Gå til innhold

"Unplayable Disc" - En Xbox odyssé


Run0

Anbefalte innlegg

Min Xbox 360 har nå tatt kvelden for godt. Den falt dessverre offer for ”Unplayable Disc” feilen den 23. oktober. Siden jeg nå er uten Xbox, og av den grunn kjeder meg noe forferdelig har jeg derfor bestemt å dele mine erfaringer med dere, slik at kunnskapen omkring dette problemet økes. Jeg håper først og fremst at dette er riktig forum å formidle denne historien, og dernest håper jeg dere er overbærende med en lang odyssé av et foruminnlegg. Hvis svaret på begge er nei, så må jeg beklage så meget.

 

Episode I.

 

23. oktober 2007 –

Undertegnede (herved kalt jeg) kjøper 3 nye spill for å gå to fridager pluss helgen blidt i møte.

Spillene er av ingen betydning for resten av denne teksten, men det kan dog være festlig å nevne slik at leseren får et innblikk i mine spillmessige preferanser og vaner.

 

Tiger Woods PGA Tour 08 – Kjøpt fordi jeg ble særdeles underholdt av 06 versjonen på min gamle GameCube. Dette på tross av at jeg personlig mener golf er den kjedeligste sporten funnet opp av menneskeheten.

Eternal Sonata – Jeg ble straks sjarmert av klipp og screenshots fra dette spillet. Jeg har alltid vært en fan av den Japanske typen av rpg siden jeg ble hektet på Final Fantasy VI (FF3 i Europa) på SNES.

Project Gotham Racing 4 – Jeg er ingen bilspillsfantast. Jeg har aldri vært fasinert av automobilen i sin helhet, men jeg er av den oppfatning av at enhver konsoll-eier bør inneha minst ett bilspill. Kjøpet kom også på det grunnlag av å gi min far noe å spille også.

 

Jeg fikk dessverre tid til å kose meg med disse spillene, noe som gjorde den følgende katastrofen akk så meget værre. La oss hoppe to dager fram i tid til det skjebnesvangre øyeblikket.

 

25. oktober 2007 (herved kalt D-dagen)–

Spiller Tiger Woods i 3 timer. Blir forbannet fordi jeg suger og bestemmer meg for å bytte til Eternal Sonata. Tar ut cd’en og setter inn ES. Klokken er nu rundt 14.00. Da cd’en er satt i og jeg skal sette meg for å kose meg med denne perle av et rpg, kommer det grufulle lyder fra dvd-spilleren. Det høres ut som om jeg ved en feiltakelse har lagt inn et sagblad istendenfor den sedvanlige disc. Får panikk og styrter til for å få cd’en ut. Etter et noget frenetisk øyeblikk med trykking på eject-knappen kommer cd’en ut. En nøyere sjekk av platen avslører ingen riper eller skavanker. Selv om jeg er noget panisk, holder jeg hodet kaldt og bestemmer meg å vente et par minutter før jeg foretar meg noe.

Neste steg er da å sjekke flere cd’er. Jeg putter inn Tiger Woods, som jeg for noen få minutter før erfarte at funket helt fint. Når cd’en så er satt i, kommer det merkverdige lyder fra min kjære Xbox 360 (herved kalt Boxy). Siden jeg ikke er så vel bevandret innen onomatopetikaens verden er det vanskelig å forklare lydene.

Jeg vil likevel prøve meg på denne: Wuuuuumh, Whuuuuumh, Whuuuuumh, üüüüüüüücha.

Når meldingen ”Unplayable Disc” kommer opp, forstår jeg at her er det ugler i mosen. Vår helt, altså jeg, bestemmer seg for å prøve andre cd’er av forskjellig kaliber.

Alle Xbox 360 spill: Unplayable Disc

2 x DVD-filmer: Unplayable Disc

1 x Audio CD: Unplayable Disc

1 x CD med Mp3 musikk: Unplayable Disc.

