Gå til innhold

Priskluss hos Dell?


Anbefalte innlegg

Var innom Dell og sjekka ut noen priser. Det som er merkelig er at to identiske maskiner kostet forskjellig avhengig av hvordan du gikk inn og konfigurerte dem!

 

De var i den samme serien, og jeg konfigurerte dem helt likt. Kan det virkelig være noe jeg ikke har oppdaget som er ulikt?

 

Ta en titt på disse to sidene:

 

http://commerce.euro.dell.com/dellstore/co...ig/frameset.asp?

b=28362&m=nok&c=1793&n=1541&cu=nodhs&l=no&s=nodhs&sbc=nodhsinspn

 

og

 

http://commerce.euro.dell.com/dellstore/co...ig/frameset.asp?

s=nodhs&l=no&m=nok&c=1793&n=1796&cu=nodhs&v=n&cc=&ogn=&kcd=&ad=&mc=&rs=&cuid=&cg=&pch=1&pn=1796&demo=&gc=&

sbc=nodhsinspn&co=&b=29455

 

 

[ Denne Melding var redigert av: Nuffern på 2002-01-05 23:03 ]

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Quote:


On 2002-01-05 23:14, Hauge skrev:

Dette har jeg også erfart, det som er forskjellen er at du tar utgangspunkt i to forskjellige basis modeller. I dette tilfellet 41012i1 og 41001i1a.

Ikke vet jeg hvorfor det er slik..
:roll:


 

 

Ser at det ut i fra nummeret, men det er jo to klin like modeller i samme serien. Nummeret kan jo ikke bety annet enn at man tar et annet utgangspunkt på maskinen. Det kan ikke være slik at den som er anbefalt skal være 1000 spenn dyrere, enn den du bygger selv.. når det er snakk om akkurat den samme maskina i samme serien.

 

Syntes det dessuten er litt merkelig at Dell har tilbud som kommer for så å forsvinne så fort. Virker noen ganger som de ikke "samkjører" sidene sine. Finner ofte tre motstridene ting når det gjelder samme modell, med tanke på utstyr, pris osv.

 

Jaja, er vel kanskje bare litt frustrert siden jeg vurderer å kjøpe meg en maskin derfra.. og da er det kjipern når det skal være så mye om og men.. :eek:)

Lenke til kommentar

Hei.. forjellen er jo på:

15233 - 14489 = 744

Men her har du satt opp 10 gb disk på den billigste og

20 på den andre.

 

men selv om du setter 20 på den også blir prisene

 

15233 - 15357 = - 124.....

 

Kan jo være fordi 10 gb disken var standard på den billigste og at de skal ha litt extra for å "bytte".

 

Kan si jeg kjeda meg....

Lenke til kommentar

Det er slik på de fleste modellene til Dell. Jeg tror ikke det er noen feil, men at det er slik fordi maskinene kommer i forskjellige basis-kombinasjoner og at det derfor koster mer å skifte ut deler enn når de er der fra begynnelsen av! Dette gjør at det er VELDIG lurt å sjekke de forskjellige modellene hvis man vurderer å kjøpe maskin fra Dell!

Er vel egentli ganske logisk heile greia!

 

Tenk biler: har du en golf som kommer med 110 og 150 hester og den med 150 har el-vinduer! Det vil med all sannsynlighet koste mer å oppgradere den med 110 til 150 og el-vinduer, enn det vil koste å kjøpe den med 150 heilt fra begynnelsen! Menmen det er egentli bare en tanke;-)

Lenke til kommentar

Quote:


On 2002-01-06 16:39, sosohal skrev:

Hva med hovedkort, vifte og ram? Så vidt jeg vet, kan du ikke velge dette selv på Dell.


 

Hovedkortet avhenger jo av hvilken serie du velger. Inspiron 2500 har jo integrert Intel skjermkort, så det må jo være et annet hovedkort enn de andre seriene.

Kan ikke tro viften har så mye å si på en bærbar akkurat..?

Lenke til kommentar

Forklaringen er egentlig ikke så vanskelig...

 

Den dyreste maskinen er den som er enklest å konfigurere. Dem som kjøper denne, kjøper denne maskinen uansett pris, og gidder ikke bruke tid på å finne den helt billigste løsningen. De er villige til å betale den prisen de får. Typiske slike kunder kan være folk i et firma som får beskjeden "Gå og kjøp deg den maskinen du trenger", og kan gi blaffen i hva som står på prislappen. Da kjøper de en maskin med de spesifikasjonene de vil ha, uten å inngå komprimisser på pris, og sender regningen et annet sted...

 

For andre, hvor prisen spiller en større rolle, er det hensiktsmessig å bruke tid på å finne ut hvordan du kan få den samme maskinen litt billigere. Du får altså litt betalt for å bruke tid på å spekulere i dette...

 

Dette er ikke et uvanlig fenomen i økonomi. Markedstilpasning kalles det... Du tilpasser prisen på varen etter hvilken bruker som skal ha den.

Lenke til kommentar

Det kan se ut som det lønner seg, i alle fall når det gjelder Inspiron-maskiner, å ta en titt på "Anbefalte systemer". Jeg fikk (dvs. får, hvis jeg bestiller) langt mer for pengene der enn hvis jeg tok vanlig "skreddersøm". Det kan se ut som det blir billigere jo høyere konfigurasjon du tar utgangspunkt i, under ønsket ditt, altså, og så oppgradere derfra.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...