Gå til innhold

Tradisjonell barbering og utstyr


  

887 stemmer

  1. 1. Hvordan barberer du deg i dag?

    • DE-Høvel
      209
    • Kniv
      22
    • Flerbladshøvel, ala mach3 eller fusion
      416
    • Engangshøvler
      35
    • Barbermaskin
      181
    • Barberer meg ikke
      23
  2. 2. Hvor ofte barberer du deg?

    • 5-7 ganger i uken
      104
    • 3-4 ganger i uken
      209
    • 2 ganger i uken
      327
    • 1-4 ganger i måneden
      224
    • Aldri
      22
  3. 3. Er du fornøyd med resultatet du får med din nåværende barberingsmetode?

    • Ja, fint resultat uten irritasjon
      564
    • Tja, resultatet blir bra, men det går hardt ut over huden
      249
    • Nei, jeg kan nesten ikke barbere meg uten problemer
      54
    • Barberer meg ikke
      19
  4. 4. Hvilke av disse metodene kan du tenke deg å prøve i framtiden?

    • DE-Høvel
      255
    • Kniv
      324
    • Flerbladshøvel, ala mach3 eller fusion
      96
    • Engangshøvler
      29
    • Barbermaskin med roterende hoder
      183
    • Barbermaskin med folie
      72
    • Forandring frister ikke
      251


Anbefalte innlegg

Har funnet ut at denne typen barbering ikke er noe for meg.

 

Jeg prøvde meg frem og tilbake og ble mest fortrolig med Feather sine blader, jeg bestilte derfor en stor ladning, og tanken var at nå har jeg blader til jeg "dør" :)

 

Men nå gidder jeg ikke dette mer, går derfor over på barbermaskin.

 

Jeg har derfor til salgs endel Feather blader : http://www.gents.no/feather-dobbeltbarberblad-10-pakning&roi=331&silent=true

 

 

Ta kontakt på PM hvis intresse ;)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg kan forstå en sånn uttalelse. Det krever jo en del arbeid. Man må bløte kost og skjegg, og så skal man piske såpe og smøre inn trynet, og så skal det barberes. Det ER et slit. Men, jeg har seigt hår og en Gilette multiblad-høvel lugger mer enn den barberer, hvis jeg lar det gå mer enn to dager mellom hver barbering (hvilket skjer ofte), og da er en DE-høvel med Astra Platinum (MIN favoritt) er totalt overlegen en plasthøvel kjøpt på Rema.

Lenke til kommentar

Det at det tar mer tid med klassisk barbering er en del av den positive opplevelsen, spør du meg.

I stedet for å bli frustrert over det, bør man ta seg god tid til varming av skjegg, innsåping, osv. og nyte hele opplevelsen.

 

Om man har det så travelt om morgenen at man ikke har tid til gode forberedelser, blir barberingen dårlig, man fort frustrert ja.

Jeg er selv B-menneske og vet at jeg alltid har det travelt om morgenen. Jeg barberer meg derfor om kvelden — og med DE-høvel er jeg like glatt dagen etter. Da får også eventuell razor-burn og små kutt tid til å «roe seg» over natta.

 

Om du ikke blir helt glatt på haka etter tre-runders DE-barbering med Feather-blad, tror jeg nok at det enten ikke bruker nok tid på forberedelsene, eller at du må jobbe med teknikken din :-)

 

For barbering på «problematisk hake», se videoene til geofatboy på YouTube (han har rimelig dyp kløft i haka).

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Barberer meg stort sett etter en dusj, da er jo skjegget varmt osv.

 

Nå har jeg flextid på jobb, så kommer og går litt når jeg vil, så slipper dette med stress om morgenen. :)

 

Men liker ikke å barbere meg om jeg har trent armene ganske hardt, da har jeg ikke like bra kontroll på høvelen, det har resultert i ett par kutt.

Lenke til kommentar

Har nesten kommet frem til hva Kenny28 sier, men med moderasjoner.

 

Jeg elsker barbersåpen, kosten, aftershavebalmen, aftershaven osv fra barbershop, men har byttet til "vanlig" Gilette høvel og blad.

 

Jeg også ble mest fortrolig med Feather, og kjøpte en "livstids-supply" av blader for null og niks på ebay.