Jeg forsøker å slå den av i 10 min. Jeg forsøker å fjerne alle ekstremiteter, harddisk inkludert. Jeg forsøker å be til diverse høyere entiteter. Alle forsøk resulterer i samme feilmelding.

Først nå går det opp for meg at jeg står ovenfor et problem som ikke lar seg løse av min overlegne mentale kapasitet. Jeg kryper til korset og og søker hjelp der mennesker siden tidenes morgen har søkt hjelp; Internett.

Et raskt søk på Google viser at Unplayable Disc feilen er vanlig. En hjelpsom fyr på youtube.com viser deg hva som har skjedd, og hvordan det kan fikses.

Årsaken til denne feilen viser seg å være dårlig lim. Jeg er ingen teknisk ekspert så jeg kan ikke terminologien, men jeg ber leseren være overbærende med meg. Det viser seg nemlig at en liten magnetisk sirkulær dings løsner fra sitt designerte sted på DVD-spilleren, og fester seg i den beskyttende metallplaten. Søk på youtube for å se freonsmurfs bidrag om denne feilen for nærmere informasjon.

dessverre er jeg av den nervøse og pessimistiske typen, og er redd for å åpne Boxy, og dermed gjøre garantien ugyldig, i tilfelle noget enda mer uhumskt skulle skje i framtiden.

På diverse nettfora kan man lese om folk som har fått sine Xboxer så ubarmhjertig revet fra dem av skjebnens kalde hender, og det er med deres råd at jeg bestemmer meg for å ringe Microsoft Support.

Klokken viser 16.45, og supporten stenger sine linjer klokken 17.00. Likevel bestemmer jeg for å forsøke.

En av våre nye landsmenn kan opplyse meg om at jeg skal holde linjen, så vil en av deres kundebehandlere snakke med meg snarlig. Imens kan jeg nyte musikk fra Air Supply. Dessverre blir klokken 17.20 uten at noe skjer, og jeg legger på røret siden det later til at Microsofts kundebehandlere har gått hjem for kvelden.

 

26. oktober 2007 –

Jeg våkner og oppdager til min store forskrekkelse at jeg har blitt forkjølet. Min planlagte telefon til Microsoft må legges på is. Jeg har feber og sover resten av dagen. Intet av interesse skjer resten av helgen (bortsett fra en bedring i helsen på søndag).

 

29. oktober 2007 –

Jeg er student, og må derfor studere store deler av dagen, og dermed går store deler av også denne dagen med til slikt. Heldigvis har jeg rukket å tenke igjennom saken i løpet av helgen, samt at jeg har funnet kvitteringen på mitt kjøp av Boxy. Det faller meg da naturlig å tro at siden Elkjøp var den instans som solgte meg varen, har de dermed et snev av ansvar hvis noe skulle gå galt. Full av en unormal opptimisme besøker jeg Elkjøp i deres lokaler så snart mine forelsninger er ferdige,og håper på en snarlig løsning. Klokken er nu 16.30.

Akk nei. Den eneste løsningen de har å tilby er at jeg selv ringer den før nevnte Microsoft Kundesupport.

Skuffet vender jeg hjem, finner fram telefonen, en øl og min konversasjonshatt, og ringer til Microsoft atter en gang. En av våre nye landsmenn kan opplyse meg om at jeg skal holde linjen, så vil en av deres kundebehandlere snakke med meg snarlig. Imens kan jeg nyte musikk fra Air Supply. Deja vu. Klokken nærmer seg 17.00, altså tiden da kundebehandlerne drar hjem til seg selv, og jeg begynner å miste håpet. Klokken 16.49 blir det stille i andre enden av røret. Det høres ut som om noen rører seg der. Kan jeg har kommet gjennom og snakker nå med et menneske? Hurra! Min skuffelse blir stor da jeg oppdager at de kun har byttet musikk.

