Gå til innhold

Hvorfor har man kausjon på arresterte folk?


Anbefalte innlegg

Så nettopp i dagbladet.no at en kar som har planlagt å gå amok på en skole i USA (tatt med AK-47 og masse bilder av innsiden av skolen + snakka om å drepe folk i avhør).

 

Det sto også at han kunne bli løslatt mot en kausjon på 600000 kroner! Altså..hvorfor har de kausjon på kriminelle i det hele tatt? Da blir det jo sånn at bare de kjenner noen med nok penger, har det ingenting å si hva de gjør?

Vi har jo kausjon i Norge også. Hva er poenget med systemet annet enn for "rettsvesenet" å tjene penger på de som kan betale?

 

Ikke kom og fortell meg at 600000kr er "straff nok" for å planlegge en skolemassakre. Betaler familien, slipper han jo ut igjen og kan fortsette planene sine, eller?

 

Paris Hilton kunne jo også sluppet fri mot kausjon, men valgte å ta straffen sin selv om det hadde vært et musepiss i havet å betale.

Endret av Bytex
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jupp. Det er nettopp det kausjon er. Man betaler "pant" i stedet for å sitte i varetekt. Ergo sparer staten store penger på kausjonsordning.

 

Forøvrig har det i USA før til en "bail bond" bransje, som lever av å låne ut penger til kausjon. Og om du ikke møter i retten, jakter de deg ned som en hund (siden de da taper pengene sine).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...