Gå til innhold

Juletre 2010? Problemer med å skille fra bakgrunnen


Mixy

Anbefalte innlegg

Hei

 

Jeg prøver meg igjen jeg. Føler det er greit med en del kritikk i starten ^^ Så kan jeg holde mer kjeft etterhvert.

 

Er ikke like fornøyd med dette, som med de andre bildene mine. Det er mer redigert i ettertid, for å kunne fremheve motivet. Jeg syns motivet kunne vært bedre skilt fra bakgrunnen, men tenkte ikke på det i riktig øyeblikk. Uansett, jeg har gjort ett forsøk, og vil gjerne høre hva jeg har gjort galt/hva som kunne vært gjort bedre.

 

f/3,5

1/800s

ISO 100

14mm

 

post-91287-1193937592_thumb.jpg

 

Shoot :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei,

 

Det er flere grunner til at bakgrunnen er for synlig.

 

Den første, og viktigste grunne, er valg av brennvidde. Et vidvinkel objektiv og særlig en så vid som 14mm, tar med MYE av bakgrunnen. Prøv med et normalobjektiv eller et teleobjektiv. Da forminsker du vinkelen til objektivet og får med mindre av det som er bak motivet.

 

Den andre grunnen er at juletreet er altfor lite belyst. Det faller litt lys på det, men det burde vært mye mer. Øyet blir også lurt av de blå himmelflekkene øverst, samt lysfall på bakken og oppmerksomheten trekkes mot dette i stedet... Prøv å sett opp en blitz med dorull foran (for å ikke spre lyst) til å blitze rett ned på "treet".

 

Den siste, og minste viktige grunnen, er bokeh, eller "uskarphet" i bildet. Du har egentlig relativt grei bokeh, men med en større blender (f.eks fastlinse med f/2) ville bokehen blitt forbedret. Andre element som forbedrer bokeh er brennvidde (tele hjelper) og avstand fra motiv til bakgrunn (vanskelig å gjøre så mye med).

 

Lykke til!

Lenke til kommentar

Takk for svært bra svar :) Kan fortelle at det er cropfaktor 2 på mitt e-410 kamera, så blir vel 28mm, om man skulle regne det om.

 

Skal ta med meg dorulltipset ^^ Hørtes smart og stilig ut.

 

Prøvde å gå ennå litt lenger med å fremheve motivet med etterbehandling. Nå gikk det derimot litt fort, og fikk ett unaturlig resultat. Har også prøvd å dysse litt ned på himmelen.

 

post-91287-1193945680_thumb.jpg

 

EDIT: Litt mindre overkill versjon kanskje

post-91287-1193945789_thumb.jpg

Endret av Mixy
Lenke til kommentar

Forsatt så er det ikke det lille treet som treffer min oppmerksomhet med en gang. Jeg ser først nede til venstre, så flytter øynene seg opp til høyre på bakgrunnen før jeg ser kvisten/treet. Prøv og fremheve kvisten og gjør bakgrunnen litt mer blur/ufokusert. Kan blir et bra motiv;>

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...