Gå til innhold

Rustent lokk på haug


Mixy

Anbefalte innlegg

Hei

 

Dette er mitt første bilde som er ute til bildekritikk. Eller i alle fall med helt flunka nytt speilrefleks ;) Jeg takler mye kritikk, men den må være underbygget. Og du bør ha forslag til hvordan jeg kan forbedre bildet.

 

Var ute første turen idag, mens solen fortsatt var oppe (kommer jo som regel hjem etter den har gått ned :/). Uansett, fikk ikke vært ute så lenge, fikk heller ikke sjekket bildene på PC, før solen hadde gått ned. Så hadde kun ett forsøk ;) Uansett, dette var det bildet jeg ble mest fornøyd med (og ett til egentlig, men har ikke fått sett nærmere på det)

 

Jeg har etterbehandlet det, for å kunne fremheve motivet, som forøvrig er i midten. Dette regner jeg med at det kommer litt kritikk på, men det var fordi det var vanskelig å få det til siden, uten å få forstyrrende elementer med i bildet, og fortsatt holde det på litt avstand.

 

Vurderte ett litt mindre utsnitt, men følte at det var deilig med luft rundt motivet. Har derimot som dere kan se fremhevet det i etterbehandlingen. Legger ved 2 versjoner. En etter PS og Lightroom, og en med kun Lightroom for å fremheve fargene i rusten. Syns derimot hvitbalansen ble litt bedre etter photoshop. Fikk av en eller annen grunn ikke lagret bildet fra photoshop som jpg, så det er dessverre litt stort.

 

1/500s

f/3,5

ISO 100

14mm (fourthirds objektiv. Kit)

 

post-91287-1193764058_thumb.jpg

post-91287-1193761490_thumb.jpg

 

EDIT: Ser det har skjedd noe galt når jeg la ut bildet fra photoshop. Ser ut som maskeringen eller noe har detti ut... Skal se om jeg får fikset det.. Men da vet dere at det ikke skal være sånn. Nå skal det være fikset.

 

Neivel, det funket ikke det heller. Da lar vi det være med den ene versjonen.

 

Okey, siste sjans nå. Nå er det i alle fall jpeg, så burde funke ;)

Endret av Mixy
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hmm... Jeg visste det kom :p

 

Jeg har laget tre versjoner til, bare sånn kjapt. Litt forskjellige i alle fall. Ville beholde dybden, derfor det er to som er vertikale.

 

post-91287-1193778273_thumb.jpg

Her får jeg med det som er i fokus i front. Det kan jo være både positivt og negativt. Tar kanskje bort litt fokus fra motivet

 

post-91287-1193778309_thumb.jpg

Litt annerledes. Bedre å ha motivet nede spør du meg, men kom kanskje litt for nærme kanten. Dessuten er det mye skygger her.

 

post-91287-1193778329_thumb.jpg

Ble egentlig positivt overrasket over resultatet av dette utklippet, det er virkelig ikke så dårlig som jeg trodde. Og har fortsatt dybdefølelse. Litt mye skygger oppe til venstre, men de har jeg lagt på egentlig, i Lightroom tidligere, gidder ikke fikse det nuh.

 

Tycks?

Lenke til kommentar

Vi prøver igjen ;)

 

post-91287-1193780354_thumb.jpg

 

Egentlig ikke helt fornøyd her heller. Ser ut som om jpg konverteringen tok en del skarphet fra bildet :S

 

EDIT: hah, ser ut som om jeg har surra litt her. Har ikke helt fått inn noen god rytme, når jeg jobber på mange forskjellige kopier av samme bilde. Det har jo for det første ikke blitt noe lysere i hjørnet der :p

Endret av Mixy
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...