Gå til innhold

BK: B/W strå, er dette dårlig?


Mixy

Anbefalte innlegg

Hei

 

Tok dette bildet tidligere i uka, og det er egentlig ikke noe bra. Men fortsatt er det noe som fasinerer meg med det. Kan ikke putte fingeren på hva det er. Det har en fin ro over seg, og strået på høyre siden er akkurat nok til å brute ett kjedelig mønster, men fortsatt ikke bli for mye.

 

Vet det ikke er noe god fokus her, men jeg liker det fortsatt :p Ville bare høre hva dere syns om det? Legger også ved bildet i farge (skjul tag).

 

post-91287-1194463895_thumb.jpg

 

Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor
post-91287-1194463902_thumb.jpg
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tanken er god, men det blir litt for mye rot og styr når man ser på bildet. Enten burde du søkt større dybdeskarphet, eller virkelig dratt frem det du har fokusert på. Husk at alt som ikke gagner et bilde ødelegger det.

I tillegg er bildet litt mørkt, så det kunne vært en idé å enten justere tonerekken så du får den jevnt fordelt over hele tonespekteret eller eventuelt bare kjørt opp lysstyrken (som har samme effekt, men i mindre detaljert grad). Som nevnt; bra tenkt, men rotet og mørkheten gjør at det ikke er noe å virkelig rope hurra for.

Lenke til kommentar

Bildet blei for mørkt, og det er for lite kontraster og kanter til at det blir stilig med svart/hvitt. Bildet ditt er og ALT FOR MØRKT. Det er greit nok at den bærbare PC-en min ikke har verdens beste skjerm, men den har god nok til å sjå at dette er alt for mørkt! Som allerede nemnt, er det og for lite fokusområde, det er for lite som er i fokus her!

Lenke til kommentar

Joda, jeg vet at det ikke er teknisk korrekt, og det har jeg nevnt før og. Det er mørkt, men det finnes da mørke bilder som er fine også :p

 

Har laget en versjon som er lysere, men det ble ødelagt av noise nå (kom ikke på det norske ordet :p)

 

post-91287-1194473958_thumb.jpg

 

Som sagt, jeg er enig i det dere sier. Men samtidig så er det noe som bare sjarmerer meg med bildet, og som får meg til å forsvare det :p

Lenke til kommentar
Joda, jeg vet at det ikke er teknisk korrekt, og det har jeg nevnt før og. Det er mørkt, men det finnes da mørke bilder som er fine også :p

 

Som sagt, jeg er enig i det dere sier. Men samtidig så er det noe som bare sjarmerer meg med bildet, og som får meg til å forsvare det :p

Teknisk korrekthet i bilder er ikke obligatorisk. Mange av tidenes beste fotografier er utbrente både her og der, og blokkert andre steder. Jeg følger alltid læresetningen "Ikke fotografer død en perfekt blomst, fotografer en død blomst perfekt", som handler om å få noe ut av motivet fremfor at motivet skal måtte vike for slike dumme regler som at et bilde hele tiden må være helt perfekt eksponert. Hovedsaken er jo at motivet kommer frem slik fotografen mener det skal komme frem, og dersom fotografen vil ha det utbrent, blokkert, mørkt eller lyst, så er det riktig for fotografens del, og da er bildet riktig, selv om det ikke er teknisk perfekt.

 

En annen viktig side ved fotografi er at alle trenger ikke å være enige med deg som fotograf, så lenge du bare er enig med deg selv og føler at du har gjort jobben din så godt du kunne. Dag Thorenfeldt har jo fotografert en pensjonert VG-journalists isse og ferdig med det da han skulle ta et portrett av vedkommende. Han har også fotografert barten og haka til Hallvard Flatland på oppdrag. Og så lenge han er fornøyd med det han har prestert, så er det ikke noe mer å si på det. Det er nettopp det fotografi handler om - å få frem motiver på DIN måte, og så lenge DU er fornøyd så er jobben utført. Perfekt.

Lenke til kommentar

Jeg liker det første bildet. Det er noe mystisk når jeg først ser på det, jeg lurer litt på hva i svarte sat*n dette er for noe, til jeg klarer å fokusere på strået og forstår det (det og tittelen på tråden spiller inn, da :p).

 

Hadde jeg hatt muligheten hadde jeg printet det bildet på A3 pronto, i slik størrelse må det motivet der rett og slett være porno. Etter hvert som man graver seg mer og mer nedi selve bildet ser man mer og mer.

 

Dette fenomenet har sikkert en -isme oppkalt etter seg, men ismene er jo døde!, så det kan vi ta en annen gang.

 

Likte rett og slett bildet. :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...