammel Denon-forsterker som det virker som om Spenningsomformerene/reléene(?) har konket. Når jeg slår på forsterkeren kommer det to klikk. De har i det siste, når jeg spiller musikk, begynt å klikke helt sporadisk.

 

Det som står på de er:

 

TYPE DH2TU

24 VDC

T

 

<Noen tegn>

 

3A 120 VAC

DEC

602 JAPAN

 

En stund siden jeg gikk Elektro GK/Elektronikk VK1 men jeg kan håndtere en loddebolt. Så, må jeg på ELFA for å få kjøpt disse to delene? Andre steder?

 

Epz.

 

Tillegg:

 

Jeg og en annen tittet litt oppi forsterkeren og rørte på litt ledninger her og der. Og plutselig så fikk vi lyd tilbake. Han mente det kunne vært noe jordingsfeil. Det var noen sorte ledninger, og ledningene i forsterkeren er enten røde, blå eller sorte.

Endret av EpziloN
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Komponentene du refferer til er relé som kobler til/fra utgangen til høytalerterminalene. Disse kobler til høytalerene etter en viss tid etter oppstart. Dette for å unngå klikk/popp lyd ved oppstart. De skal koble ut når det er noe galt med forsterkeren men det er ikke unormalt at det blir slitte og må byttes. Det finnes mange ulike fysiske mål på slike relé. Reléet har i alle fall 4 pinner. To av de brukes til å slå reléet av og på ved å koble til ca. 24V (trolig litt mindre). De andre to er koblet til forsterkerutgangen og til høytalerterminalen.

Hvis du ikke finner komponenter som passer på printkortet kan du bruke mange ulike størrelser bare de er av 24V varianten og kobler de til ved å lodde ledninger fra reléet ned på printkortet.

 

space

Lenke til kommentar

Hvis det er sporadisk klikking er det ikke releet som er gåen.. Men hvis det virket når du rørte på ledningene så burde du demontere kretskortet og sjekke loddingene.. det kan bare være noe så enkelt at en ledning er dårlig loddet..

Hvis du kan lodde burde du du lodde alle ledningene som ser ut til å ha dårlig kontakt på nytt..

Endret av ToMmM
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...