 

Det jeg ble lei av, og ikke gadd å trene på, var å unngå sår og kutt under kjevebeinet og på halsen under barbering. Jeg kom i for mange møter med barbersår, og så ut som en 15 åring som ikke har prøvd å barbere seg før. Dette var ikke holdbart i lengden, så jeg byttet.

 

Har ikke lagt den tradisjonelle barberhøvelen på hylla, men enn så lenge, blir det gilette høvel og blad på meg.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Må si meg enig i de fleste klagene folk kommer med. Det er helt klart mer tricky å få til f.eks haka, steder med arr og adamseplet. Pleier å droppe barbering selv hvis jeg er litt skjelven på hånden etter for mye kaffe, men totalt sett foretrekker jeg DE-høvel fordi det er mer behagelig, blir tettere og gir mindre irritasjon. Det sagt har jeg stort sett litt skjeggstubb, som jeg også opplever vokser mye mer jevnt når jeg barberer helt barnerumpeglatt.

Lenke til kommentar

Det som ofte kan være en ide er å "dra" i huden/skinnet sånn at den plassen du skal barbere blir "mer tilgjengelig"

 

dette spesielt for de som har et stort adamseple eller en vanskelig hake.

Alle de som har sett filmer der folk barberer seg har kanskje lagt merke til "grimasene" folk lager når de barberer seg, dette er som oftest ikke fordi det gjør vondt..men med de grimasene så får de frem de "skjulte" punktene.

Jeg f.eks har et lite arr på skinnet som nesten ser ut som inngrodd hår, ofte gjør det at en vanlig flerbladshøvel kutter i mellomrommet til arret....dette har jeg faktisk ingen problem med en DE høvel.

 

men når sant skal sies så har jeg en gammel gillette sensor excel høvel som jeg mener er det beste alternativet til en DE høvel. som ofte blir brukt om morgenen når jeg har dårlig tid.

 

så jeg forstår at noen dropper DE høvelen..men hver gang jeg setter av tid til barbering er det utrolig behagelig å barbere seg med DE.

 

og så må man vurdere veldig nøye med førstegangskjøp av en høvel....jeg angrer fortsatt på atjeg gikk for en "lett" merkur første gangen...en lett eller liten høvel fører ofte til at du presser for mye når du barberer deg.

 

tar jeg ikke feil har Dapper en "prøve vask" for å teste barberingen...noe jeg vil anbefale for de som bor i oslo og omegn å prøve før de kjøper startpakkene.

Lenke til kommentar

Bruker mye forskjellig, men har veldig sans for Mitchells Wool Fat Shaving Soap, som inneholder naturlig lanolin. Noen mener den er litt vanskelig å skumme opp, men jeg syns det går greit. Se tips fra "mantic59" her:



Jeg liker godt Fitjar-produktene, men i det siste har jeg fått veldig sansen for Gillettes "Irritation Defense Moisturizer" (fra Fusion Pro-serien). Om jeg har vært uheldig og fått "razor burn", tar jeg også på litt Vitapan-krem på utsatte steder. Vitapan kjøpes på apoteket og er egentlig beregnet til bruk mot solbrenthet og sår hud. Men man bør vente noen minutter med å smøre det på, da det ellers kan svi (kremen er parfymert). Kremer med Aloe vera er også bra til dette.

Om du har sensitiv hud, som reagerer lett på såpe og parfyme, vil jeg også anbefale en ren oljebarbering (bruk bare vanlig olivenolje). Jeg tar selv en oljebarbering om jeg føler at huden er litt tørr (spesielt om vinteren). Her er en video hvor jeg barberer meg med bare olje:

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Har prøvd barbering med olivenolje et par ganger, det fungerer bra det. Foretrekker krem eller såpe, men om man befinner seg i en situasjon der verken såpe eller krem er tilgengelig, så er det et bra alternativ.

 

Såpen jeg sverger til er Imperial sin barbersåpe ( http://www.barbershop.no/produsenter/imperial-barber-products/imperial-barber-products-shave-face-soap ) Lett å skumme opp, fuktighetsgivende og snill mot huden. Ellers liker jeg også Mitchell's Wool Fat, Cella Extra Extra Purissima eller såpa samboeren min lager.

Av etterbarbering er nok favoritten HGB Bay Rum (http://bit.ly/1c1zQBk), tett etterfulgt av Simpson Aftershave Balm (http://connaughtshaving.com/simasb.html)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...