Klokken 16.57 skjer det endelig noe. En hyggelig svensk dame svarer. ”Min Xbox er død.” er min første replikk. Videre følger en tekninsk forklaring av problemet.

Hun er særdeles hyggelig og sier at den skal repareres kostnadsfritt. Hurra!

En eske vil bli sendt der jeg skal legge i kun konsollen sier hun. Jeg tier og tenker for meg selv at jeg neppe ville sendt med hverken harddisk eller ledninger selv om hun hadde bedt om det. DHL skal hente denne esken innen 4 dager. Hun høres fin ut, og vi har en hyggelig tone, så jeg vurdere nå å sende henne blomster når min kjære Boxy returnerer. Hun ønsker meg en hyggelig kveld, jeg returnerer gesten, og vi legger på.

Eventyret begynner endelig.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet-p4PIYwb6

Kjipt det der ja, men er vel ikke noe problem når det er garanti på den.

 

Har slitt med samme problem i nesten et halvt år selv, men min er det ikke garanti på. :p

 

(tror jeg har fikset det nå)

Endret av Slettet-p4PIYwb6
Lenke til kommentar

Takker for hyggelige tilbakemeldinger. Takk og lov så gikk det inn under garantien ja, og det det gjør meg vondt å se at noen har støtt på problemer med sin xbox uten garanti. Likevel er det en utrolig smertefull prosess å gå igjennom å skilles fra sin konsoll. Derfor startet jeg denne tråden for å forsøke å skrive av meg sorgen. En bivirkning av det å være uten Boxy har vist seg å være store inntak av alkohol, og som kjent er jo rus stimulerende for kreativiteten.

Jeg vil gjerne fortelle min historie til kommende generasjoner som kan støte på lignende problemer. Mye av den frykten som jeg først støtte på var jo nettopp denne usikkerhet; Hva har skjedd? Hvem henvender jeg meg til? Hva skal jeg bruke mitt 110" kinorom til nå?.

Ved å dele erfaringer håper jeg på å kunne hjelpe de som er usikre. Og fortsettelse følger selvfølgelig når noe nytt skulle skje i saken.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-p4PIYwb6

:!: Skjønner hvordan det er.

 

Problemet mitt er forresten ikke så alvorlig, da det er kun noen backups som ikke fungerer.

Men hva er det som gjør at du er så glad i "Boxy"? Selv så spiller jeg ikke så mye, litt på Live og når jeg har venner på besøk. Syns nesten det er litt synd at den blir så lite brukt, men blir heller til at jeg sitter her foran pc-en eller spiller DS hvis jeg ikke har noe spesielt å gjøre. 360-en er koblet til greit med bilde og lyd også, så er vel ikke det som er problemet.

Har du bredt lerret forresten? Syns 90" er stort nok jeg, men har ikke så stort rom så er vel derfor.

Lenke til kommentar

Veldig synd dette her, men slik er det med Xbox 360, et sjangsespill uten like:P

 

Du har jo noen salige perler av spill der også, veit ikkje heilt om det er til hjelp for deg, men eg har lagt ned nesten 20 timer i ES, og det er heilt herlig. Satse på du får ny boks kjappt slik at du kan nyte herligheten du også. :)

 

Forøvrig veldig fornøyelig skrevet post :wee:

Lenke til kommentar

Hmm blir litt mer bekymra nå. Jeg kjøpte box rundt en måned siden, og har fått mange "unplayable disc"-beskjeder siden da (et par ganger på Halo 3, fire-fem ganger på PES 8)...det kommer også av og til noen skumle lyder fra DVD-spilleren i forbindelse med dette, men enn så lenge fungerer boxen tålig bra. Men det er kanskje bare et spørsmål om tid... i så fall ser jeg helst at den ikke tar kvelden før jeg er ferdig med Mass Effect, by science!

