Gå til innhold

Ny Rock Opera: Ayreon - 01011001


Speik

Anbefalte innlegg

Valgte å opprette en egen "mens vi venter på.." tråd for dette albumet i stede for å ta det i Ayreon-tråden. Håper dette går greit, da moderatoren selv gjorde dette med Ulver sin nye skive

 

Ayreon - 01011001

 

Lanseringsdato: 28. Januar 2008

 

Tracklist

 

Disc 1 - Y

 

1. Age of Shadows 10:47

2. Comatose 4:26

3. Liquid Eternity 8:10

4. Connect the Dots 4:13

5. Beneath the Waves 8:26

6. Newborn Race 7:49

7. Ride the Comet 3:29

8. Web of Lies 2:50

 

Disc 2 - EARTH

 

1. The Fifth Extinction 10:29

2. Waking Dreams 6:31

3. The Truth Is In Here 5:12

4. Unnatural Selection 7:15

5. River of Time 4:24

6. E=MC2 5:50

7. The Sixth Extinction 12:18

 

 

Vokalistene:

 

Main Cast:

1. Tom S. Englund (Evergrey)

2. Jorn Lande

3. Jonas P. Renkse (Katatonia)

4. Anneke van Giersbergen (ex- Gathering)

5. Bob Catley (Magnum)

6. Floor Jansen (After Forever)

7. Steve Lee (Gotthard)

8. Hansi Kursch (Blind Guardian)

9. Daniel Gildenlow (Pain of Salvation)

10. Magali Luyten (Virus IV)

 

Supporting Cast:

1. Simone Simons (Epica)

2. Ty Tabor (King's X)

3. Arjen Lucassen

4. Liselotte Hegt (Dial)

5. Phideaux Xavier

6. Marjan Welman (Elister)

7. Wudstik

 

Instrumentalistene:

1. Ed Warby - Drums (Gorefest)

2. Ben Mathot - Violin (Dis)

3. David Faber - Cello

4. Jeroen Goossens - flutes (Flairck)

5. Derek Sherinian - keyboard solo (Planet X)

6. Tomas Bodin - keyboard solo (The Flower Kings)

7. Joost van den Broek - keyboard solo/piano (After Forever)

8. Lori Linstruth - guitar solo

9. Michael Romeo - guitar solo

 

 

 

01011001, eller "Y" skrevet som binærkode, er Arjen Lucassens største og mest omfattende prosjekt hittil. 17 vokalister (inkludert norske Jørn Lande) har vært innom Lucassens Electric Castle Studio det siste halvåret og jobbet med en tilsynelatende massiv science fiction historie fortalt som musikk.

Albumet er veldig allsidig, og vil inneholde alt fra rolige ballader til death metal-growling (Jonas Renkse). Fløytister og celloister har også jobbet på dette prosjektet, noe som lover veldig bra.

Musikken til albumet ble skrevet mens Arjen var nokså depressiv etter skilsmissen, men han har også hentet inspirasjon fra tusenvis av "hope you feel better soon"- fan-eposter som han mottok i den perioden.

Albumet har blitt til over 2 år, men ventetiden er nok verd hvert sekund.

 

Albumet blir å få kjøpt i tre editions:

Regular Edition (2CD)

Special Edition (2CD + DVD)

Limited Deluxe Edition (2CD + DVD)

 

Selv skal jeg sikre meg Limited Deluxe Edition, og prøve å få den signert av Arjen.

 

Gratis mp3-samples fra 01011001:

Ty Tybor

Marjan Welman

Jørn Lande

Endret av Speik
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Valgte å opprette en egen "mens vi venter på.." tråd for dette albumet i stede for å ta det i Ayreon-tråden. Håper dette går greit, da moderatoren selv gjorde dette med Ulver sin nye skive

Men moderatoren sørget i alle fall for å holde seg innenfor tre-ords-regelen. Moderatoren foreslår at du også gjør det ;)

 

Edit: Og da var det endret :)

 

Det er alltid lov til å annonsere nye album. Det er egentlig lov til å gjør hva man vil, bare man bruker skjønn (og bruken av skjønn må vurderes av... ja... skjønn) :whistle:

Endret av cun
Lenke til kommentar

Nytt dobbeltalbum, ja. Det jeg har hørt av Lucassen tidligere har vært litt sånn...en del er genialt, men også mye fyllstoff. Sitter med følelsen av at skivene ville vært bedre som enkeltalbum, med kun "godsakene" og ikke "fyllet".

 

Blir vel sånn nå også. Heldigvis er det som er bra virkelig bra! :)

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Albumet er veldig allsidig, og vil inneholde alt fra rolige ballader til death metal-growling (Jonas Renkse).

 

Nå skal jeg ikke si noe med sikkerhet her, men har ikke Jonas Renkse "ødelagt growlestemmen sin" ved å growle på feil måte? Mener det var derfor Åkerfeldt tok deg av det på Brave Murder Day (Se credits)

 

Ellers ser jeg fram til dette albumet :)

Likte godt THE, har ikke hørt så mye på de andre :blush:

EDIT: Skriveleif

Endret av Jokkeman
Lenke til kommentar

Runarbs: Tja, nei, ikkje akkurat. Ayreon er mykje meir spaceprog-aktig. Avantasia er i større grad vinkla over mot power, med ein del cheesy låtar.

 

Men for all dei, det er jo mykje likt innan progverden, men blir litt feil å direkte samanlikne dei to. På ei anna side er det artistar som har vore med i begge gruppene, så å samanlikne dei blir ikkje totalt feil likevel.

 

Sjølv om Avantasia heilt klart har fleire dårlege sider enn Ayreon låtmessig, og når det kjem til originalitet, er det verdt å høyre begge desse banda med litt spissa øyrer. Mange godbitar på platene.

Lenke til kommentar

Jeg har hørt igjennom albumet et par ganger nå, og må innrømme at jeg er skuffet. Det er kanskje litt mye å forvente at det skal kunne gå an å toppe The Human Equation, men jeg hadde et lite håp om at Arjen Lucassen skulle overgå seg selv. Det gjør han dessverre ikke. Hos meg er The Human Equation en tier, mens The Final Experiment og Into The Electric Castle klare niere. 01011001 når foreløbig ikke helt opp dit, en 8/10 hvis jeg legger litt godvilje til. Jeg får inntrykk av at tekstene er litt for banale, og at det er lite av musikken som sitter med èn gang. Dette vil kanskje vise seg å være positivt i lengden, men jeg er likevel bekymret fordi musikken alltid har brukt å sitte som et skudd på de foregående utgivelsene. Men det gjenstår mye lytting før jeg trekker en endelig konklusjon, og plata skal uansett handles inn. Dessuten er det langt ifra en dårlig plate, men når det gjelder Ayreon er standarden man måler utifra lagt ganske høyt.

Lenke til kommentar

Siden jeg allerede hadde betalt pre-order, følte jeg at jeg kunne laste ned albumet med god samvittighet. :p

 

Har nå hørt gjennom det et par ganger, og jeg synes det var helt fantastisk! (slik som alle andre Ayreon-album.) Hos meg har ingen av Ayreon-albumene bergtatt meg ved første avspilling, de vokser på deg. Og akkurat slik regner jeg med det blir med 01011001 også.

 

01011001 er et kjempealbum, med mange herlige sanger og mye bra både instrumentalt og vokalt. MEN, det er nok ingen The Human Equation, og jeg frykter vi aldri får se noe som topper THE. Jeg kommer nok til å rangere 01011001 som nr 2 i Ayreon samlingen, og etterhvert som jeg oppdaterer albumguiden får den nok en 9/10.

 

Kanskje jeg kommer til å like albumet enda mer i fremtiden, da det tok meg godt å vel en måned å bli skikkelig fan av ITEC.

Lenke til kommentar

Har lytta til albumet i snart 20 dagar no, og må ærleg sei at eg har blanda følelsar. Dette mest pga. mine enorme forventningar.

Albumet er variert og greit satt opp, men har nokre alvorlege ankepunkt.

 

Som Rhaegar påpeikar, er nokre (les: ein god del) av tekstane rett og slett alt for banale. Teksten, som i eit kvart Ayreon-album, skal formidle ei historie og ei handling, noko denne plata slit med. Det blir for vagt.

 

Nokre av sangane (les: Web of Lies o.l.) er rett og slett berre fyllmasse, og høyrer ikkje heime på plata i det heile. Dette er ikkje vanleg kost frå Arjen.

 

Instrumentalt sett er det ei sterk plate, som per preg av eit progressivt lydbilete. Fra song 1 trøkker plata på, men går i bølgjedalar. Gitar- og syntsoloar er det generelt sett lite av, men er særs bra der dei kjem fram. (The Sixth Extinction for eks.)

 

Plusset med denne plata, må vere vokalen. Den er jamnt over variert og sterk. Jørn Lande må trekkjast fram som den store vinnaren her. Nok ein gong sler den raspete stemma gjennom, og passar til tider 100% perfekt.

Jonas Renkse skuffar.

 

 

Å seie at denne plata i det heile teke kan måle seg med for eks. THE, er ein enorm overdrivelse. Ja, albumet må vakse på ein, og sèt ikkje etter første veka, men den kan aldri i livet måle seg med THE eller TEC.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...