Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Jeg har funnet et 8mm kamera i perfekt stand.

Inne i kameraet ligger en filmboks, type Agfa, tror jeg.

 

Det står EXPOSED på båndet, men siden det står i kameraet og boksen er forsegla, er den neppe fremkalt.

 

Kan noen fremkalle dette?

Filmen har ligget i dette kameraet i minst 10 år, og kan muligens være av nå avdøde slektninger. Jeg er i hvert fall svært interessert i å få gjort noe.

 

En lokal Fujifilm-forhandler sa at dette sluttet de med for lenge siden, og at filmen mest sannsynlig er ødelagt fordi den ikke er fremkalt. Men selv om det skulle være dårlig, er det mulig at det funker?

 

Jeg har en projektor som virker. Satt nylig og så på gamle hjemmefilmer av 1970-tallet.

Er det mulig å fremkalle denne selv?

Hvis jeg kjøper et hobby-kit på Clas Ohlson inkl. en mørkeromspære, kan jeg vel bryte den forseglede boksen og fremkalle filmen meter for meter?

 

Takk for innspill :-)

Endret av Kerrigan
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Et kjapt søk på google med: +developing +"super 8"

ga bl.a følgende resultater:

De som kan gjøre det for deg: http://www.dwaynesphoto.com/newsite2006/mo...kodachrome.html

Gjør-det-selv: http://www.super8camera.com/processing.php

 

Ved GDS, må du vel finne ut om det er farge eller s/hv og kjøpe kjemi deretter.

 

Vet også at Bestefar, som har et slikt kamera og har vært på utkikk både etter film og fremkalling av slikt, har kommet frem til at dette koster skjorta og ræva. Mao; det er *dyrt*..

Lenke til kommentar

Hei,

 

Dwaynes Photo i USA fremkaller kun Kodachrome (K 14 Prosess)

og Ektachrome (E 6 Prosess).

Servicen og prisene er forøvrig utmerket.

 

Har du en AGFA Super-8 kassett,vil jeg anbefale å ta en titt på denne

siden, Super 8 Reversal lab

vedkommende holder til i Nederland,og er så vidt jeg vet den

eneste labben i Europa som fremkaller AGFA Super 8 fremdeles.

Servicen og kvaliteten på fremkallingen er utmerket også der.

Men forvent ikke for mye av en super 8 kassett som har vært lagret

i x antall år i kameraet.

 

Lykke til!

Lenke til kommentar

Agfa er for øvrig den dårligste filmen man kan bruke (både når det gjelder Super8 og i mange andre tilfeller). Det er den filmen som raskest får fargestikk, og av en eller annen merkelig grunn er det flere fremvisere (og overspillingsmaskiner) som får hikke når man forsøker å kjøre en Agfa film gjennom de.

 

Kanskje den er blitt bedre med årene?

Lenke til kommentar

Takk for hjelp så langt.

Jeg har ikke sett en sånn kassett før, men jeg antok det var super-8.

Men jeg vet ikke om det er med lyd, eller ikke. Kanskje dere kan få noe ut av teksten på kassetten?

 

AGFA MOVIECHROME 40

Agfa

A40

AGFA-GEVAERT - Made in Germany

Fargene er oransje, mørkeblå og lyseblå.

Kan noen svare på nøyaktig hva dette er?

Lenke til kommentar

Oransje var i alle fall typisk Agfa-innpakning. Det er riktig som Super8 skriver at Agfa hadde de verste filmene. Har sett ganske mye super 8 bli scannet til DVD det siste året, og det er tydelig forskjell på Agfa og Kodak. Agfa ser ut til å gjennomgående ha litt rare og "brune" farger, men det er vel ikke akurat kvaliteten du er ute etter her. Ingen kvalitet kan overgå sentimental verdi. Gjør et forsøk med fremkalling i Nederland. Det kommer ikke til å koste mer enn en kvart formue, så å overleve den økonomiske utfordringen klarer du sikkert.

 

Lykke til.