Lenke til kommentar

Som jurist kan jeg fortelle deg (og alle andre i denne tråden) at SELGER PLIKTER Å FIKSE PROBLEMER SOM OPPSTÅR VED MANGELFULL VARE!

Det innebærer at Elkjøp IKKE(!) kan kreve at du selv kontakter Microsoft og ordner opp på egen hånd.

 

Dette kan være greit for oss 360-eiere å være obs på.

Lenke til kommentar
:!: Skjønner hvordan det er.

 

Problemet mitt er forresten ikke så alvorlig, da det er kun noen backups som ikke fungerer.

Men hva er det som gjør at du er så glad i "Boxy"? Selv så spiller jeg ikke så mye, litt på Live og når jeg har venner på besøk. Syns nesten det er litt synd at den blir så lite brukt, men blir heller til at jeg sitter her foran pc-en eller spiller DS hvis jeg ikke har noe spesielt å gjøre. 360-en er koblet til greit med bilde og lyd også, så er vel ikke det som er problemet.

Har du bredt lerret forresten? Syns 90" er stort nok jeg, men har ikke så stort rom så er vel derfor.

 

 

Hva som gjør meg så glad i Boxy? Ja, si det... Jeg trodde aldri at jeg skulle bli så glad i denne konsollen i begynnelsen, men da jeg for første gang benyttet meg av Xbox Live oppdaget jeg en hitil ukjent side ved meg selv; nemlig konkurranseinstinktet. Jeg har nå fått en uforklarlig trang til å vise at jeg er bedre enn andre i alt. Til og med disse Achievmentpoengene gir meg glede. Uten Boxy til å gi meg utløp for denne konkurransetrangen har jeg nå blitt særdeles ubehagelig å være i nærheten av.

 

Nå til en liten oppklaring. Da jeg skrev om mitt 110" kinorom, mente jeg altså ikke at rommet var på 110", men derimot lerretet. Selvfølgelig er dette lerretet alt for stort for det lille kinorommet mitt, men hvor skal man ellers få utløp for sin audio/video-fetish.

Lenke til kommentar

"Unplayable Disc" - En Xbox odyssé

 

Episode II

 

Først en oppsummering.

Vi husker fra forrige episode at den britiske statsministeren Neville Chamberlain reurnerte fra Tyskland etter å ha undertegnet Münchenavtalen. Samtidig, i nordligere trakter falt den unge, kjekke og fremadstormende redaktøren og numismatikeren dr. Cornelius Runo (alias run0) offer for boljevikenes sabbotasje på hans Xbox 360. Han blir selvfølgelig følelsesmessig knust, og bestemmer seg for å skrive av seg sorgen på et dertil egnet nettforum. I dagens episode ser det ut til at lykken har snudd, og han aner en viss opptimisme igjen.

 

 

31. oktober – 2007

 

Da jeg snakket med Microsoft Support på mandag ble jeg opplyst om at en eske ville bli sendt til meg via post, dernest ville en glad og serviceinnstilt DHL-sjåfør komme på min dør og hente den. Hun sa at alt dette ville skje innen de neste fire dager. Vant som jeg er med serviceinnstilte mennesker, deriblant posten, regnet jeg med at denne pakken ville dukke opp om en uke eller to. Slik ville jeg kunne forberede meg på DHLs besøk om tre til fire uker.

Det var derfor helt uten tanke på at noe skulle hende, at jeg forlot mitt hjem klokken 09.04 og vandret freidig til mitt lokale studiested. Stor var min overaskelse da jeg klokken 13.06 returnerte hjem og fant en invoice liggende på kommoden i gangen. Jeg tittet rundt i huset, og fant også at Boxy hadde blitt fjernet fra sitt liksvøp.

Hvordan kunne dette ha skjedd? Kunne DHL ha vært her allerede? Kun to dager etter at min nød ble registrert? Hva hadde skjedd med den designerte esken jeg skulle bli tilsendt? Disse og et fåtall andre utvalgte spørsmål stilte jeg meg selv. Da jeg ikke fikk noen svar, gikk jeg heller og smurte meg et rekesmørbrød. Mmmm.

