levolac Skrevet 26. oktober 2007 Del Skrevet 26. oktober 2007 Trenger sårt hjelp til akkurat denne oppgaven, som er hentet fra våreksamen i 3KJ 2001 For å hindre at mikroorganismer ødelegger vin, tilsettes SO2, som virker hemmende på dem. Innholdet av SO2 i en vin bestemmes ved at 100 mL (100 cm3) vin pipetteres over i en erlenmeyerkolbe, tilsettes svovelsyre og titreres så med 0,0100 M jodløsning til ekvivalenspunktet. Titreringsreaksjonen kan skrives SO2(aq) + I2(aq)+ 2H2O(l) --> 4H+(aq) + SO42-(aq) + 2I-(aq) 1) Hvilken indikator kan man bruke for å bestemme ekvivalenspunktet? 2) Forbruket av jodløsning var 7,80 mL. Vis at konsentrasjonen av SO2 i vinen da må være 50 mg/L. På forhånd tusen takk! Lenke til kommentar
Janhaa Skrevet 26. oktober 2007 Del Skrevet 26. oktober 2007 1) stivelse 2) n(SO_2) = n(iod) = C*V = 7,8*10^-5 mol m(SO_2) = n*F = n*64,1 gram = 0,005 gram [sO_2] = (0,005/0,1) g/l = 0,05 g/l = 50 mg/liter Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå