Gå til innhold

Får ikke boota til XP, SATA problemer [løst]


chouel

Anbefalte innlegg

Jeg har sett endel saker her med lignende problemer, men velger uansett å starte ny tråd da min er mer "fastlåst" enn de andre trådene jeg har funnet.

 

Jeg har en gammal IDE disk og en ny SATA disk. IDE disken har hatt XP innstalert før, og var også aktiv med XP innstalasjon når jeg kjøpte SATA disken. Koblet den i og alt funket fett...

 

MEN..

 

Så ville jeg i går få XP inn på min nye SATA disk i stedet, formaterte partisjonen på SATA disken og satte igang reinnstaleringen. Valgte den nye partisjonen på SATA disken, innstalerte xp der (xp gjorde den om til C) og slettet den gamle IDE partisjonen med XP under boot innstalasjons cd ting tang menyen der. Fikk XP inn og alt funker fint. Får inn drivere, tar flere omstarter og alt er i orden i flere timer, flytter 80 gig med mp3'er til nye SATA disk og er strålende fornøyd. Helt til jeg tok en omstart etter mousefix.reg så vil ikke XP boote opp lenger (sikkert tilfeldig men men)

 

For å si det sånn.. ingenting vil boote så lenge SATA disken er koblet i nå. Hverken XP CD-en eller windows. KOmmer til safemode, har forsøkt alle alternativer der, men den fryser med en gang og kommer ingen vei. Det jeg gjorde til slutt var å koble ut SATA disken og innstalere xp på nytt på min gamle disk. Selv etter dette så vil ingenting boote når jeg forsøker å koble tilbake SATA disken.

 

Må innrømme at jeg ikke er så sinsykt dreven på dette med disker og det er godt mulig jeg rota det til i disk management rett før jeg skulle reinnstalere :blush: .... noen som har noe forslag?

 

MSI P965 NEO-F, P965, Socket-775

Samsung SpinPoint T166 250GB

 

 

 

[løst]

 

ikke mye hjelp her, men løste problemet ved å lage en ny boot disk (ultimate boot cd) utifra en annen xp innstalasjon. Da ville den til slutt boote opp med SATA disken i, fikk formatert partisjonen og reinnstalert windows og samtidig redded 80 gig med kvalitetsmetal :love:

Endret av chouel
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...