 

Klokken 13.15 fikk jeg endelig en oppklaring i saken. Min far kom hjem fra sin handletur og kunne opplyse om at, joda, DHL har vært her og hentet Boxy, og at vår kjære elektroniske venn nå er på vei til Feldstraße 16 i Weiterstadt.

Jeg ble først skuffet. Det var jo så mange spørsmål jeg ville stille sjåføren. Jeg hadde faktisk forberedt et aldri så lite intervju, med en påfølgende Powerpoint-presentasjon, inklusive grafer og diagrammer. Alt jeg satt igjen med nå var en lusen invoice, som ikke gav meg særlig informasjon annet enn at reperasjonen hadde kostet meg € 203,30 om dette ikke hadde vært en garantisak.

 

I ettertid har jeg jo forstått at dette egentlig var et positivt tegn. Siden Boxy ble hentet innen de fire dagene som lovet, kan jo det være et tegn på at hun returneres innen de 15 dagene jeg også ble lovet. På den annen side, vil det jo være en katastrofe for min forfatterkarriere. Uten et traume til å gi påfyll til min kreativitet vil jeg gå tilbake til å bare være en forumlurker. Dessuten, hvis jeg ikke støter på noen problemer snart vil dette vise seg å bli en usedvanlig kort og kjedelig odyssé.

Neste steg på agendaen nu vil være å desifrere den motatte invoice, og slikledes finne ut hvordan man sporer forsendelsen.

 

 

Følg med i neste episode, der vi følger Boxy på sin vei til Weiterstadt. Vi vil også få en kort analyse av Faust, ved prof. Ebenezer von Bleichroder.

Lenke til kommentar

OP sin post kunne lett nedkortes til "Fikk unreadable/dirty-disc problemet, ringte MS-support". OP, her er ikke noe nytt, det er det som alltid skjer, får man et problem med 360 skal man ringe MS-support, at de sender deg en eske skal også være standardprosedyre. Når det gjelder unreadable-disc problemet så er det allerede godt kjent. Sammen med de fleste andre 360-feil.

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Xbox_360_technical_problems

Endret av Bloody Mess
Lenke til kommentar
OP sin post kunne lett nedkortes til "Fikk unreadable/dirty-disc problemet, ringte MS-support". OP, her er ikke noe nytt, det er det som alltid skjer, får man et problem med 360 skal man ringe MS-support, at de sender deg en eske skal også være standardprosedyre. Når det gjelder unreadable-disc problemet så er det allerede godt kjent. Sammen med de fleste andre 360-feil.

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Xbox_360_technical_problems

Godt mulig, men han skriver det x antall ganger mer underhodende enn som så.

Og da er det helt åkei for meg! :)

Lenke til kommentar
OP sin post kunne lett nedkortes til "Fikk unreadable/dirty-disc problemet, ringte MS-support". OP, her er ikke noe nytt, det er det som alltid skjer, får man et problem med 360 skal man ringe MS-support, at de sender deg en eske skal også være standardprosedyre. Når det gjelder unreadable-disc problemet så er det allerede godt kjent. Sammen med de fleste andre 360-feil.

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Xbox_360_technical_problems

 

Du har helt rett min venn. Historien kunne lett ha blitt nedkortet slik, på samme måte som Hamlet kunne ha blitt nedkortet til "Hamlet er prins av Danmark. Han og alle han kjenner dør." Men som kjent er vi jo alle av rasen Pan Narrans, den fortellende ape, og jeg følte derfor for å skrive ned mine opplevelser på en litt mer narrativ måte.

Jeg beklager så meget hvis dette ikke falt i smak hos Dem, men De kan se det på den lyse siden; når pocket-utgaven slippes ved juletider vet De jo allerede nå at De ikke har behov for å kjøpe den.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...