Gå til innhold

Statistikk over CO2 utlipp i verden


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Enten så er jeg rimelig forvirra, eller så kommer et morsomt (på sin måte) bilde opp?

Uansett, så er tonn per innbygger en tåpelig skala å bruke. For eksempel produksjon av aluminium, om den hadde vært her, eller vært i tyskland hadde det spilt 0 rolle på utslippet, og at befolkningen skal belastes pga det er bare patetisk.

Lenke til kommentar
LINK

 

Norge har 5,9 tonn per innbygger. Det er mindre enn nesten alle land i Europa og 1/4 av det usa har gjennomsnittlig. Hvorfor skal vi plages med avgifter og lover, når vi heller burde bruke tiden på å hjelpe andre land med å få ned utslippet?

 

Linken din går til et bilde hvor det står: "Så kan det gå, snickarjävel".

 

Går utifra at det er denne du mener.

 

Tallene er inkonsistente.

 

Norge har 4,7 millioner innbyggere.

 

Dagbladet oppgir et totalt utslipp på 53 032 700 tonn. 53 032 700 delt på 4,7 millioner er rundt 11,2 tonn per innbygger.

 

Dagbladet oppgir at Sverige har et totalt utslipp på 87 602 100 tonn, men 87 602 100 tonn delt på 9 millioner innbyggere er rundt 9,7 tonn per innbygger.

 

Hvem i all verden er det som gjør disse kalkulasjonene?

Endret av Me sjøl
Lenke til kommentar
LINK

 

Norge har 5,9 tonn per innbygger. Det er mindre enn nesten alle land i Europa og 1/4 av det usa har gjennomsnittlig. Hvorfor skal vi plages med avgifter og lover, når vi heller burde bruke tiden på å hjelpe andre land med å få ned utslippet?

 

Grunnen til at Norge har så "lite" er fordi vi har så store skogmengder som tar vekk mye av utslippene, dessuten har vi ikke så mye tung industri selv om vi har noen oljeplattformen som slipper ut noe %¤/I)

Lenke til kommentar

Hei dere!

 

Jeg også tror nok tallene er feil kalkulert. Jeg leste et annet sted at vårt nivå er ca 11 tonn per innbygger per år. Gjennomsnittet i verden ligger på omtrent 5 tonn. Jordens bæreevne ligger på drøyt ett tonn (1,2 hvis jeg ikke husker feil - fra et foredrag jeg hørte av "grønn hverdag")

 

Uansett kan vi ikke se på alle andre når det gjelder å kutte dramatisk, fundamentalt og nesten totalt i utslipp av CO2, vi må kutte selv. Men selvfølgelig må alle andre noenlunde rike land gjøre det også. Om landet har 4 eller 14 tonn per innbygger har ikke så mye å si - alle må ned på 1,2 tonn per innbygger per år. Hvis ikke, dør planeten. Valget er vårt. Ikke våre barnebarn sitt.

 

Lev vel.

Lenke til kommentar
Jeg vil si at tallene er mildt sagt suspekte siden de oppgir to tall som ikke stemmer med hverandre, så minst ett av dem (totalen eller per innbygger) må være feil.

Tallene stemmer heller ikke overens med Globalis-tallene(2003), der Norges CO2-utslipp er oppgitt til 9,86 tonn per innbygger og Sveriges er oppgitt til 5,88 tonn per innbygger.

http://www.globalis.no/statistikk/klima_og...innb/(show)/map

Lenke til kommentar

for tiden er det usa som har mest co2 utslipp, norge har under en prosent av dem. kina og india vil selvfølgelig også få mer av dem (delvis siden alle bedrifter drar dit for å lage store fabrikker (nå forurenser ikke vi i hjemlandet :roll: ) og selvfølgelig fordi hver og en kineser og inder (er det sånn det skrives? :p) blir mer industrialisert. vi kan ikke gå her å med 2 (opptil 3) biler pr. familie og si at de ikke får...

 

hvis vi halverer vårt co2 utslipp i norge fra 0,3% (wikipedia, vet ikke om det er helt nøyaktig, men kan ikke være stort mer enn det) til 0,15% så hjelper ikke det så veldig mye på verdensbasis gitt (rart det der...). det vil være 1000 ganger nyttigere å bruke pengene og resursene vi bruker her i landet i kina eller india istedet.

Endret av hernil
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...