 

Ps: Jeg er forøvrig ikke enig i at Agfa har så dårlige filmer for still. B&W-filmene APX 100 og 400 er Morten Krogvolds favoritter, så elendige kan de ikke være. De er faktisk ekselente, og jeg er glad jeg har noen i 120-format liggende i frysen. Krogvold har visst kassevis av dem dypfryst, for de er som kjent gått ut av produksjon. Også flere av lysbildefilmene deres er brukbart nøytrale, til og med den billigste. De laget også i en periode spesialfilmer med spesielle farge og skarphetsegenskaper, men de for smale i forhold til markedet her i Norge. Jeg fikk aldri prøvd dem, fordi jeg har alltid foretrukket allround-filmer.

Lenke til kommentar

DSC00521.jpg

 

 

Hvis kassetten ser sånn ut,så er det en vanlig super 8 kassett uten lyd.

Super 8 med lyd hadde en noe større kassett.

 

Prisen for fremkalling hos nevnte lab i Nederland er 15.50 Euro.

 

Sjekk denne siden for info om de forskjellige AGFA Super 8 filmene:

 

AGFA Filmtyper

 

Filmen som du har er sannsynligvis nummer 2 på listen der.

Lenke til kommentar

Det må da være mulighet for å fremkalle super 8 nærmere enn Nederland, det er jo flere som bruker Super 8 som en effekt i videokunst og lignende, filmens svar på Holga liksom. Skulle tro det fantes laber i Norge som kunne gjøre denne jobben...

 

PS. E300 det var helt sikkert nødvendig å poste det fotografiet av Super 8 kasetten i uten å skalere det ned i det hele tatt, vi må jo få med alle detaljene vet du. *sarkasme*

Endret av modin
Lenke til kommentar
Ps: Jeg er forøvrig ikke enig i at Agfa har så dårlige filmer for still. B&W-filmene APX 100 og 400 er Morten Krogvolds favoritter, så elendige kan de ikke være. De er faktisk ekselente, og jeg er glad jeg har noen i 120-format liggende i frysen.
Joda, jeg innrømmer at jeg ikke har prøvd så mange av Agfa sine proffilmer. Men de vanlige filmene til Agfa er for det første litt vriene på mange lab'er, da det kan være vanskelig å få ut filmslippen... i hvertfall i forhold til Kodak og Fuji sine filmer. Og det er stort sett Agfa filmer (også av 35mm) og Agfa papir som har blitt mer eller mindre ødelagt med fargestikk over tid. Personlig likte jeg også Kodak og spesielt Fuji filmer bedre enn Agfa (da snakker vi i konsumermarkedet).

 

det er tydelig forskjell på Agfa og Kodak. Agfa ser ut til å gjennomgående ha litt rare og "brune" farger, men det er vel ikke akurat kvaliteten du er ute etter her.
Scannet en del dobbel8-filmer fra 40 og 50 tallet til DVD i kveld. Det var ymse Agfa og Kodak filmer. Kodak filmene hadde, tro det eller ei, fortsatt riktige, sterke og gode farger. Agfa filmene var fullstendig rosa :)
Lenke til kommentar
  • 13 år senere...

For ca et års tid tilbake satt jeg i samme dilemma. Hadde noen timer med famili-relatert materiale som var ønsket fremkalt.

Så brukte jeg mase tid på å se diverse reviews for ulike fremkallingsmaskiner. Så langt  jeg har oppfattet disse testene, er det noen åpenbare negative aspekt med billige filmfremkallere slik som:

  • Dårligere farger
  • Ingen mulighet for tapsfri (eller tilnærmet tapsfri) komprimering
  • Slitasje på film.

Man kan selvsagt kjøpe seg en maskin fra utlandet for 15kkr (ex mva og andre tillegg), men disse fant jeg aldri noe tester av.

 

Endte derfor opp med å rigge til original filmfremviser + lerret, og satte filmkameraet på stativ like ved siden av filmfremviseren.

Brukte noen forsøk på å synkronisere hastigheten på filmfremviseren slik at det matchet videokameraet. Mener iallefall selv at sluttresultatet absolutt ble brukbart med denne metoden.

 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...